Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Warcraft Lore Paylaşım ve Tartışma Alanı


Warchief

Öne çıkan mesajlar

Hayır Lotr'da öyle birşey yok ama half-troll var. Onlarda benim düşünceme göre bir trol ve başka bir ırk birleşmesnden çok trole benzeyen bir yaratık olduğundan dolayı trol-vari manasında half-troll denmiş ki cümlelerdede bu anlam çıkıyor return of the king'de ama elf & troll bağı gibi birşey söz konusu değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada LotR'daki olay; elflerin doğdukları yerden Aman'a göçleri sırasında Morgoth tarafından kaçırılan (ya da uyanış sırasında kaçırılmış olan -ikisine de değiniliyor Silmarillion'da) elflerin yozlaştırılarak orc haline getirilmeleri. Troll'ler LotR'da Ent taklidi olarak karşımıza çıkar, kaldı ki LotR troll'leriyle Kalimdor trolleri arasındaki tek benzerlik isimleri :P .
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

scorch said:
magtheridon

warcraft 3: Frozen throne , bloodelf campinglerinin sonunda illidan,kaelthas,vashj akama nın yardımı ile maghteridonun güvenlik güclerini egale ediyor bütün black temple ı kontrolleri altına alıp maghteridon da esir ediyorlar.

tmm başına neler geldiğini biliorm abi.
benim merak ettiğim kim olduğu.
yani hiç adı geçmiyo.
wc3 oynamadım hiç çekici gelmemişti bana ama geçen oturup cinematiclerini izledim. orda gördüm mannoroth'u. Magtheridon'u da fightta görmüştüm. aynı fiziksel özelliklere sahipler. kardeşi midir nesidir mesela mannoroth'un bu magtheridon adı da benzio namussuzun. bi de outland'e nerden gelmiş nası gelmiş nası ele geçirmiş amacı neymiş kiljeaden'ın köpeği mi, sargeras'ın uşağı mı yoksa öle kafasına göre mi takılıyo nedir necidir napar bunu merak ediorum.

tabi bi de (gurull, gruuul, guruuull, gurul, grul,guurul, grull(bu kadar yazdım ama hala doğrusunu yazamamış olabilirim.)) var. heryerde de çoluğu çocuğu salmış outlandde kimi kessek bunun bi yerden akrabası oluyodu. altta da title gibi yaziodu. ben bi gün bi elekk kestim inanmazsanız Elekk < Guruull the dragonslayer's kayınço> yaziodu altında. neden bu kadar önemli bu arkadaşın yedi göbekten kuzeni fln olmak. olayı nedir? (kısacası maggy sorularının aynıları bu arkadaş için de var kafamda)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tauren dk bence de saçma, ama huun a katılıyorum bu konuda.

Hem arıza tipler olmalarına da gerek yok, dk olmak kendilerinin seçimi değil, iradeleri dışında zorla dk yapılıyo bunlar. Sonradan akılları başlarına geliyo. Yani tauren ve gnome ların dk olması lore a aykırı değil bence.
Ama yine de saçma... Öküzden şövalye mi olurmuş lol :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ne alaka wow çıktı diye lore hikaye fln , hikaye olan bi konuyok bence sonuçta şöle bi olay var tamam thrall , anduin lothar bilmemne bunlar hero fln ama senin wow da oynadığın karakterinde öle peasant yada grunt değil , questleri okuyarak yapsanız , her yaptığınız questler sonucu ne kadar önemli bir savaşcı fln olduğun yazıyo fln fln
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

magtheridon bir pitlord pitlordlar eredarlar,dreadlordlar gibi burning legion a hizmet ediyorlar.

draenor da dranei & orc savaşı döneminde burning legion , pitlordların kanlarını kullanarak orcları güclendiriyor ve bunun sonucu fel-orc denilen tipler ortaya cıkıyor fel-orclar o kadar güclü ki draneileri yok ediyorlar draneiler sürülüp, orclar azeroth a geçerken magtheridon gelip outlandı kendi krallığı ilan ediyor. orcların azeroth a geçişinden sonraki dönemden günümüze kadar (frozen throne a kadar) magtheridon tüm outlandı himayesinde tutuyor.

maghteridon , mannoroth un generallerinden birisi , mannoroth da pitlordların lideri tabir edilebilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kişisel düşüncelerimdir;

Warcraftta DK yı öyle anti-paladin olarak görmemek lazım. Nitekim ilk Death Knight Gul'dan tarafından yaratıldı. Teron Gorefiend...

