Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Köpek okulu [İstanbul]


Othranx

Öne çıkan mesajlar

4 aylık yahu yavru daha. Cinsi nedir onu da yaz. Tuvalet eğitimi çok bela birşeymiş gibi gözükür, ama zamanla olan birşeydir o yüzden sabır gerekir. Dediğim gibi 4 aylık daha, yarım yamalak akılla dolaşıyor hala ortalıkta. Ares hala eve yapıyor (kızınca - 1.5 yaşında şuan). Ve Ares nerdeyse eğitim almadı gibi birşey, ben şöyle eğittim tuvalet olayında. Ki 4 aylık için, her 50-60 dakikada bir dışarı çıkar. Eve yapmasına hiç izin verme. O şuan ayırt edemiyor ev ile dışarıya tuvalet yapmanın farkını. Köpekler dışarıyı daha çok sever, toprak kokusu, diğer köpeklerin kokusu, çim ot vs yemek, yağmurun kokusu vb. Böyle ögelere bayılıyorlar, sen sürekli dışarı çıkarınca zaten alışacak o, bir önceki gün çişini yaptığı yeri arayacak oraya bir daha yapacak vs. Eğlenceli olmaya başlayınca zaten tasmasını alır yanına getirir dışarı götür der.

Köpek okulları hakkında, genel olarak konuşuyorum istisnalar kaideyi bozmaz ama yoktur demiyorum. Sakın verme köpeğini o okullara, eğitmen çağır. Hemen hemen aynı para, evinde eğitim versin. Tuvalet eğitimi için hiç eğitmen çağırma onu da söyleyeyim. Dediklerimi yap en geç 1 haftaya toparlar zaten. Sık sık çıkarıcaksın olay bu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
Öncelikle köpek eğitimi tuvaleti kapsamaz. Hele hele bir çiftlikte "biz tuvalet eğitimi veriyoruz" diyen kişi açık açık yalan söylüyordur.

4 aylık bir köpek tuvalet eğitimini alabilir ama bunun için sabır ve özveri gerekir. 6-7 aylıktan önce çişini tutmasını sağlayacak kaslar tam gelişmeyeceğinden zaten tam bir eğitim beklemek haksızlık olacaktır.

Yöntemi basittir. Sık sık dışarı çıkartın ama hep aynı çimlik alana gidin. Orada çişini veya kakasını yapana kadar bekleyin. Bekleme süresini kısaltmanın en kolay yolu hemen öncesinde tıka basa doymasını sağlamaktır. İyice doysun, bol bol su içsin ki tuvaleti gelsin. Tuvaletini istediğiniz yere yapınca hemen ödül verin. Hatta çişini yaparken "aferin çişini yap kızım/oğlum" diyin. Ödülü de çişi bittiği an verin, bittikten 10 saniye sonra değil.

Cezalar sadece kötü hareketi bastırır, ortadan kaldırmaz. Ödül ise hep elde edilmek istenilen bir şey olduğundan sırf o ödülü almak için tuvalet tutulacak ve istenilen yerde ödül karşılığı verilecektir.

Şu an Yumak kaka yap değiğimizde kakasını, çiş yap dediğimizde çişini yapıyor bu yöntem ile.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Köpek okulu olarak Academy Dog Kennelsı önerebilirim.
Biz köpeğimizi oraya göndermistik.
Ama tuvalet eğitiminden cok itaat ve koruma konularında eğitim verir genelde köpek okulları.O yüzden sorununa çözüm bulabiliceni sanmam o tip yerlerde. Tuvalet eğitimi zamanla olucak bişey ve sabır istiyo biraz gercekten.
Ayrıca daha 4 aylıkmıs zaten, 3-4 ay filan daha sabretmen gerekicek.=)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yurtdışında çok tecrübeli bi köpek eğitmeniyle konuşmuştum.
Aslında bilinenin aksine köpeklerin 6aylık olmadan getirilmesini tavsiye etmişti. Kötü huyları 6 aydan sonra yerleşmeye başlar yoksa demişti.

Yanlış bilinen bi konuymuş yani 6 ayı doldurmasını bekle filan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ufak bir dipnot, tuvalet eğitimi denilen şey sadece ruhsal değil fiziksel de bir olaydır. 7-8 aylıktan evvel eğitilememesinin ana sebebi kaslarının yeterince gelişmemiş olmasından dolayı istediğiniz kadar uzun süre çişini tutamamasıdır. Yoksa eğitim denilen şey daha doğmadan önce başlar. Daha anne karnındayken köpeklerin emme hakeketleri yaptığı ultrasonla görüntülenmiştir. Doğduğu gün annesi onu eğitmeye başlar. Sizinle ilk temas kurduğu gün siz iyi veya kötü onu eğitmeye başlarsınız.

Tuvalet eğitimi ise bunların çok dışındadır. Fiziksel olarak mümkün olmayan birşeyi 2-3 aylık bir köpekten beklerseniz gereksiz gerginliklere sebep olursunuz.

Kısaca tuvalet eğitimini temel itaat eğitimi ile karıştırmayın derim. Bunlar birbirinden bağımsız iki şeydir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Doğru demiş fedaykin.

Kafes alın, tuvalet eğitiminde en kolay yöntem budur. Aynı zamanda siz evde yokken, duştayken, işiniz varken fln koyun kafese dursun. Hem etrafa zarar vermez, hem tuvalet eğitiminde büyük rol oynar. Eğer çok abartmassanız süreyi, bir köpek tıkılı kaldığı yere tuvaletini yapmaz kolay kolay. Kafese alıştırmak da çok önemli tabi, siz elinizle alıp koyarsanız zorla işe yaramaz, bisküvi vs ile alştırabilirsiniz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...