Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dürüst / Açık Sözlü Oyun Yapımcısı mı Arıyordunuz?


Gangren

Öne çıkan mesajlar

Benim anlamadıgım forumlardaki yazıların çogunlugunda senaryoların ne akdar gereksiz ve insanları sıktıgı yazıyor.

Neden hemen senaryolardan kazanılan xp yi yarıya düşürüp rvr da kale, bayrak almak gibi şeyleri arttırmıyolar

Playerları dinlemezlerse başlarına daha çok olay gelir.

Mark gitmiş bide senaryo olmayan bi serverda oynamak istermisin diye sormuş bi adama ben isterim valla açsınlar öyle bi server başlıyım hemen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
Cuce said:
sam sen cidden ucmussun.


ne oldu şimdi gangren'in mesajı için de mi bana sataşıyorsun? (:P)

paul sams'in yaptığı "resistance is futile, hail your true overlords!" çağrısı, jacobs gereğinden fazla tepki vermiş olabilir ama buna cevap vermemek de potansiyel olarak ciddi müşteri kaybına neden olabilir. zira "oyun güzel ama insanlar geri dönüyorsa ben de döneyim" diyebilecek insanlar burada bile var.


gangrenın mesajıyla ilgisi yok.

war'a camur atmış demişsin. böle bir durum yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de bişey farkettiniz mi? Mark Jacobs'un forumlarında tartışanlar hep hardcore oyuncular, "çok grind yapıyoz,grind azalsın, tierler çoğalsın senaryolar kalksın vs" demişler ama PVP lerde en büyük sorun olan keeptake sırasındaki lag dan kimse bahsetmemiş?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:
war'a camur atmış demişsin. böle bir durum yok.


"oyunları sallantılı başladı, wow'dan ayrılanlar da geri döndü" demiş. "bol şans diliyoruz, yaparsanız siz yaparsınız" deyince acaba iyi niyet mi var yoksa "bakın bunlar bile bir ay dayanamadı, böyle maceralara boşuna girişmeyin artık" alt-mesajı mı verilmiş wow abonelerine?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Forumdaki pek çok insan sürekli bir yarış içinde...WOW oynuyanlar WaR oynayanlara daha üstün/daha iyi vs olduklarını kanıtlamaya çalışıyorlar, WoW oynayanlar kendi aralarında bile class/build ve item yarışı içindeler, WaR oynayanlarda dest/order atışması var vs...KİMİN UMRUNDA? Millet Warhammerdan WOTLK için ayrılmış! EEE, sana ne ? Zaten o adamların çoğu da AoC dan geldi,WaR'ı beğenmemiş/hitab etmemiş olabilir, ama bu WoW un daha iyi bir oyun olduğunu göstermez ki!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

odiflame said:
wowu yemiş bitirmiş ama yapacak bir şey kalmamış bir serseri mayın kitlesi görüyorum.son yıllarda çıkan bana göre güzel olan bir kaç oyuna bu kitle çarptı.hepsinde kısa sürede endgame char ele ettiler ve end game yok, pvp yok, cok bug var gibi bahanelerle herkesi wowa davet edip oyunu terk ettiler.bunun bir benzerini warhammerda da görüyorum.bu seferde pvp var pve yok diyorlar.ve bu kitle daha önceki oyunlarda pve çok saçma sırf pvp olan oyun olsa oynarım diyordu.her oyunu eleştirmek ve eski oyunlarını beğendirmek övmek gibi bir misyon edinmiş bu kişileri anlamak mümkün değil.arkadaşım oynamazsın olur biter.ama gelipde denemek isteyenlere şöyle kötü böyle kötü wow bunun yanınsa süpermiş gibi ifadeler kullanmak ve wowda yaptığınız rank 14 charlarınızı yaparken sanki grind yapmadan yapmışınız gibi ifadeler kullanmanın anlamı yok.rank 14 bilmem kaç tierlik charlarım var ama warhammerda senaryo kasamam çok bayıcı demek ne kadar mantıklı? serseri mayın gibi şimdide warhammera çarptı.ileride aion ve başka oyunlara da çarpar.

+1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

demekki birilerinin umrundaki tartışıyorlar. kimin tartışmasının manalı olduğuna karar vermek bize düşmez, keza kimseye düşmez.

"ne akdar sacma şeyler tartışıyorsunuz" dıya cıkanlar senın var olduğunu idda ettiğin "war oyunyanlar wow oynıyanlardan daha superdir" insanlarından daha da beter. Basitce söledikleri "la tartışa tartışa bunumu tartışıyosunuz ne kadar tırtsınız adam gibi bişi tartışın"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bilmiorum post edildimi ama, orjinal tartismanin ciktigi linki buldum ben okumak isteyene..

http://multiplayerblog.mtv.com/2008/10/16/world-of-warcraft-game-director-on-warhammer-online/

mtv nin multiplayer bolumunde olan bir kaplan roportaji sonucunda film kopuyor..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi su cok guzel bisi ya son cumleyi okuyun. Ulan bi wow gmi hatta blue poster sole bi aciklama yapsa imkansiz birakmazdim.

I've also suggested a tiered approach to scenarios but my concern is that even if we do that, that in a few weeks people will be complaining that they want to add more scenarios. The nice thing about a no-scenario server is that again, everybody there wants to RvR without scenarios. In terms of your other points, we're really looking at all the data for some of them. In terms of design of the scenarios, I'd love to say that we got lots of data in beta that said to kill the scenarios or that most sucked but we were not hearing that at all. If we had, we would have cut them out. If I wasn't afraid to cut classes, we wouldn't have been afraid to cut some scenarios either. Your point about more scenarios that mimic the open RvR situations is a really good one though and I'll talk to the team about it this weekend.

