Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vücut geliştirme ile ilgili


Dennis

Öne çıkan mesajlar

http://www.facebook.com/tos.php?api_key=217a985a6147764ff583cc944fa14633&v=1.0&canvas=1&next=%3FCXNID%3D1000005.7NXC%26n_uid%3D45106979%26network%3D1%26postinstall%3D1%26_fb_fromhash%3Dc01e37db0f90140c540d779df1e25c00%26se%3DeU0nraxtMv1dpxJMJyL2km1iJ800IEJ-rGsX0IXYOXxqDNYtbEWp8weq-qQD_kVeV6eynjOD0ZoRKMK75rJgS1ac-4aU3vEAAm2poII0E-I-WddjVQf6WJcpQNQ-NhXJhTndXOY_VU8UYUt-Tf_TbA#/video/video.php?v=61441106670&ref=mf

fenaymıs :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Toplam yağ oranın kaçmış peki? Malum göbek = yağ. Göbek eritmenin tek yolu da yağ eritmek. Kas kütleni arttırsan da o yağ kütlesi kasların üstünde kalacak. Belki eskisi kadar sırıtmaz ama göbek tamamen gitsin istiyosan yediklerine de dikkat etmen lazım.

Ama nerdeyse tüm yağ göbekte toplandığına göre toplamda çok da fazla yağ yoktur. Bir kaç haftalık bir dietle bile baya azaltabilirsin. Sonra da kasları çıkarttın mı tomemdir. :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Mirage

Bu programından ne gibi sonuçlar alıyorsun? Yaz geldi, biraz kilo vermem gerekiyor da benim, kas kaybetmek istemiyorum tabii ki. Günde 100gr hayvansal protein az geliyor bana, şahsen 88 kilo olduğum için. Ben yaklaşık 160gr felan alıyorum şu an. Son 3 aydır ölçülerim güzel arttı ancak karın ölçüsü de arttı, ne kadar dikkat etsemde onu sabit tutmayı dahi beceremedim.

Kilonu ve bu yeme düzenini devam ettirdiğin zamanlarda kol-omuz-karın ölçülerinde ne gibi değişimler oldu? Definasyona gireceğim biraz, sen bu çizgide çalışıyorsun bana yardım edebilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tartı üzerinde sadece üç kilo verdim. 81 kilodan 78 kiloya indim. Ama bel çevrem 100cm'den 89cm'e indi. Her hafta yaklaşık 1-1,5cm inceliyorum. Yağ oranım başladığımda %27 falandı, şimdi %20 civarı. Eskiden XL giyerken şimdi M giymeye başladım. LDetaylar: http://bodyspace.bodybuilding.com/Artunsan/

Kol ve omuzlardaki yağlar azalıyor ve ama toplamda pek incelmiyor. Yani mesela triceps bölgesinde tuttuğunda böyle sallanan koca bi yağ tabakası vardı. Şimdi sıkılaştı iyice. Biceps hatları yavaş yavaş t-shirt üstünden belli olmaya başlıyor, ama daha bir iki ay lazım adam gibi olması için.

Yağ oranım azaldıkça da omuzlar daha geniş görünmeye başladı. Yağ oranı azaldıkça karın çevresi küçülüyor ve üçgensi bi görünüm çıkıyor ortaya. Ama estetik görünmesi için daha en az bi %15 civarına düşmem lazım sanırım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

%15 yağ oranı çok çok çok çok iyidir bence...

Film yıldızları, bodyciler gibi taş vücut ve mükemmel six pack için aslında %10 un altı lazım ama %15 in altı sağlıksız bir değer bunu da unutmamak gerekir...

%15 gayet atletik ve fit bir vücut için ideal hedef =)

benim şu an %16 mesela, 1 haftalık diyetle 15 e çekip bi süre hafifleticem programı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://urun.gittigidiyor.com/Nitrofull-Amino-6100-710-Aminoasit-KARGOBIZDEN_W0QQidZZ16789780

Sol taraftaki 2 ürünü kullanıyorum, biraz detaylandırır mısınız ? İyi, kötü vs ?

