Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Spyro's Mafia Games - Episode 3 (Bitti. Yoruma Açık)


Spyro

Öne çıkan mesajlar

diğer topicte söylemiştim.. tüm kuralları, rolleri, oyunun yapısını, vs. yazdığım word dosyasını sildim yanlışlıkla (tam yanlışlıkla denmez de neyse).. tüm yazıyı da kaybedince bir daha hepsini yazmaya üşendim açıkçası.. o yüzden sabahtan hızlı hızlı anlatıp başlatmaya karar verdim.. bugün müsait olamayacağım çünkü pek..

şimdi yine değişik bir oyun oynayacağımız için her zaman yaptığım uyarıyı tekrarlayım önce; oyunu başlatana kadar attığım tüm postları eksiksiz okuyun lütfen.. ki bu oyun öncekilere göre 'birazcık' daha detaylı.. o yüzden tüm rolleri, kuralları falan iyi öğrenin ki ileride anlaşmazlık çıkmasın..

ayrıca, oldukça deneysel bir oyun olacak bu.. piyasada pek 4 takımla oynanmış oyun yok.. yabancı forumlarda baya araştırdım ama şimdi oynayacağımıza benzeyen sadece 1 oyun bulabildim (ki onunla bile arasında birkaç önemli fark var).. yani demek istediğim, bu öyle sağ salim başlanıp bitirilmiş bir tür değil.. biz deneyeceğiz.. bazı bug ve dengesizlikler olabilir, haberiniz olsun..

bir başka endişem de oyuncu sayısıyla ilgili.. en baştan beri kingmaker oynatmak vardı kafamda ama baktım oynamak isteyen 20+ kişi var.. hemen buna döndüm çünkü kalabalık bir oyuncu kadrosu gerekiyor şimdiki oyuna.. power roller de var biraz.. her gece turunda 6-7 kişinin pm atması lazım.. onun için acaba fazla aktif oyuncu olmazsa oyun patlar mı diye düşünüyordum ancak bu kadar oyuncu da hazırken denememek olmazdı..

neyse.. durum bu.. eğer aktif bir oyun olursa gayet güzel geçeceğine inanıyorum.. umarım yanılmıyorumdur =)..

said:
Oyuncu Listesi (alfabetik sıraya göre):


1. Apache
2. Azmodai
3. Cons
4. Cuce
5. dory
6. elesso
7. eregorn2
8. fede
9. Fly
10. Jos
11. Krusty
12. look
13. Mortis
14. mulgear6
15. Mum_Chamber
16. Nosfe
17. NoTwisT
18. 0ne
19. Penthesilea
20. Rewendor
21. ShadowFury
22. Smoke
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yıllardır sessiz sedasız yaşayan halk, son zamanlarda patlak veren çete şavaşları yüzünden iyice tedirgin olmaya başlamıştı. Şehrin kontrolünü ele geçirmeye çalışan kanunsuzlar, her gün ya birbirleriyle çatışıyorlar ya da kimseye zararı dokunmayan sivillere zorbalık yapıyorlardı. Artık sabrı kalmayan insanlar, bu gidişe bir dur deme vaktinin geldiğine karar verdi. Ne var ki genç çete liderlerinin, bu savaşı terketmeye niyeti yoktu...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunun Yapısı:

Oyun temelde klasik bir mafya oyunu. Gündüz oy çokluğuyla birini linç etmece, gece olunca da özel güçleri kullanmaca şeklinde oynanıyor yani. Peki fark nerede? Fark, rollerde. Daha önce attığım postlarda dediğim gibi 4 farklı mafya grubu (çete) mevcut bu oyunda. Kasaba halkını da sayarsak 5 takımlı bir oyun oynayacağız (bir de soytarı diye bir karakter var.. tek başına bir takım denebilir kendisi için ama onu saymıyorum =P). Detayları roller ve kurallar kısmında yazacağım ama kısaca söylemek gerekirse, oyuna yalnız başlayan çete liderleri, takımlarına yeni oyuncuları katma hakkına sahip olacaklar. Başta sayı avantajına sahip townieler, eğer çeteleri erkenden eleyemezlerse ileriki turlarda güçsüz duruma gelebilecekler yani. Neyse, biz rollerin dağılımına gelelim en iyisi..

said:
4 çete lideri (ateş, su, hava ve toprak çeteleri)
2 dedektif (farklı soruşturmalar yürüten)
1 doktor
1 soytarı
14 townie


Tabi bu başlangıçtaki kurulum. Oyun boyunca dengeler sık sık değişecektir.

