Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Max Payne 3


moriQ

Öne çıkan mesajlar

  • 1 ay sonra ...
topu topu birinin üreticisi batmış üç oyunları var zaten, onlar için de gfwl kıvamında bir kabızlık çok başarılı bulduğum bir rockstar yaklaşımı.

dün gene gtav tartışmasını görünce hatırlayıp hayıflanmıştım nasıl rezalet karakter ve senaryo yaptıklarını mp3'e.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...
  • 7 ay sonra ...
yarım bırakmıştım. dedim yazık bitireyim. sondaki müzik ve adam vurma hissi harici oyun meh ya.

artık oyunlarda sırf vuralım diye önümüze sürüyle gönderilen adamlar bayıyor beni. mekan olarak falan da sarmadı. nerde max payne 1-2 nerde brezilya anasını satayim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 7 yıl sonra ...

epic her eklenen oyun için normal fiyattan satılmış gibi verse iki günde batardı, tanesini 3-5$'a satılmış gibi filan para veriyorlardır ancak. bir şirket umudunu kesmediyse bir oyunun gelecek pazar potansiyelinden, öyle bir anlaşmaya yanaşacağını sanmam. mahsun wake hadi eski oyun ama control o kadar hızlı bedavaya düşünce demek ki satışları iyi gitmedi benim yorumum. ondan önceki oyunları da ms store only olarak patlamıştı şimdi unuttum adını.

max payne vakti en popüler 3-5 oyundan biriydi birkaç yıl boyunca. diğer hiçbir oyunları onun popülaritesinin yanına yaklaşamadı şimdi doğruya doğru. hep böyle 'meraklısına' oyunlar. hala da 'max payne'in yapımcılarından' diye reklam gerekince. bir şirketin zirvede başlayıp sonra devamlı aşağıya kayması nadir durum, ip'yi rockstar'a kaça sattılar bilmiyorum ama paha biçilecek ip değildi. ya da şirketi komple satacaksın mojang hesabı çünkü öyle hit çıkmıyor işte bkz remedy katalogu.

rockstar da alıp, canına okuyup kenara fırlatıp attı işte bu başlıkta konuşmuşuz, hakkını verecek bir şirkete de verilmemiş oldu. aynı bungie'nin myth'i devretmesi gibi işte bu da buruk ve hakkı verilmemiş bir final. cidden yazık böyle seriler küflenirken her yıl cod vs basılması shooter niyetine.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oyunların steam satışları belli, pattern'ler belli, yıllık dönemlerine göre satışları ortada. araştırmalarını yapıp, oyunların popülerliklerini de hesaba katarak orta yollu bir anlaşma yapıyorlardır. diğer taraf da yine aynı şekilde bedava da verilse süre kısıtlı olduğundan yine sınırlı kişiye ulaşıyor, sonrasında satışların % kaç düşüşle devam edeceğini de öngörerek (yine kendi araştırmaları ya da epic bu konuda bilgilendiriyordur) ona göre fiyatlaşıyolardır.

 

control, gta gibi yapımlarda çok daha yüksek fiyat veriyodur epic, ama pr dönüşü çok daha iyi olduğu için arada bir yapmayı kabul ediyordur.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

full veriyordur demedim zaten, gerçi tencente koymaz full verse de ama belli bi şey %25i falan fişekliyordur kopya başı. steamde indirim yapıp satsa 2 yıllık oyunu %75 indirimle satacak zaten full fiyattan kaç tane satıyor releaseden 2 yıl sonra

epicte 2 3 milyon indirme olsa cillop  

Silphatos tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

apple davasında epic’in store için harcamaları ortaya çıktı, başlığında yazmıştım sanırım. control için kesinlikle 20-30m$ vermemiştir epic, toplamda milyar bile harcamamışlardı hatırladığım. adamlar gta5 için filan büyük ödemiştir de remedy’nin verdikleri oyunlarında öyle bir brand value yok. civ gibi dlc satarız nasılsa durumu da yok remedy açısından. indirme kaç milyon olursa olsun ödeme tavanı vardır zaten, store exclusive için de o hesaplamayı kullanıyorlar. bilmem kaç tane satmışsın gibi ama öyle blockbuster rakamlar değil.

rockstar 8 yıllık oyun verirken remedy 2 yıllık oyun verdi epic’te bedava. max payne blockbusterken gta3 vardı. adamlar altın yumurtlayan kazı rockstar’a sattı. bugün rockstar nerde, remedy nerde. remedy’nin kazançlı çıktığını hiçbir metrikte görmüyorum bu ticaretten.

ha bu demek değil ki yılda bir max payne basıp uçarlardı ama 2-3 oyun daha çıkardı isteselerdi 20 yılda. belki de para yerine kafalarına ne eserse onu yapmayı tercih ediyorlardır gerçi bilmiyorum ama stüdyo bariz 20 yıl önceki yeriyle alakasız bir konumda. yarın kapandık deseler şaşmam.

control gene neyse de quantum break için bayağı ciddi uğraşmışlardı hatırladığım, yarı flop olmuştu o uwp ve ms store fiyaskosu sağolsun. şöyle insanları genel cezbedecek oyun yapmaları lazım tekrar.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

batmaz abi batmaz rahat ol asdf https://investors.remedygames.com/announcements/remedy-entertainment-signs-with-epic-games-to-publish-two-new-multi-platform-games/ 

bi de şunun campaignini yapıyolardı https://www.xbox.com/en-US/games/crossfireX
cs 1.6 çakması kore oyununun geldiği son hal çok efsane yalnız, adamlar eşantiyon olsun diye remedye sp mod yaptırıyor helal olsun

quantum break steamde duruyo, henüz oynamadığım tek remedy oyunu sanırım, bi ara bakmak lazım iyi hatırlattın

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...