Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yüz Uyuşması ve Çene Ağrısı


Letsgetthesunshine

Öne çıkan mesajlar

Merhaba bi kaç gündür çenemin sol tarafı yemek yerken ve esnerken anlık sızılar gosteriyordu. Sonra bu ağrıların siddetleri ciddi ciddi arttı.Demin kestirdim ve su an cenemin sol tarafını alt dudagıma kadar hissetmiyorum sanki hafif morfin vurmuslar gibi ve yine dudagımın alt kısmında hafif kızarıklıklar olustu.20 yaş dişi diyeceğim ama bu kadar reaksiyon vermesi saçma geldi bana yine de bi soriim dedim. Yarın da resmi tatil oldugu için en azından tıp fak. okuyan varsa bi danısmak için yazdım simdiden ilginiz için teşekkür ederim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Anlattıklarından yola çıkıyorum, sorun alt çenede büyük ihtimalle (Alt dudağının bir yarısı uyuşuk ise öyledir)..

Şimdi bu sinir niye uyuşur yavaş yavaş; orda giderek büyüyen bir oluşum vardır ve alt alveoler sinire baskı yapıyodur.

Yemek yerken ağrıyodu diyosun büyük ihtimalle bir dişten kökenli kistik bir oluşum var kök çevresinde ve bu giderek büyüyor doğası gereği..

Ha naapılır acil tedavi olarak kist açılır ve tüm semptomlar geriler sonra da operasyonla aldırırsın.Ama kim açabilir dersen Ağız&Çene cerrahından başkasına pek güvenme derim kolay iş değil çünkü (bilene kolay tabi ayrı konu)...

Yalnız hemen atlama bu yoruma alkollü kafayla aklıma bu geldi bazı ihtimalleri atlamış olabilirim, şimdilik bu kadar..

Yarın ayık kafayla bakarım tekrar düzeltirim yanlış varsa :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bi de sorıyım herhangi biryerde (ağız içi& ağız dışı) şişlik fln var mı? Kızarıklıkları da biraz daha tarif et bakam...

Bi de eline bi metal çatal kaşık fln al arkası ile o yarım çenedeki dişlerin üstüne dik olara hafifçe vur tak tak die, bak diğerlerinden farklı çok ağrıyan bi dişin var mı.

HAde ben içmeye devam sana geçmiş olsun...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla benim ablama olmuştu. önce hafif belli belirsiz bi yamulma oldu suratta. bi kaç gün sonra tam yamuldu. uyuşukluk varmıydı yokmuydu tam hatırlamıyorum. doktora gitti işte ilaç vs ile geçti geri. yüz felci zart diye olmuyor yani benim bildiğim kadarıyla.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gidip tomografi çektirdik zaten pratisyen de nörolojiye gonderdi ama onun haricinde cene için rontgen çektirmem gerekir mi bilmiyorum uzmanla gorustukten sonra o sevk ederse artık. Onun dısında kızarıklık 1 ytl boyutunda tam dudagımın alt sol tarafında ve kızarıklıgın oldugu yer devamlı olarak uyusmus vaziyette.Su an sadece çenemi açtıgımda sol en arka tarafta alt çene ile üst çenenin birleştiği yerde ağrı olusuyor ve agzımı acıp kapadıgımda agzım daha da uyusup duruyor(uyusukluk acının oldugu yerden kızarık olan yere çizgi halinde gidiyor).
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Letsgetthesunshine said:
Ne soguk bir darbe ne de yumruk falan yedim sakız falan da çignemedim cene yapısını zorlayacak. Capull uyanamadın dimi hala ^^


Öeh anca geldim @_@

Valla arkadaşın dediği gibi gömük diş de sebep olabilir nadiren de olsa,o bölgede ödeme sebep olmuş olabilir, önce dediğim kistik oluşum da olabilir.

Git bi OPG çektir ne var ne yok belli olur, bi de görmeden konuşmak bayaa zor git bi dişhekimi muayene etsin,nörolojiden önce..

Ama korkma uyuşuyo diye, etken kalkınca tamamen geriye dönen bi durum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Diş hastanesinede randevu aldılar her ikisinede gidicem. Capul bi de güzel diyosunda su an suratımın yarısını hissetmiyorum ciddi ciddi iğne falan batırmaya başladım cok hafif hissediyorum ama komiktir ki mimiklerimi oynatabiliyorum. Bir de 20 yaş dişlerimin hiçbiri daha cıkmadı ve Xae nin dediği olabilir mi acaba diyorum bende cünkü hafif bi baskı var o dişin cıkacagı yerde bugun başladı o da. Çürük falan yok dişlerimde keza leke de o yuzden çürük faktorlü birşey olmaz diyorum ben
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bi bölgeyi innerve eden sinirler motor veya sensitif olabilir ya da her iki görevi de üstlenebilir.

Mimikleri yapmanı sağlayan motor sinir fasiyal sinir olmakla beraber hissetmeni sağlayan sinirler farklı bu yüzden bir fonksiyon kayıpken diğeri aktif vs vs

Neyse böyle havaya teori üretmek gereksiz, sen o büyük çene röntgenini çektir herşey çıkar ortaya.

Tekrardan geçmiş olsun...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Panoramik röntgen bugun cekildi cumartesiye ameliyat var. 20 lik diş bildiğin cenemde cıkıcakmıs biraz daha beklesek. Abse falan yapmasın diye 1 gr lık antibiyotik verdiler bi de sağlam bi agrı kesici o kadar sağlam ki kafam güzel oldu su an. Capul ben bi damağı yarma işinden korkuyorum acıkcası lokal anestezi yerine genel yaptırma olanagım sence olur mu bi de cabuk toparlanır mıyım ondan sonra? Yapmam gereken bi sunum ve ardından vizeler var eblek eblek konusursam hiç bi işe yarayacagını sanmıyorum =/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Genel anestezi sanıldığı gibi kolay ve risksiz bişey değil. Lokalde de zaten acı nağmına birşey olmaz, sadece biraz baskı ve zorlanma hissetcen merak etme.Kendi kendine heyecan yapmazsan hiçbir sorun çıkmaz.

Ameliyatın zorluk seviyesine göre şöyle bi 2 gün istirahat gerekecektir.

Ameliyat tarafı 1 hafta kadar şişecek böyle tonton yanaklı olcan sonra yavaş yavaş 2 haftada inecektir.Ha diyosan sunum vs var çabuk toplanmam lazım o zaman antienflamatuar iğne yaptırırsın bikaç sefer,evde de soğuk bi kompres, şişlik çok az olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yav hazır hekim bulmuşken sorayım, bana endoskopi öncesi bir iğne yapmışlardı, yatağımda uyanmıştım böyle.

Ama iğneden sonra bilincim falan yerindeymiş, hatta hemşire ana avrat küfür ettiğimi falan söyledi (sordum küfür etmişimdir kesin diye, evet ettin demişti) hiç bişey hatırlamıyorum.

Bana ne vermiş olabilirler? Sonra öyle uyandım yani gırtlak acısıyla ehe. Adı ne o nanenin yani
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...