Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ajans


iCequeen

Öne çıkan mesajlar

Sana şöyle söyleyeyim. Reklam ajanslarından birinde çalışan bir tanıdığımı gözlemlediğim kadarıyla anlatıyorum.

1) Sana bir sürü görüşme gelir ama hiçbirinin olacağı garanti değildir. Bir işe seçilebilmek için bile dört beş görüşmeye gitmen gerekir. Yol paraları sıkıntı yaratır. (arkadaşım 25-30 görüşmede 0 çekmişti ki güzel de bir kızdır)
2) Genelde gittiğin yerde seninle birlikte işe başvuracak yığınla adam olur. Rekabet fazladır.
3) Birkaç görüşmeye gittikten sonra göreceksin, bazı işlerde ahlaksızlıklar döner.
4) Ola ki reklam anlaşması yaparsan paranı alırsın. Ne kadar bekletirler belli olmaz. Genelde çok bekletmezler.

yardımcı olabildiysem ne ala.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ajans olayı iyi bir şey değil.yıllardır içindeyim ama benim için hobi gibi bişi.daha ileri gitme şansım hep vardı hala var ama gitmedim.paranı almak çok zor değil.elle tutulur yüz ve fizik lzm.onun harici herkesin tipine uygun illa birşeyler cıkıo da öyle ayda yılda 1 işe gidersin pek bir kalıcılık falan olmaz eğer hedefin oysa.

sen 2-3 tane ajansa resmini bırak.sana dönerler zatn.iş cıktıgı zamanda denemeye çagırırlar zaten

hedefim mankenlik falan diosan zor iş.yani piyasa kötü dışardan bakmak ve öyle aralarında olmak daha iyi.direk aralarında olursan ciddi anlamda iyi bir piyasa değil.bnu bana açık açık söyleyen kişide televizyondan eksik olmayan çok ünlü bir ajans sahibi kişidir
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben prodüksüyon asistanlığıyla ilgilendim bi ara tanıdık vasıtasıyla. castinge kadar herşeyin seçiminde bulundum. şu anda da bi kaç yere kayıtlıyım. sana olayı anlatayım kısaca.

şimdi yukarıda denmiş paranı alamazsın.

çoğunlukla doğru. alamazsın degıl doğrusu, 3 hafta 4 hafta sonra alırsın. ama bu ajansa göre fark eder. bazıları çekımın başında bile verebılıyor.

onlarca görüşmeye gitmene rağmen seçilememen ve yol masrafların.

ajans'lara derlerki bu tiplerde bu yaşlarda bu saç rengınden insana ihtiyacımız var. ajanslar araştırır. hepsi gönderir. uygun bulunanlar görüşmeye çağırılır. alttan alttan bi mülakat yapılır. aktifliğine, karakterine, konuşma biçimine ses tonuna falan bakarlar. bunların yanı sıra en önemlisi tiyatro geçmişidir. bunu anlatıcam en son.

reklamlarda oynayabilecek duruma gelmen için önce baya bi zaman geçirmen lazım ajansda. seni ilk dizilerde figüran gönderirler. sonra katalog falan olur bu ki katalog çekimleri kritik noktadır. seni zorlarlar. klasik bildiğin televizyon dunyası işte teklifler gelecek sana, zor şartlarda çalışmanı ısteyecekler falan fılan. kabul edersen yolun açılır ama sende yollu olursun. kabul etmezsen figüranlığa tekrar devam. kabul etmemek herşeyi bitirir mi? hayır. %40 miktarda bitirir. çünkü devamlı farklı kişilerle çalışacaksın. piyasanın yüksek bi bölümü böyle. o yüksek bölümün bi kısmı seni bu sebepten eler.