2004 den ıtıbaren gerek 1 sene full sonra uzun aralar vererek çalıştım. Buda 1 ay sonraki halim, yeniden başladım 2 sene sonra. Şu an 1.5 ay olucak.





Resimlerde 59 kiloyum boyum 1.81, şu an küre girdim. Deka, primabalon ve propenad enjekte edıyorlar. En fazla 5 sıgara paketı ıcmıs kadar cıgerlerımın zarar gorecegı soyledındi. Dogrumudur ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"Deka, primabalon ve propenad enjekte edıyorlar. En fazla 5 sıgara paketı ıcmıs kadar cıgerlerımın zarar gorecegı soyledındi. Dogrumudur ?"

Külli yalandır.Bir kere bunu diyen adamın tıbbi alt yapısını bir soruştur.Bu ilaçlar vücudun hormonal dengesiyle oynar, kısa vadede bile zarar verme riski yüksektir.Yalnız bu zararlar kişiden kişiye de değişir.Bazı insanların toleransı çok yüksek olabilir dolayısıyla "O kullanmış bişii olmamış bana da olmaz" gibi bir şey söz konusu değil.Eğer devam ettiğin salonun antrenörünün bilgisi dahilinde kullanıyorsan o salonu salla.

Bu arada yaş da önemlii 24 yaşının altındaysan vücudun zaten kas yapıcı hormonları yeterince salgılıyacaktır.Yalnız vücudun yağsız, vücuduna bir 5 kilo kas ekliyebilirsen(1 yıl fana sürer)çok güzel görünecek.Makinelerden kaçın serbest ağırlıklara daha yakın ol,Bench gibi komple egzersizlerde ısından sonra yükses ağırlıklara çık ancak setler arasını uzun tut(bu kuvveti ve hacmi arttırır)

Deadlift ve squat gibi egzersizler sinir sistemini en çok uyaran egzersizlerdir "lazım olmaz bana ben plaj vücudu yapacam ne işim var deadlift ile" şeklinde düşünme

En önemlisi ise uyku.8 saatin altına düşmemeye çalış.Bir de en büyük hata salonun irilerinin dediklerine inanmaktır.Her türlü sporda başarı çok büyük oranda genetik faktörlere dayanır.Bench preste 50 kilo basamayan biri konu hakkında şampiyonlardan daha doğru bilgilere sahip olabilir

Konu çok geniş ancak demem o ki düzenli bir antreman programı ve dengeli beslenmeyle 1 yıl içerisinde nefis olursun daha hızlısını vaad edene de inanma.Biraz bilgi sahibi olduğuma inanıyorum kafanda sorular varsa sor elimden geldiğince cevap yazarım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi bende bu sporu az çok yapıyorum bu forumdan(özellikle mrmarv ve mirage)bi sürü arkadaşımdan yardım aldım,internette araştırdım salonda(ki complex gibi bi yer hillside gibi yani) hocalarımdan konuşuyorum ediyorum ve aslında çokta zevk alarak yapıyorum bu sporu,yani idmandan sonra o vücudumun ağrısı bildiğin bana tatlı geliyo ama steroid falan kullanmak niye ki ? onu anlayabilmiş değilim.şahsen hiç doğru bulmuyorum tamamıyla zevk için yapılan bi işte bu tarz şeylerin kullanılması ve "quad"'a katılıyorum yazıktır günahtır insanlar zaten keklik olmuş herkes kullanılmasını ister.şahsi fikrim tabi bunlarda benim.

P.S: ya hepsini geç spor yapcam diye iğne yemekte nası bişi :d ben hastalanınca ağrıdan falan öldüğüm zaman bile korkuyorum la iğneden :d
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cevap yazan arkadaşlara teşekkürler, özellikle banshee ve Valeron.

