Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Linux != Windows


GERGE

Öne çıkan mesajlar

hepsini okumadim, rastgele bolumlerini okudum da, windows vs linux tartismasinda cook daha iyi yazilar okumustum.

bakindigim en sacma gelen iki nokta ise (1) vi ile word'u karsilastirip linux'un savunulmasi; git winvi kur derler adama. (2) bu gercekten cok sacma:
said:
It's not just about "Why should I want Linux?". It's also about "Why should Linux want me?"
duygularimi yaziya ceviremiyorum su anda
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Linux u savunmak fake geek cred almanin en kolay yolu oldugu icin boyle yazilar her yerde cikiyor.

Linux e ilgi duyan baslamak isteyen zaten kendi oturup bulabilir, boyle bos torba laflari bir araya getirip kendine linux avukati diyenlere guluyorum sadece.

Ya Windowsdan ustunmus bak ya bedavaymis diyip kullanmaya baslayacaklar kullanmasin daha iyi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Linux kullanıyorum ama Linux tartışmaları bana da boş geliyor. Her şey ihtiyaçtan doğar diyeyim. Tarımın bulunmasından, bilgisayarın çıkışına kadar. Herkesin bir geçiş ya da geçmeyiş sebebi olabilir. Benimkiler çok daha basit bence.

Aklıma gelenler,

1- Sadece Ofis'te yani kelime işlemcilerde değil her yazdığım yazıda yazım denetimini ancak bununla yapabiliyorum. Basitçe bu yazıyı yazarken bile bunu görebiliyorum.
2- İnternet'im ve bilgisayarım hiç bu kadar hızlı olmamıştı.
3- Gereksiz antivirüs, spy v.s. ile uğraşmıyorum. Firewall'ım v.s. hiçbir şey yok.
4- Kendimin ve arkadaşlarımın usb çubuklarını parazitlerden arındırmak.

Bunlar benim için yeterli. Ancak bilmem ne oyunlarının müptelası iseniz kabaca oturun oturduğunuz yerde.

İhtiyaç mevzusunu açmak gerekirse; Afrika'daki yerlinin çamaşır makinesine ihtiyacı yoktur. Zaten çamaşırı da elektriği de suyu da deterjanı da yoktur. Ancak çamaşırı varsa ve elinde yıkıyorsa, bir gün çamaşır makinesi bu işini hallederse işte o zaman her şey değişir.

Önceden e-mailler ne işe yarıyordu ? Şimdi tüm faturalarım bile sadece oraya geliyor. Bu sadece bana kolay değil. Gereksiz masraf, kağıt ve iş gücü kaybı da bitiyor.

Bunun gibi ihtiyacı da hissetmek gerek. Bu bilgisayarla ne yaptığınızla da çok ilgili.

Linux hakkında bilgisi olmayanlara bence kabaca şöyle söyleyip geçmek yeterli: Her şeyin bir alternatifi vardır ancak Windows Linux'un alternatifi olamıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ekran kartı ati olduğu için windowsu steam oyunlarını oynamak dışında kullanmayan, tüm işlerini 8 aydır linuxta yapan biri olarak saçmalamış diyebilirim.

why should linux want you nedir ya, php kullanan salaktır python kullananın iqsu 2200e234 tür tartışmaları seviyesinde maşallah.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu başlığı ilk gördüğümden itibaren, her gördüğümde aklıma şu geliyor; "önerme kesinlikle doğru ama unutulmaması gereken bir nokta var. linux != windows demek, -linux, windows değildir- demek kadar -windows da linux değildir- anlamına gelir aslında. ama insanlar iki taraflı bakamıyor çoğunlukla."

aslında linux'u windowstan ayırmaya çalışanlar da genelde (bu örnekte görüldüğü gibi) aynı hataya düşüyor. linux'u ayırırken bile referans noktası windows oluyor. oysa bir referans noktası almamalısınız. olsa olsa karşılaştırma yapabilirsiniz.

iş bu noktaya geldiğinde tabii ki linux ve windows farklılıklar gösteriyor. ama linux her konuda windowstan çok iyi diye bir şey de yok. öyle olsaydı iş dünyasını linux domine ederdi. ama öyle de değil (aksini de iddia etmiyorum). hani nerde klasik "oyunlar olmasa linux yayılır vs." teorisi? iş dünyasında neden geçerli değil bu?

ve tabii ki windows'un iş dünyasında da varolmasının en büyük sebebi, windows tabanlı iş araçları. çünkü işletim sistemi, hiç bir zaman sadece kernel değildir.

sonuçta özellikle haydari'nin mesajında şöyle bir hava sezdim; "linux, proların işletim sistemidir. pro olan ve beklentileri yükselen, linux'a geçer. noobların ihtiyaçlarına windows da yeter, dolayısıyla linux'a geçmezler". ama olay bu kadar basit değil aslında.

dipnot: konunun başında verilen makaleyi okumadım. topic mesajlarına istinaden yazdım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben pro falan değilim. 2006'dan önce Linux'u hiç bilmiyordum. 2008 sonlarına kadar da sadece Linux kullanacağımı hiç düşünmemiştim. Dediğim gibi benim sebeplerim basitti. Ancak her iş yaptığımda her İnternet'e bağlandığımda bu farkı hissede hissede geçtim. Ben basit bir kullanıcıyım ve işletim sistemleriyle falan hiç uğraşmıyorum. İşimi yapıyor çıkıyorum. Beni daha az uğraştırıyor. Çözümleri de daha basit geliyor. Sadece insanların kullanmadıkları için ihtiyaç hissetmediğini (çamaşır makinesi örneği), dışarıdan okumakla olmadığını, mevzuyu tam bilmediğini ve anlatılamadığını düşünüyorum.

Ben rapidshare'den bir dosyayı çektikten sonra, tek tuşla açılan konsola adsl-stop yazıp, sonrada adsl-start yazarak 3 saniyede ip'mi değiştirmeyi ve diğer dosyayı indirmeyi seviyorum. Windows kullanmıyorum çünkü daha çok uğraştırıyor.

Yani ne proların ne noobların. İşinize hangisi gelirse onu kullanın diyorum. Benim gördüğüm kadarıyla bilmediğimizden ihtiyaç hissetmiyoruz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...