tiyatroya gelince, dizi reklam gibi uzun metraj, ana, yedek ya da b tipi başrol rolleri için en önemli şey tiyatro geçmişidir. her mülakatta sana oyunculuk ve tiyatro geçmişini sorarlar. bi yerde tiyatro yapmışsan dan çok yapıyorsan kafadan %60 geçmişindir o mülakatı. sonra ne kadar iyi bi tiyatro oldugu ne kadar köklü olduğu ve o tiyatroyla ne kadar iç içe olduklarıyla alakalı. buldugun butun ajanslara kayıt olup, 1-2 figüranlık yapıp sonra güzel bi tiyatroyla anlaşman, orada okullarda şurda burda sahne aldıkdan sonra büyük ajanslarla görüşmen gerekir(asla internet değil ama. yüz yüze) tutturdun mu zaten büyük ajans 3-4 ay içinde mutlaka bi televizyon işi gelir sana. 1 tae oldukdan sonra 2 ayda 1 olur tutarsan ayda 1, dizi teklifleri falan filan artar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cast ajanslar, genelde "deftere bak, hmm iyiymiş çağıralım" mantığıyla çalışıyorlar. çalıştırdıkları adamlar çok yakın, samimi oldukları insanlar değilse genelde "kullanılan" insanlar oluyorlar. yeniyseniz, ilk bir kaç işinizden para alamama riskiniz de mevcuttur. hani okurken 2-3 bişi kazanmak istiyorum diyorsanız, düşünülebilir.

reklam ajansları, butik ajanslar vblerine gelirsek eğer, onlar tamamen farklı bi konu. reklama dayanıyor kökü ve içinde reklam yazarlığı, prodüksiyon, grafikerlik, ses-montaj, müşteri temsilciliği, insan kaynakları, asistanlık(sekreter;?), sanat yönetmenliği vb alanlarda iş bulmanız mümkün oluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sacros said:

reklam ajansları, butik ajanslar vblerine gelirsek eğer, onlar tamamen farklı bi konu. reklama dayanıyor kökü ve içinde reklam yazarlığı, prodüksiyon, grafikerlik, ses-montaj, müşteri temsilciliği, insan kaynakları, asistanlık(sekreter;?), sanat yönetmenliği vb alanlarda iş bulmanız mümkün oluyor.





Reklamcılık Vakfı


Reklamcılar Derneği



Eğer reklamcı olmak istiyorsanız ki bu grafikerlik yazarlık kısmıyla alakalı, vakfın bir kursu var, arayın bilgi alın. Kursa Türk reklam camiasının ünlü ve başarılı isimleri gelerek derslere giriyor. Bazı atölye çalışmaları falan var. 2 2,5 aylık bir sürede sertifika alıyorsunuz. Bununla ajanslara staj başvurusu yapabilir, kendinizi gösterebilirseniz işe bile alınabilirsiniz.

İşin cast ajansı boyutunu bilmiyorum ama Ajans deyince benim aklıma reklam ajansı geliyor işim gereği :).
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle herkese teşekkür ederim.
hyr manken olmak gibi saçma sapan isteklerım yok.
sadece bi ajansa kaydolmak istiyorum.reklam olabilir ne bileyim figüranlık falan da olabilir evet 3-5 bişi kazanmak güzel olur.ayrıca öle reklamda oynamak gibi bi hevesim var uzun zamandır.
bi kaç ay öcne neşe erberk ajansa başvurmuştum.kabul edip,katalog çekimi için çağırdılar.fakat gitmemiştim.bir arkadaşım neşe erberkin iyi bi ajans olmadığını falan sölemişti,uygun insan göndermediklerini falan..
imc ajans var bide bildiğim ama ondada nette resımlerımin gözükmesini istemiyorm.bi arkadaşımın arkı kayıtlı orda nescafe reklamlarında oynadı.iyi diyor.bilmiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 yıl sonra ...
Bir de fuarlara vs. amele ayarlayan ajanslar var, herhalde en temizi onlar, günlük 100 150 falan kazanan arkadaşlarım vardı, gidip fuar/kongre etc.'de garsonluk/mankenlik/ rehberlik falan yapıyorlardı, paralarını da o ay içinde alıyorlardı genelde.

Eşek gibi çalışmayı göze alınca bir öğrenci için fena sayılmayacak rakamlar kazanılıyor herhalde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...