Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Family Tree Dna


daverc

Öne çıkan mesajlar

Evet gecenlerde çaşıt ve soysuz olduğumu söyledikleri icin merak ettim ve ydna ile mtdna testi yaptırmaya karar verdim :p

Seçenek olarak mtdna ve ydna agırlıklı veya kombine testler var. Anneden gecen mitokondriyal dna nin tutarlı olmasının yanında babadan gelen y nin de büyük etkisi var. Bu sebeple hangisini secsem konusunda kararsız kaldım civardaki genetikle ilgili arkadaşlardan fikir alayım dedim.

https://www.familytreedna.com/products.aspx

Amerikadan yanaktan doku almak icin aparat geliyor. Geri yolluyoruz ve eğer söyledikleri gibiyse gerçekten geniş acıklama sunuyorlar.

Burda testler ve acıklamalari var ben Y-DNA12+mtDNA olan kafama yattı arz ederim.

Edit: Basligi sitenin adı dolayısıyla bu sekilde actim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
  • 8 yıl sonra ...
ben de bugun siparis ettim bundan,

salak 23andme hem avrupa'da kampanya uygulamiyor 2 KATI fiyatina satiyor gene de almaya karar verdim ama bi de shipping koyunca uzerine cildirdim.

en basit testten aldim kiz arkadasima dogum gunu icin ama ben bile heyecanlandim, guzel bir deneyim olursa kendime full+full bir test yaptiracagim :D

sonuclarini da paylassaydin neler ciktin kapsamliymis senin testler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla bizim dna ya karisan gorusen olmadigi icin ..ortaasyada neysek simdi de oyuz gibi..hatta fenotipik olarak simian cizgim bile var mongollarda -genetik hastalik - ve mogollar orta asya kokenlilerde gorulen..

hani onun icin avsutralyaya gocup oradan sa ya tasinmak atiyorum 1 nesil sonra alaskaya gitmek..vsvs olacak 2 3 nesil gececek torun cocuklari cilli sari cikacak ki..o zaman supriz olsun aa aa sizin genler silme ortaasya diye..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...