Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Geçmişten e-mail aldım ???


GERGE

Öne çıkan mesajlar

Gelecekten gelmesi spammerlarin cinligi, digerlerin arasinda en uste tasinsin diye email headerlarini huxxorlayip ali cengiz oyunlari yapiyorlar.

gecmisten gelen mail ise gelen email serverda bi problemin gostergesi olabilir, oraya zamaninda gitmistir fakat paketi forwardlamamistir, uzerinde sonucta dogru tarih olacak. fakat cok sonra size ulasacak mail servera geldigi icin gecmis tarihler yaziyordur falan filan. (salliyorum)

turksat in mailleri bana mesela hep 20 dakika gecmisten geliyor, ayni sekilde yahoo da da benzer seyler gormustum, bi newsletter in 2 sonraki ciktisi bi oncekinden erken gelmisti(daha dogrusu gelmesi gereken bi sonrakinden sonra geldi)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O maili atan SMTP sunucusu bir yerlerde RBL e falan girmistir, bir kac gun queue da tutmustur. Direk reject de etmemistir maili. RBL den cikardiklarinda maili tekrar gondermistir.

Sonucta ayarlanabilecek bisey bu.

Ya da cok usengectir o mail sunucusunun yoneticisi, queue processing i kapatmistir, mail oyle kabak gibi gunlerce durmustur queue da :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:
bana da kendi mail adresimden mail geliyor. email olayının cılkı çıkmak üzere sanırım.


Cogu SMTP sunucusu uzerinden, rahatlikla forge edilerek atilabilir boyle bir sey. Mail olayi sandiginiz kadar guvenli degil, aksine super guvensiz.

O nedenle gpg ler falan var zaten :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yoğun kullandığım 3 tane mail servis sağlayıcı var. biri gmail biri hotmail biri de bizim şirkette siktiri boktan bi pc de ttnin sabit ip si ile kurduğumuz bi mail, dosya sunucu.

maiilde dosya paylaştığım insanlara önce telefon açıp bana bi şifre ver sana gelecek dosyaların şifresi o olacak diyip gönderiyorum.

bunca sene pc kullandım, kendime bile güvenmiyorum artık :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar, gönderen client tarihe ne yazarsa mailin tarihi o olur :) yani isterseniz 5 yıl sonrasından bugüne mail bile atabilirsiniz.. tarihlere takılmayın :) bu yüzden clintlarınızda mailleinizi tarihe göre sıralamak yerine, recieve ordera göre sıralamak daha doğru olabilir ;)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mail'de her iki bilgi de yer alir. Hem sunucunun tarih damgasi hem de client'inki. Her client da caninin istedigi sekilde gosterir onu.

Mesela outlook smtp sunucunun saatini gosterirken thunderbird mail'i gonderen kisinin bilgisayarinin tarih ve saatinde gosterir mail tarihini.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...