Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ev Yapımı Bal Likörü Tarifi


Jahrein

Öne çıkan mesajlar

Efenim hoşgeldiniz bir "Pişirip taşıralım, komşudan da aşıralım" programına daha.(hemen isim sallayanzi) Ben ustanız Jahrein, bugün yine mükemmel bir tarifle karşınızdayım.
Bugün bal likörü yapıcaz. Malzemeleri öyle egzantirik şeyler değil. Yapımı öyle aşmış zor bir şey değil. Amma ve lâkin lezzeti... priceless!

Umarım bu ev yapımı bal likörü tarifiyle pek çok arkadaşınızı etkiler, orda burda artistlik yaparsınız. Annenize babanıza içirirsiniz "Annea bak ben ne yaptım!" diye. Kız arkadaşınıza erkek arkadaşınıza ormantik ortamlarda tatdırırsınız. Ya da çok zor bişeymiş gibi ona buna içirip tarifini vermezsiniz, insanları çileden çıkarırsınız. Orası size kalmış.

Öhm her neyse...

Here we go...

Malzemeler:

- 8 adet karanfil
- 1 limon (sivri olmasın ha) 1 portakal (bunların sadece kabukları)
- 2 paket vanilya şekeri(Türkçesi sadece vanilya da olabilir. İşte o küçük paketler. Anla... adamı yorma)
- Bir tutam tarçın
- 700 ml Vodka (tavsiyem parliament vodkadır. sütle temizlenmiş bir vodka çeşididir)
- 500 gram bal!

*Limon ve portakalımızı bir güzel yıkadıktan sonra kabuklarını rendeleyelim.


* Tenceremizin altını yüksek açalım bi güzel ısıtalım. Sonra ortaya hatta kısık dereceye getirelim ve tabanını kapayacak kadar accık vodka koyalım. Üzerine de balımızdan bir kaşık falan ekleyip güzelce karıştıralım/eritelim.

* Balın vodkaya karıştığına emin olduktan sonra rendelediğimiz kabuk parçacıklarını karışıma katalım ve bir güzel karıştıralım; kabuk parçacıkları yumuşayıp vodkayla güzelce karışana kadar.

* Ocağın derecesini hafif arttırarak vanilya dışında geriye kalan tüm malzemeleri tenceremize atalım. Vodkayı hemen boşaltmak yerine malzemeleri ekledikçe yavaş yavaş karıştırarak eklemek ve son olarak balı karışıma katmak en mantıklısıdır. Bu noktada vodkanın kaynamaması gerekemektedir ancak sıcaklığı öyle iyi ayarlamalısınız ki hem bal erisin hem de diğer malzemeler aromalarını karışıma katsın. (Bu arada devamlı karıştırmayı unutmuyoruz!)

* Vanilyayı da karışıma ekleyip bir güzel karıştırıyoruz. Tüm malzemeler eklendikten yaklaşık 20 dk sonra (bal tamamen karışıma katılmalı) tenceremizi ocaktan alıyoruz ve kapağını kapatarak 2 saat dinlenmeye bırakıyoruz.

* Karışımı son haliyle (süzmeden. aman ha!) şişelere doldurup güneş görmeyen bir yerde 1 haftalığına tam kıvamına gelmesi için bırakıyoruz. Bir hafta sonra süzüp tekrar şişelere dolduruyoruz ve bal likörümüzün keyfini çıkarıyoruz( bekleme süresini ne kadar uzatırsanız lezzeti o kadar güzel olacaktır)
- Beklemeye girmeden önceki son hali:


Hepinize afiyet bal likör olsun :)

ps: Vodkanız ve balınız ne kadar kaliteliyse lezzet tabiki o kadar güzel olacaktır.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Luriel said:
iyide votkayı ısıtırsan alkol uçmaz mı?

kaynamayacak kadar ısıtıyorsun. işin sırrı da orda zaten :) 1 hafta bekleme süresi de soğutmasın yani... sonuçta 1 hafta beklemesen hiç olmayacak likörün. likörü yaptıktan sonra unutmakl azım 1 hafta sonra da "aa evet likör vardı du bi içiim" diye akıyo insan olaya :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...