Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

FAQ (Sıkça Sorulan Sorular)


Azmodai

Öne çıkan mesajlar

GENEL SSS
Darkfall Nedir, oyunun üzerine çılgın bir beklenti var, ama nedir?
DFO adventurine isimli ufak çaplı bir studio tarafından geliştirilen bir MMORPGdir. Heycanla beklenmesinin en büyük sebebi ise Pre-Tram UO dan beri ilk defa bir oyunda açık pvp ve loot sistemi bulunmakta... kısaca oyunda bir kaç ufak alan dışında her yerde, herksle pvp yapmak mümkün ve eşyalarını da çalmak mümkün, zatan oyunu geliştiren ekip sıkı UO hayranlarından oluşuyor ve UO dan etkilenerek başlamışlar projeye.

Open PVP mi? Full loot mu? Yok artık daha neler... Peki UO ya benziyor mu, yenilik olarak ne getiriyor?
Oyunda herşey serbest, her yerde savaşabilirsiniz. PVP zone veya flag yok, instance yok... herşey kalıcı bir dünya üzerinde dönüyor, ve oyunun ağırlığı tamamen PVP üzerine odaklı ve ölürseniz bütün eşyalarınız düşmanlarınız tarafından çalınabilinir.

Bunun yanı sıra UO gibi kalıcı bir dünya söz konusu (persistant world) ve crafting olanakları da yoğun. Aynı UO daki gibi maden kazıp, ormanda odun kesip eşyalarınızı yapmanız gerekmekte. Level sisteminden ziyade aynı UOdaki gibi bir Skill sistemi mevcut.

Ve UO üzerine en büyük gelişme kanımca Guild / Clan sistemidir. Oyunda guildler veya clanlar kendi şehirlerini kurabilecekler, şehirlerini surlarla, kuşatma silahlarıyla donatabilecekler, hatta mekanik mekikler bile yapabilecekler...

Abooo şehir pvp, full loot... harikaymış yahu, ama ben denizci adamımdır, öyle karada yürüyenleri sevmem, delikanlı adam denizde harman olur...
O zaman doğru adrese geldiniz çünkü denizcilik bu oyunda çok büyük rol oynuyor. Öyle ki bir çok bölgeye deniz yolu dışında gidiş yok. Gemiler karaya da vurabiliyor menzil dahilindeyse o yüzden de sahil kasaba ve şehirleri basmak pek mümkün. Oyunda ticaret için de denizcilik çok önemli, malum Recall- Mark büyüleri gibi büyüler yokmuş ve kargo taşımacılığı da önem taşıyor, o yüzden deniz korsancılığı da pek mümkün.

Ben bunun gameplay trailerını izledim. Grafikler falan çooook eski ve kötü?
Oyunun grafikleri next gen değil evet. SS ve Videodan gördüğüm kadarıyla yeterlidir ama. 3 boyutlu kabul edilir grafikler mevcut ve bence işini görüyor. Patlama ve büyü efektleri biraz dandik olsa da Devler zamanla ekleme yapılacağını ve işin makyaj kısmını daha sonra cilalayacaklarını söylediler. Öncelikle oyunun söz verdiği mekaniklerin hatasız çalışması için kasıyorlar.

Ben oyun hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorum. Olanaklarım nedir?
Öncelikle Darkfall Online Sitesine uğrayın. Oradaki gameplay traileri indirin ve izleyin... forumları karıştırın, FAQlere Q&A lere bakın... buraya da sık sık FAQlere ekleme yapılacak ve bilgiler çevirilecek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...