Ben uzun zamandır zayıfım, ilk defa 2004 de başlayarak hiç ek beslenme yapmadan (amino / karbonhıdrat) 1 sene yaptım.56 dan 62 kiloya kadar çıktım.Sonra uzun aralar vererek(1 sene ara verıp 6 ay çalıştım, en son 2 sene ara verdım su an ikinci ayımdayım)çalıştım.Ciddi anlamda zayıf olmakdan sıkıldıgım için bu tarz birşeye yöneldim.Ama troid bezi ve metabolizma hızıda bu konuda önemliymiş.Bunları oturtup bu tarz bir olaya girseydım dıyorum.

3 ıgnenın bırı zaten eczaneden alınıyor proteın sentezı ıcın, bır tanesı erkeklık hormonuymus bir digeri ise kas eklem sıvısını artttırıp guc verıyormus.

Hmm..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

TheFury said:

3 ıgnenın bırı zaten eczaneden alınıyor proteın sentezı ıcın, bır tanesı erkeklık hormonuymus bir digeri ise kas eklem sıvısını artttırıp guc verıyormus.

Hmm..


Şimdi erkeklik hormonu konusuna girelim.Bu hormon,büyüme hormonu ile birlikte kas gelişimini attıran en etkili hormonlardan biridir.Vücudumuz önemli miktarını testislerden salgılar.Erkeklik hormonu türevlerini dışarıdan alırsak ne olur?

Kas gücü ve hacmi kısa sürede fark edilebilir ölçüde artar(dozuna da bağlı tabi).Ancak dışarıdan hormon almaya başladığında vücut kendi salgıladığı hormon miktarını kısmaya başlar sonrasında kullanılmayan organ körelir , fındık kadar toplarımız olur.Vücut kendi salgıladığı erkeklik hormonunu düşürdüğünden ilacı bırakınca kuvvetinde ani bir düşüş yaşarsın
Yarışmalara katılacam diye ilaçları basanların İktidasızlık ,ses incelmesi gibi problemler yaşamasının temel nedeni budur.

Eğer yaşın 24 ten küçükse en önemli faktör antremanı hiç bırakmamak olmalı.Gerekirse evine de bar ve ağırlık al ama kesinlıkle 3-4 ay ara verme.20 li yaşlarının başlarında spor yaparsan(hormon steroid gibi şeylerle metabolizmayla oynamadan)Vücut kalıcı olarak şekillenir

Ha o filmlerdeki , oyunlardaki hayvan gibi vücutlar ilaçsız olmaz(çok ender durumlar dışında).İlla Conan gibi olacam diyorsan en azından bir kaç ayda bir doktora uğra karaciğer böbrek kalp testisler gibi organların gördüğü zararı kontrol altında tutmaya çalış

Madem bu ilaçlar bu kadar zararlı niye eczanede var?Olay şu ben kanser hastasıyım vücut bitap düşmüş(kemoterapidir vs vs..)ee bu durumda steroidler işe yarıyo tabi.Ama bu kararı biyolojinin b sinden anlamayan adam değil 6 sene iyi kötü bişeyler okumuş bir doktor veriyor

Gene bir sayfa yazmışım yav yuh
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi gene de tercih senin tabi ki ama ben kesinlikle hormonlara müdahale edicek steroid tarzı kimyasal ilaçlara sıcak bakmıyorum.mesela işe yarar mı bilmemde weight gainer'lar var hani ne bilim kimyasallarla 5 alcağına gainer'la 2 alırım ama gainer kullanırım,yarın öbür gün vücudumun hormanal düzeninide,kardiyovasküler sistemimide bozukluk falan olmasını istemem.şahsen tasvip etmiyorum tabi ama tercih gene senin neticesinde . : )
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaslar,

spordaki antrenorun tavsiyesi ile,

universal amino 1900 - 325 tablet


ve

universal animal max protein tozu
http://www.bodybuilding.com/store/univ/animalmax.html




kullanım olarakta,

ilk hafta

oglen protein tozu, aksam spordan 45 dakka once 2 hap amino asit spordan sora 2 hap ve eve gidince protein tozu sütle beraber.

2 hafta sora amino asit tablet sayısı 3

1 ay sorada amıno asit tablet sayısını 4 e cıkarcaksın dedi.



peki dedik basladik ama siz ne dusunuyorsunuz :p

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...