Gul'dan daha önce Shadow Counsil üyesi olan ve Orgrim Doomhammer tarafından öldürülen Teron Gorefiend'in ruhunu Stormwind sövalyelerinden birinin bedeninde tekrar dünyaya getirdi.

Yani şöyle diyelim; Death Knight bir ruhun kendisine ait olmayan bir bedene hükmetmesi. Yoksa ölen birinin tekrar dirililmesi değil. Zaten öyle olsa adı Zombie falan olurdu. Yalnız buradaki husus BEDEN seçkin bir beden. Ve ruhta öyle salya sümük bir ruh değil.

Şimdi Gul'dan Ner'zhulun öğrencisiydi o yapabiliyorsa e haliyle Kil'jaeden tarafından pompalanmış Ner'zhulda yapar kii... Zaten ilkini kendisi için yaptı (Arthas gelit oğlum kılıcımı...) Ve kendinden sonraki Death Knightlarda yine Lich King'in iradesiyle SEÇKİN ruhların SEÇKİN bedenlere yerleştirilmesi... Bu yüzden zaten level 55 te başlıyorsunuz. Bu yüzden zaten Lich King'in iradesine kafa tutabiliyorsunuz.

Onu da söyle açıklayayım. Normalde Tauren Hunter açtığınızda ruh ve beden size ait ve o SİZsiniz. Ama Death Knight açtığınızda RUH sizsiniz, beden çakma. Ruh siz olduğunuz için Lich King'in iradesinden kurtulabiliyorsunuz.

Diğer nokta Ruh sizsiniz ruhunuzu bedene yerleştiren Lich King. Ve o da gnome tauren ayrımı yapmıyor. Kendısıne ordu kurmak ıcın seckın ruhları seckın bedenlere yerlestırıyor.
Ruh önemli olmasa öleni kendi bedeninde kaldırırdı. Ama bunun yerine Daha saglıklı bır bedeni kullanıyor.Yada beden önemli olmasa saglam bir ruhu yine kendı parcalanmış bedenınde kaldırırdı.

Bu bir oyun ve milyonlarca insana hitap ediyor. Sonradan gelen ve adı hero olan bir class'ı herkesi memnun edecek şekilde pazarlamak onlar için en mantıklısıydı. Ve bunu (bence) anlattığım konsepte dayandırdılar. Yoksa gönül isterdi ki Death Knight Alliance için Human Horde için Orc olabilseydi.
Fakat Lich King pembe saçlı gnomu kafaya takmadıgı gibi Blizzard'da takmıyor ;)

Ayrıca Tauren ne sütten çıkmış akkaşıktır ne de çayır meleği. Onların bazı Tribe'leri kendilerince evil planlar yapıyorlar :)

Ayrıca Pit Lord'lar konusuna gelince onlar Burning Legion'un komutanlarıydı.Scorc güzel anlatmış eklenecek fazla birşey yok. Bir çoğu Shadowmoonda bunların bazısı blade edge de nagrandda da var. Ama en meşhurları ve en güçlüleri Mannoroth Maghteridon Azgalor Brutallus.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mesajımı editlemiyorum sadece araştırma sonuçlarımı paylaşmak istiyorum dolayısıyle kıyaslama yapabiliriz. Bir önceki mesajımda bahsettiğim yol yöntem Gul'dan ın yöntemiymiş...

