Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

3.1 ve 25man PVE yarışı


Wispy

Öne çıkan mesajlar

siz hala yeni raid mentalitesini cozemediniz

vanillada oyun oturmadigindan, oyuncular mmo lara ve gurup konseptine cok yeni oldugundan ve talentlar ve oyun mekanikleri oturmadigindan millet zorlandi

oyuncu yetenegi ile veya gear ile alakasi olmiyan zorluklar vardi, vanillada tanklik cok zordu, healerlik daha zordu dps ise cok yalandi, classlar arasi denge lol denicek sveiyedeydi filan

resist geardi, itemlarin statlarin sacma dagitilmasi (spirit ile fire resist veren dps set parcalari vs), raiddeki 40 oyuncudan 20 sinin omrunde oynadigi ilk oyun olmasi vs vs

surup gider bu

sonuc: 40 kisi toplamak cok zor oldugundan cogu insan raid yapamadi, toplayanlar ise oyunun anlamsiz komplike ettigi carpik mekaniklerle bogsutu oyunu oynamak yerine


TBC beta dan 1.0 a gecis gibiydi bence, anlamsiz talent tree ler duzeltildi, hybridler adam edildi itemizasyon duzeltildi filan ama genede zorluk yuzunden cogu oyuncu raid yapamiyordu


blizzard WoTLK de orta yolu buldu
10 da olsa 25 de olsa kafasi az basan ve gerekli item seviyesine ulasmis herkez easy mode da bitirebilir

eger zorluk istiyorsa millet hard mode var algalon gibi super zor bir boss koydular

easy mode da bir oyunu herkes bitirebilir ama ultra hard mode da bitiren adam pro dur progress odur

ensidia gibi otu boku easy mode kesip down&die content clear yapabilicek ahanda kac farkli guild cikti bugun, asil mucadele hard modelari ilk kimin yapicagi ve algalonu ilk kimin indiricegi uzerine olucak
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben neden panik yapıldıgını anlamıyorum:) wotlk cıkarken blizz bas bas bagırdı hardcore oyuncuların farkı title ları ve aldıkları oduller mountlar vs.. olucak diye:)

ne yani bir gecede" glory of the ulduar raider" mı yapıldı? wotlk ta progresi achievement lerin oluşturdugunu butun hardcore guild ler kabul etmişki normal boss lar inince achiementleri deniyorlar ve baya zorlananlar oluyor! achievemntleri yapamayan guild ler ise heroic farmlamaya devam ediyordu !

merak ediorum acaba progresi eleştiren arkadaşlardan kaçı "immortal" yapabilmiş? kaçı "glory of the raider" title,mount vs... alabilmiş?

cogu progress sitesinde guildlerin server sıralamalarını yaptıkları progres achievement leri belirliyor. yani atıyorum x guild inde oynuyorsan x guildinin sıralamasını 25 ulduarı farm a baglaması degil 25 ulduar da aldıgı achievementleri belirleyecek:)

ben wow u casual oynuyorum, ne yani ulduarı temizlemek benmde hakkım degilmi ? ama sen benden fazla oynayıp dolayısı ile daha fazla emek harcıyorsan bunun karsılıgını achievement progres ve onun getirdigi odul olrak alacaksın bu bukadar basit bişey:)

son bir şey daha ekliyicem ! boyle işte boss lar cok kolayyy, hepsii takır takır iniyor diyenler! işte ne bilim işi bela olumaya kadar(komik bu oyun sadece) goturenler falan var:) şimdi sizler aslında boyle yapınca koklu turk guild lerine de bir nevi hakaret etmiş oluyorsunuz!

bu guild ler yeri geliyor sabaha kadar achievement leri deniyorlar ,işte bilmem kaç wipe yiyip 75 sn de os 10 man 3d deniyorlar hatta kesiyorlar ! ama bu gibi şeyleri gormez den gelip garip soylemlerde bulunup progres yapan guild lere haksızlık ediyorsunuz.

wotlk progres = achievements
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:
Hard Modeları falanda temizlediler mi yani yarın falan bütün contenti bitirme ihtimali olan guildler var mı?


Hayır şu an sadece Flame Leviathanın ve Thorim'in hardmode u yapılabildi. bi de bi guild Auriya'nın bi achievementını alarak kesti.

Fakat bunun nedeni thaminen çoğu hardcore guild, yogg saronu kesebilmek için , direk hardmodeları sallayıp normal kesmeye çalışması . Bu hafta kesilsin yoggsaron , İkinci hafta herkes hardmodelara kasıcak, o zaman görücez =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Biz dün farkında olmadan FL achievement aldık ilk denemede, sonra Ignis pis tokatladı :p

Gerçi Ignis'de birkaç bug vardı ama zor boss gibi geldi. Constructları hızlı indiremiyoruz, tank direk yatıo.

Deconstructor ise çok daha rahat yapılır gibi bi izlenim bıraktı.
Doomwalker v2 gibi birşey sanırım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

deconst da %58 de enrage oldu :) ortama fazla tank healer getirmisiz server down falan olunca dual speclerde ayarlanmamıs patladık,

Ignis cok yakın tutarsanız pot a potdaki adamı melee liyo ve evet addleri hızlı kesmek lazım, 40 yıllık MT mizin crit immune olmadıgı yada crushing yedigi hissi yaratıyo

Kus boss (whatever) da bile hızlı kesmezseniz addler overwelm ediyo

Guzel olmus instanse ben begendim, oyalayacak bayaa gibi ...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ignis'in, pot melee bug'ını hotfixlediler.
Razorscale'in enrage timer 10dk oldu.

