Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dwarf Fortress : ARENA


Nosfe

Öne çıkan mesajlar

Öncelikle,
Dwarf Fortress nedir>tık
Paticik sakinleri dağlara sığınıyor>tık

Gerekenler: Dwarf Fortress, 100 kadar cüce,130 kadar evcil hayvan, büyükçe bir oda, sıra, masa, heykel, yatak, kapı, alkol ve yemek. En önemlisi de goblin öğütücü bir ordu, her türlü eşya, taş maş, metal, zenginlik, sorunsuz bir yerleşim yani can sıkıntısı.

Önceden hazırladığımız odaya yukarda belirttiğim eşyaları getiriyoruz. Diğer barracks, food stockpile, meeting area, statue garden vs.yi silip hepsini bu odaya atıyoruz. Bu adımı yapmasak da olur ama dışarda tek bür cüce bile bırakmak istemiyoruz. Ondan sonra tüm cücelerimizi orduya alıp hazırladığımız odayı da station olarak atıyoruz.

Gördüğünüz gibi cücelerimiz ve evcil hayvanları odaya toplandı. Tüm yemekler ve yataklar burada olduğu için odadan ayrılmıyorlar.Dışarda sadece tek bacaklı şerif,yeni gelen filozof ve 10-15 tane hayvan kalmış. 2-3 kişi önemli değil diyerekten kapıyı üstlerine kitliyoruz. Ve mayordan ilk yorum geliyor.

Arkadaş halinden memnun. 15dk geçiyor ve ilk kan!!

Masum bir kedi katledilmiş. Kim kesti yakalıyamadım, cüceler de önemsemiyor zaten. 1 saat kadar oyunu kendi haline bırakıyoruz ve hemen hemen hiç bir şey olmamış. Son durum ve olaylar:

Cücelerimiz yeni yaşam koşullarında pek etkilenmemiş. Yiyip içip çocuk yapmaya devam ediyorlar. Havada kan kokusu(miasma) var ama değişen bir şey yok bakalım nereye kadar.


Şimdilik bu kadar, beğenirseniz devam ederim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi zaten dağsız alanda oynuyorum şu an. favorim:) diğer okyanuz buzul falan denemedim. ya ne yaparsan yap goblinler çok ezik direkt alıyosun. işte diyorum ya toady one mı ne var ya forumda söylemiş diğer fortresslara sefer falan o güzel olur yani. ayrıca şimdi ya dragon, colossus falan bekliyorum ya da elfler ağaçları kesersen tepene bineriz dediler vuruyorum ağaçların dibine bakalım onlar gelirse de zevkli olur:D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...