Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Allah Kabul Etsin Amenofis


odiflame

Öne çıkan mesajlar

@paramecium:
Yok. Anlamiyorsun iste veya ben anlatamiyorum, "uygulanan Islam" dedim neredeyse her yazimda.

Kur'an 7. yuzyil icin bir devrimdir. Bence cagini gecirmis ve gorevini bitirmistir. Bu kisiden kisiye degisecek ve tamamen ozel bir olgudur. Kitapta yazan bellidir isteyen uygular isteyen uygulamaz, kimse de kimseye teoride karismaz.

Bu yazi uygulanan islama "saldiriyor". Bizzat sen demissin kitapla alakasi var mi diye. Bizi irgalayan ne o zaman burada? Islami degerler olmasi icinde.

Amin nerden gelmistir? Evet gercekten bir Misir firavunu, dolayisiyla bir Misir tanrisindan gelmistir. Mantigi olan bir insan bu yazildiginda bunu Islam'a hakaret olarak gormez, boyle bir lafi etmek beynine hakarettir cunku. Ha inanc dahilinde aciklanabilir, nedir mesela iste Allah ilk peygamberden beri hep hak dinini yollamis ama hep yoldan cikmis bu dinler ama icinde hep orjinalinden parcalar kalmis mesela. Mantikli mi? Mantikli. Biri gelip bu lafi etse, bence de boyle derim, 2-3 fikir alisverisi yapariz konu kapanir.

Adam hac anlamsiz bir ibadet demis, valla bence de oyle. Cunku Allah adi altinda somuruyorlar seni. Yukarida Allah varsa, sen de gercekten iyi bir kulsan, icinden geleni yaparsan zaten o rizkin neyse onu verir, ben bunu okudum. Ben Musluman olsam hacca bu sartlar altinda gitmezdim. Araplarin Islami nasil hac yoluyla somurdugune dem vurmus. Nerede saygisizlik etmis?

ABD gemisi konusunda haksiz mi? Yolda simit yiyen, su icenlerin tartaklanmasi konsunda haksiz mi? AKP'nin karistigi yolsuzluklar yalan mi peki? Camilerin sosyokulturel merkez olmasi konusunda soyledikleri yalan mi, samimi olarak cevap ver bana olacak olan o degil mi? Yesilay'in sitesini gorduk, Richard Dawkins'in sitesinin kapanmasini gorduk degil mi hep birlikte?

Adam neredeyse her paragraf basinda AKP secmeni diye belirtmis. Islam'in siyasete alet edilmesinde pay sahibi insanlara yazmis bu yaziyi. AKP'ye oy verdiysen alin, alinman da lazim gercekten cunku bu ulkeye karsi hepiniz buyuk bir ayip yaptiniz, bu tamamen benim sahsi dusuncem tabi. Ama, uygulanan islam'a yapilan bu gondermelerin hicbirinde "Islam"a en ufak bir hakaret yok.

Var diyorsan, alintila ve neden hakaret oldugnu soyle lutfen. Bana da 2 defadir hakaret ediyorsun burada beyinsiz, mod forumunda kuduz kopek seklinde, 3. su olmasin lutfen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Eğer ki uygulanan islam dedin ve bunu ben görmediysem, bu benim eşşekliğimdir.

AKP'e oy verenler mevzusu. Ben verdim. Neden verdiğim ise bana kalsın. AKP'e oy verenler dediğin zaman o söylenen laflara ben muhattap olurum. Son seçimde verdim mi? Hayır vermedim. Çünkü işin yüzü değişti, her neyse. Ben söylediklerimin arkasındayım. Onca genelleme ile bana laf gelirse, ben de genelleme yaparım ve lafın ucunun nereye gittiğine bakmam. İsterim ki genellemenin ne derece saçma olduğu görülsün. AKP içine sıçıyorsa memleketin, ANAP'ından tut da DYP'sine kadar sıçmayan yok siyasetin içine. E peki onlara da genelleme yaparsak memlekette adam mı kalacak? Ayrıca sen uygulanan islam ayrımından bahsediyorsun güzel ama benim daha önceki yazılarına muhattap olanların sadece 1-2 tanesi haricinde genel herkes islama laf etti. Ayrımı anlatmaya çalıştım ama nafile.

Uygulanan islamın islamla âlâkası olmadığını ben de belirttim. Bir yandan AKP denildi, bir yandan da islam denildi. Mevzunun ne olduğu bir türlü aşikâr değil.

Burada hiç kimse insanlar üstünde sınıflandırma yapamaz. Bunu anlamak çok mu zor?

Ben ateistlik veya başka bir inancın saçmalığına dair laf ettim mi? Peki başkaları benim inancıma neden laf ediyor? Eğer bu taraftan eşşeklik yapan varsa, sen de ona eşşeklikle cevap vermek zorunda değilsin. Sen kelimesi bizzati şahsını hedef almıyor, belirteyim de yine bir yanlış anlama olmasın.

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aslinda mesajin icinde kisisel hicbir sey olmadigini gorebilirsen, bir de aslinda anlatilmak istenen bir sey oldugunu orda dusunursen[yoksa gercekten thebisibisi'yin 3 kulagi oldugunu dusundugumu mu saniyorsun?] oldukca aciklayici postlar onlar. =]
Batmaya gelince, su topice attigim ilk mesajin da bir anlami var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...