Roller:

Çete Lideri: Çetenin başlangıçtaki tek üyesi. Kimliği gizlidir. Her gece, öldürmek veya çeteye dahil etmek amacıyla bir oyuncunun ismini bana bildirebilir. Üye alımı başarılı olursa, ismi söylenen oyuncu artık o takım içinde yer alır (kazanma koşulu da aynı şekilde değişir tabi).
Kazanma koşulu: Çete, oyundaki sağ oyuncuların çoğunluğuna sahip olduğu zaman oyunu kazanır.

Not: Çete üyeleri, başka bir çeteye katılamazlar.

Komiser Ateş (pro town): Oyundaki iki dedektiften biri. Kimliği gizlidir. Her gece, incelemek istediği bir oyuncuyu bana bildirebilir. Soruşturma sonucunda, ismini verdiği kişi ateş veya su çetesine mensup çıkarsa bunu öğrenir. Değilse kendisine herhangi bir bilgi verilmez.
Kazanma koşulu: Oyundaki tüm anti-townlar ortadan kalktığı zaman oyunu kazanır.

Komiser Toprak (pro town): Oyundaki iki dedektiften biri. Kimliği gizlidir. Her gece, incelemek istediği bir oyuncuyu bana bildirebilir. Soruşturma sonucunda, ismini verdiği kişi toprak veya hava çetesine mensup çıkarsa bunu öğrenir. Değilse kendisine herhangi bir bilgi verilmez.
Kazanma koşulu: Oyundaki tüm anti-townlar ortadan kalktığı zaman oyunu kazanır.

Not: Dedektifler, hiçbir çeteye dahil olamaz.

Doktor (pro town): Oyundaki en önemli rollerden biri çünkü herhangi bir çeteye üye yapılmak istenirse, bu gerçekleşir. Kimliği gizlidir. Her gece, istediği birini çete saldırısından koruyabilir (kendisi hariç). Oyuna pro-town takımında başlar ve onlar için çalışır. Eğer bir çeteye dahil olursa, saf değiştirmiş olur ama gücünü kaybetmez. Bulunduğu takım için büyük avantaj yani. Onu alan çete yaşadı =P.
Kazanma koşulu: Oyundaki tüm anti-townlar ortadan kalktığı zaman oyunu kazanır.

Soytarı: Kasabanın delisi. Sırf geyik olsun diye eklediğim bir karakter =). Kimliği gizlidir. Hiçbir takıma dahil değildir ve edilemez. Tek amacı vardır; linç edilmek. Onun ölmesi diğer takımlara pek fazla yarar sağlamayacağından dolayı kimliğini gizli tutmasında fayda var =).
Kazanma koşulu: Gayet açık. Linç edilmeli. Gece öldürülürse kaybeder.

Townie (pro town): Sıradan kasaba insanı işte. Gündüz kullanabildiği oydan başka hiçbir özelliği yok. Kimliği gizlidir. İleriki turlarda herhangi bir çeteye katılması mümkündür. Öyle olduğu zaman, kazanma koşulu da ona bağlı olarak değişir.

Not: Oyundaki tüm karakterler, gündüz sıradan bir townie gibi oy kullanabilir (kullanmalıdır da =)).

said:
Çete Savaşları (önemli):

Aynı gece içinde, ateş ve su çetelerinin öldürmek veya üye yapmak için söylediği isim ortak olursa, iki çetenin de eylemi başarısız olur. Aynı durum, toprak ve hava çeteleri için de geçerlidir. Eğer bu ikililerden başka bir karşılaşma meydana gelirse (toprak - ateş, hava - su, vs.), bana ilk pm atan çetenin tercihi gerçekleştirilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kurallar:

1.) Oylar bold harflerle yazılmak zorundadır. örneğin; Linç Oyu: Morgan veya Oy Geri Çekme: Doakes gibi. Bold olmayan ve geri çekilmeden değiştirilen oylar sayılmayacaktır.