İşin komiği, millet hakikaten ne olduğunu anlamıyor :)

FL gibi bir event ile başladığından, ilk karşılaştığın thrash direk üzdü bizi, beklemiyorduk, bi baktık 4 tank'ın 2'si yatıyor yerde :p

Ignis için son uyguladığımız taktik:

Havuz kenarında tanklamaya başla, scorch çok yakın oluyor suya. Flame Jet cast etmeye başladığında diğer havuz kenarına koş gibi birşey. Ama raidi bitirdik, 15. wipe'tan sonra :p

1 - 2 kere Deconstructor denedik. Millet bombaların ne olduğunu anlayana kadar 2 3 wipe yedik :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dün 2. denemede FL kesildi. Ignis için sanırım 20 kere filan deneme yaptık en iyi %40'larda kaldık, flame jet sonrası random charge atınca kesin ölüyor birisi çünkü (gerçi Gangren'in dediği gibi fixlenmiş). Razorscale'e de şöyle bir baktık pek zor görünmedi. Bugün 4. bossa kadar geliriz tahminimce.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

FL 2. denemede indi.

Sonra Razorscale'e gittik, 15-20 wipe yedik. Arada birileri girdi çıktı raide, o sırada yeniden alışana kadar 3-5 wipe sırf ordan geldi zaten. Kimse ölmeden 2. phase'e geçtiğimiz ilk denemede direk indirdik. Zor boss değil ama dps yetmesi için ölü olmaması şart. Hatta achiv yapmış olduk arada sadece 1 kere havalandı diye :D.

Deconstructor denedik, 10-15 wipe'da ona yedik. Tamamen healer fight, çok sağlam hasar dönüyor. Tam bir taktik oturtamadık ama mantığı anladık bu gece iner.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

razorscale'deki addlerin ardı arkası kesilmiyo abicim. boss tam yere inicek dps yapalım diyoruz, bi bakıyoruz yerin altından 3 tane ninja kaplumbaga makinası cıkmıs. bi de ust uste frostfire yiyen direk ölüyo falan. ne biçim fight bu, önüne gelen de kesmiş ama anlamadım ben.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

25 dolu idi giremedim ilk bossu kestiler 10 man e girdim ilk boss ilk denemde indi razor sanırım ona gittik ne oldugunu anlamadım 5-10 wipe yedik gece saat 1,30 da diğerine geçtik robot allahım o ne cırtlak sestir, gece gece delirtti sırf o sese gıcıklıktan saatlerce denemek lazım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:
razorscale'deki addlerin ardı arkası kesilmiyo abicim. boss tam yere inicek dps yapalım diyoruz, bi bakıyoruz yerin altından 3 tane ninja kaplumbaga makinası cıkmıs. bi de ust uste frostfire yiyen direk ölüyo falan. ne biçim fight bu, önüne gelen de kesmiş ama anlamadım ben.


Çok basit 2 olay var. Birincisi bossu yere indiren harpoonları makinalar çıkıp addler spawn oldup temizlendikten sonra kullanmak lazım. Addler ölür ölmez 4. mızrağı kullanınca bossa gönlünce nüküyorsun sorun olmuyor.

2. olayda sürekli hareket halinde olmak gerekiyor, addleri grup grup birbirinden ayırıp birini alanın sağında, sonra diğerini alanın solunda kesince, yukardan düşen alevler alana yayılıyor ve pek ayak altında olmuyorlar, ortası hep temiz kalıyor. Birde adını hatırlamıyorum uzun boylu bir add geliyor, ww atıyor. Ona melee'ler yaklaşmasın, range onu kessin, meleeler diğerlerini temizlesin.

İkinci phase yalan bir phase zaten, dediğim gibi ilk seferinde çok rahat indirdik 2. phase'i.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ww atan mobları hallettik, yalnız yukarıdan dusen frostfire'lar yuzunden cok adam kaybediyoruz ilk phase'de. ikinci phase'e 1 kez gecebildik onda da 1 saniye ile enrage'e girdi boss.

harpoonları kullanıp boss ilk yere indiginde bl verip 3m dps yapabiliyoruz. ikinci inisinde %60-62 civarına geliyor hp. ama hep 5-6 kisi eksik tabi.

odaya yayılma isini daha iyi yapmamız lazım sanırım. iki bölüme ayrılıyoruz biz. merdivenlerin sagı ve solu. chain lightning atanlara meleeler interrupt yapıyor, ww atan mob da ot dısarı cıkarıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Biz ikinci inişte %50'nin altına indirmeyi hedefledik ve baştan itibaren hep bu yönde çalıştık. 2. inişte %50 altına inmeyince bıraktık combatı wipe yedik.

Zaten adam kaybetmemeyi başardığımız andada %50 nin altına indi. Böylece combatta baya kısa sürmüş oldu. Ama biz tankları riske edip raide hep fazladan bir healer bağladık. Ne zaman frostfire yesem 1-2 saniyede 25-30k heal geldi bana veya yiyen diğer bir kişiye.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...