Lich King'in DK'ları Modern olarak tanımlanıyor ve onlar Tıpkı Kel'thuzad gibi ruhlarını Lich King'e satanların :P tekrar diriltilmesinden mutebermiş...Ayrıca bizim DKlar Free Will sahibi oldukları için yırtıyolar. Özgür irade diyelim. yoksa Scource Minionlarından farklılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim bahsettiğim emekburaya yazılıp çizilenler değil.
asıl yazarların verdiği emek. hayatında 2 satır bişi yazmamış insanların abuk subuk laflarına alıştık orası ayrı da. bariz olan bişeye gelip YOK demek baya komik kaçıyo.
He beğenmiyo olabilirsin orası başka. herkese hitap edemez herşey. ama ben beğeniyorum. Bu oyunda günde saatlermi geçirirken hakkında bişiler öğrenmek, bilmek hoşuma gidiyo. ve kesmek için saatler harcadığımız adamların ne ve kim olduklarını bilmek fighta anlam katıyo. counterstrike diil çünkkü bu oyun. RP yapın bilmemne demiyorum ben de sevmem ama, bütün herşeyin arkası bi hikayeyle süslü. Ve bencebu hikayeler güzel.
Mesela archimonde kimdirnedir bilmezdim. wc3 oynamadım hiç sevmedim çünkü. wc2 ve 1'i de hatırlamiorum bile. zaten oynarken cocuktum. bi anlamı yoktu ve hatırladığım kadarıyla ingilizce bile bilmiyodum.
Oturup sevmediğim bi oyunu baştan sona oynamak yerine iki satır yazıda öğrenmek benim için daha verimli.
Kaldı ki ben fantastik edebiyattan ve kitap okumaktan keyif alan biriyim. Ve bu oyunun YOK dediğiniz lore'unu yaratan epey miktarda kitap var. Malesef tükçeye çok azı çevrildi ve ingilizec olanları da kargo da kayboldu okuma fırsatm olmadı.

Forumların paylaşım alanı olması lazım ve bu paylaşım eğlenceli ve yararlı falan olmalı. aynı zamanda tartışma fikir belirtme yeri forumlar. Ama adam kalkıp gelip buraya LORE YOK diyince bu konuda ne bi paylaşım ne bi tartışma olabilir. fikrini belirtmiş tamam çok guzel de neye dayanıyo bu fikir? yok dediği şeyin neden olmadığını belirtmeye bile üşenen biri en azından der ki :"lan o kadar yazmışlar helal olsn"

bunu tabi emeğe saygı reprepreprep seviyesine de inidirip komikleştrmeye çalışabilirsiniz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Warchief said:
Mesajımı editlemiyorum sadece araştırma sonuçlarımı paylaşmak istiyorum dolayısıyle kıyaslama yapabiliriz. Bir önceki mesajımda bahsettiğim yol yöntem Gul'dan ın yöntemiymiş...

Lich King'in DK'ları Modern olarak tanımlanıyor ve onlar Tıpkı Kel'thuzad gibi ruhlarını Lich King'e satanların :P tekrar diriltilmesinden mutebermiş...Ayrıca bizim DKlar Free Will sahibi oldukları için yırtıyolar. Özgür irade diyelim. yoksa Scource Minionlarından farklılar.

Death Knights were once virtuous defenders of Humanity. However, once the Paladin ranks were disbanded by the failing Alliance, many of these holy warriors traveled to the quarantined lands to ease the suffering of those left within the plague-ridden colonies. Though the Paladins were immune to disease of any kind, they were persecuted by the general populace who believed that they had been infected by the foul plague. A small band of Paladins, embittered by society's cruelty, traveled north to find the plague's source. These renegade Paladins succumbed to bitter hatred over the course of their grueling quest. When they finally reached Ner'zhul's icy fortress in Northrend they had become dark and brooding. The Lich King offered them untold power in exchange for their services and loyalty. The weary, vengeful warriors accepted his dark pact, and although they retained their humanity, their twisted souls were bound to his evil will for all time. Bestowed with black, vampiric Runeblades and shadowy steeds, Death Knights serve as the Scourge's mightiest generals.
modern death knightın mantığı buydu , gnome tauren dk falan tamamen pazarlama olayı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...