Mark


Abi evet mantikli bisi demissin bi konusalim babalarla diyo ya basit net. Oluru warsa yapalim tadinda bole olmali abi oyun designi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://multiplayerblog.mtv.com/2008/10/16/world-of-warcraft-game-director-on-warhammer-online/

burda Jeff Kaplan'ın yazısını ve cüce'nin koyduğu Paul Sams'in yazısını da okudum. İkisi de gayet düzgün yorumlar ve herhangi bir saldırı yok Mythic'e , hatta ve hatta, bazı iyi şeyler de sölemişler.

Eğer bunlara sinirlenip böle atarlaniorsa Mark Jacobs harbi komik.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mark'ın aktardığı şu:

said:
So, let me get this straight. I've got the COO of the major competitor saying things that make it *look* like 1/2 of our players have left (which is ridiculously untrue), talks about our European launch being bad (oh yeah, WoW's launch in NA and Europe was flawless right?) while his game director spins BS about how the way Blizzard runs its beta shows its confidence in the game (forgetting of course the large internal alpha with paid employees that the games goes through and only then has a short public beta) while our beta, which has the general public in it for years, shows our lack of confidence. He then goes on to say that "he's thinking of quitting our game" (and by inference, saying that other players might want to as well) and that our interface looks like his (forgetting how many interfaces were done before WoW) and generally pissing on our game and when I respond, I'm the jackass?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mortis said:
http://multiplayerblog.mtv.com/2008/10/16/world-of-warcraft-game-director-on-warhammer-online/

burda Jeff Kaplan'ın yazısını ve cüce'nin koyduğu Paul Sams'in yazısını da okudum. İkisi de gayet düzgün yorumlar ve herhangi bir saldırı yok Mythic'e , hatta ve hatta, bazı iyi şeyler de sölemişler.

Eğer bunlara sinirlenip böle atarlaniorsa Mark Jacobs harbi komik.


abi inceden bir yerlestirme ve camurlama durumu var yaw.. adamin kizdigi da bunun kim oldugunu unutmadan ve public olarak buyuk firmalarin temsilcisi olarak yapilmasi, anladigim kadariyla..

en azindan kaplan a kizma sebebi bu, ve bence bu durumda hakli..
yani ayiptir abi, ben baktim oynadim, begenmedim, wow iidir.. demek.. eger bunu kendi bliz forumlarinda yapsa, durust fikir, bunu tutup public bir haber ortaminda yaptiginda (ulusal bir kanalda), bariz bir haksiz rekabet ve camur kampanyasi olur..

ayiptir yaw.. delikanliya yakismaz.. yakismamis da kaplan a..
ha mark in yorumu, uslubu, o konuda bisey diyemem.. ama kaplan kotu etmis bence..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Adam öle bi yanlış okumuş ki demiş ki Blizzardın COO'su bizim oyunun oyuncularının 1/2si oyundan çıkmış gibi göstermiş bu doğru değil demiş. Şimdi blizzardın adamının ne dediine bakioruz

said:
While a number of World of Warcraft users dropped the widely popular MMO to play EA's recently released Warhammer Online, more than half of those gamers have already returned to Blizzard's market-leader.
That's according to COO Paul Sams, who said the pattern of players leaving and then returning to Warcraft follows that of any major MMO release.


Yani dio ki bazı sayıda insanlar WOW u bırakıp WAR'a geçtiler, fakat bu oyuncuların yarısı tekrar geri döndü.

oyun çıkışından bahsederken de
said:
"Sams said he was surprised that Warhammer Online: Age of Reckoning had a rocky start in Europe, but server troubles and registration hiccups are part and parcel of the MMO business
.

demiş yani server olsun siteo lsun zorluklar yaşadılar demiş ama bu mmorpg işinin bi parçası olur böle şeyler demiş. Zor iştir bunlar demiş

onun dışında Jeff Kaplan betaya girmeye çalışmış, karşı rakip firmadan adam almioruz demişler, od a demiş ki biz alioruz NDA yı bozmadıkları sürece, kendi elemanlarımıza da izin verioruz çünkü
said:
“It’s Blizzard philosophy that if you’re really confident in your game, then you have nothing to worry about.”
demiş yani eğer oyununa güveniosan , endişleneceğin bişey yok. bu blizzard'ın felsefesidir demiş.

sonra Jeff Kaplan demiş ki, 13. levela geldim ağır levelliorum artık. Sırf senaryolara giriosun, sıra bekliosun. Bırakıcam galiba demiş. ".
said:
“I’m at the point where I’m thinking about quitting because it feels like the best way to level up is in the battlegrounds,” he explained."


İnterface konusunda da şunu demiş, Developerlar önceki şeyleri geliştirmek isterler demiş, WOW İnterface olarak baya şey kattı mmorpg camiasına, bunndan örnek alıp geliştirmemek zaten aptallık olur demiş.
said:
"The ‘WoW’ interface did a lot of things, and I think people would be silly not to learn lessons from it.”


kısacası blizzard devleri gayet normal düzgün açıklamlarda bulunmuş ama resmen mark jacobs abartarak kişisel almış olayı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...