2.) Linçin gerçekleşmesi için oy çoğunluğunun sağlanması gerekmektedir. Çoğunluğa ulaşılana kadar her türlü oy değişimi yapılabilir ama karar verildikten sonra yapılan değişiklikler geçerli olmaz. Oyunuzu Linç Oyu: Linç Yok şeklinde de kullanabilirsiniz. Çoğunluk buna karar verirse o tur hiç kimse ölmeyecektir.

3.) Eğer bir tur gereğinden fazla uzun sürerse (3-4 gün mesela) ben bir deadline belirleyebilirim. Eğer deadline'a kadar çoğunluğa ulaşılmazsa en çok oy alan karar geçerli olur. Oylarda eşitlik varsa o tur kimse linç edilmez.

4.) Gece olunca threade herhangi bir mesaj atmak yasaktır. Bu evrede sadece özel rolü olan oyuncular bana pm atarak kararlarını söylemelidirler (illa bir eylem yapmak zorunda değilsiniz ama öyle bile olsa son tercihinizi bana bildirmeniz lazım).

5.) Çete üyelerinin, gündüz kendi aralarında konuşması yasaktır (sadece gece turunda lütfen).

6.) Aktif olmak zorunludur. Öyle dakika başı post atma şartı yok tabi ama 3 günde bir gözüküp de kaçmayın lütfen.

7.) RP zorunlu değildir. Zaten pek bir hikaye koymadım bu sefer. Yine de fazlaca off-topic konuşmak ve mesaj editlemek yasaktır.

8.) Bu konu dışında oyuncular arasında iletişim kesinlikle yasaktır. Bu hak sadece çete üyelerinde vardır (o da gece konuşmak şartıyla). Lütfen oyun etiğine aykırı şeyler yapmayınız =).

9.) Bir sonraki evreye geçilmesi veya oyunun bitmesi benim mesajım gelmeden gerçekleşmez. Oy çoğunluğu sağlanmış olsa bile lütfen ben demeden yeni oylamaya başlamayın.

10.) Oyuna veda eden arkadaşlar isterlerse, 'oyunun gidişatını etkilemeyecek' bir veda mesajı atabilirler.

11.) Oyunla ilgili bir şey sormak isterseniz pm atın. Ben genelden cevap veririm. Topicte sadece oyun içi konuşmalar yapılsın please.

12.) Son olarak; "Bu bir oyundur, oyun olarak kalsın. Kişisele dökmeyin."

Oyuna Özel Kurallar:

1.) Çeteler, aynı tur içinde hem cinayet işleyip hem üye alımı yapamaz. İkisinden birini seçmeliler her gece.

2.) Çete liderleri, takımlarına yeni oyuncu almışlarsa verilen karar her üye tarafından kabul edilmelidir. Liderlik sadece titleda kalıyor yani =P. Alınan karar ortak olmalı.

3.) Gece gerçekleştirilen eylemler hakkında gereğinden fazla bilgi verilmez. Mesela ateş çetesi, bir oyuncuyu takıma almak istedi ama başarısız oldu. Çete üyeleri, eylemin gerçekleşmediğini öğreneceklerdir tabi ama nedenini bilmeyecekler (başka bir çete daha önce davranmış olabilir, o kişi dedektif olabilir, vs.).

4.) Oyun, gece turuyla başlayacaktır. Gece rolü olanlar bana ilk tercihlerini bildirdikleri zaman gündüze geçilecektir.

İyi oyunlar :)...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sonunda gündüze geçiyoruz.. (eve yeni geldiğim için bugün pek ilgilenemedim oyunla.. kusura bakmayın =))..

Gece, Penthesilea isimli townie canice öldürüldü.

Gün 1 - Gündüz

Hayattaki oyuncu sayısı: 21
Linç için gereken oy: 11


Konuşup tartışmak serbest artık. Herkese kolay gelsin..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pent le Cons'un muhabbetini bilmeyen yok zaten, ayrıca forumda da ara ara birbirlerine ters gittiklerinden Cons böyle bir muziplik yapmıştır diye düşündüm.

Ha oy atmadım evet daha, çünkü ilk mesaj benimki daha, milletin de yorumunu alalım belki biri daha mantıklı bir şeyler söyler ona ortak kullanırız diye bekletiyorum.

Bu gidişle cons'a atmicam ama ben de inadına :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...