Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Google Chrome (Web tarayici)


Giovanni

Öne çıkan mesajlar

Bugun (Sali) Windows icin betasi cikacakmis :) bakalim nasil olacak.

"We realised... we needed to completely rethink the browser," said Google's Sundar Pichai in a blog post.

The launch of a beta version of Chrome on Tuesday will be Google's latest assault on Microsoft's dominance of the PC business. The firm's Internet Explorer program dominates the browser landscape, with 80% of the market.

Kaynak
http://googleblog.blogspot.com/
http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/7593106.stm

Bu da resmi google chrome cizgiromani :D (?)

http://books.google.com/books?id=8UsqHohwwVYC&printsec=frontcover#PPP1,M1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

daha dün mozilla ile arama kutusu anlaşmasını 3 yıl uzattılar ve mozilla'nın gelirinin %80'ini sağlamışlar. firefox'u baltalıyor sayılmaz aslında. zira mozilla takımına girseler ve bu çalışmaları onlarla yapsalar daha kötü olur bence.. açık kaynak kodlu oldukça böyle olması daha iyi kanımca..

çizgiromanı okursanız göreceksiniz; open source bir yapı ve hem gecko hem de webkit'ten çok şey almışlar. ve inatla vurguladıkları; "umarım bizim yaptığımız gibi onlar da bizden alır ve yeni atılımlar olur". gerçekten de bu mozilla için çok faydalı olabilir ileride.. bilinmez.

rahan; çizgiromanda geçiyor. renderer olarak webkit'i tercih etmişler.. sebepleri falan da yazıyor..

sonuçta fikirlerin bazıları okuyunca çok basit görünüyor. "lan bunu daha önce nasıl düşünmemişler?!" falan diyesim geldi =) ama gerçekten devrim niteliğinde görünüyor.

bakalım, yarın beta da olsa göreceğiz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oha yalnız bu çıkınca sayfalarla yeteri kadar iyi anlaşan bir browser olursa ki olacak gibi duruyor, firefox'a bile güle güle çekebilirim, zaten canımı sıkıyordu öküz gibi ram yediği için. özellikle hata verince tüm programı kapatmak zorunda kalmamak ve malwarelere karşı verdiği güvence ile nefis duruyor. google aştı, yardı gitti, bir de kendi OS'sini çıkarsa da windows'a çocuğu koysa.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben şu anda 2 browser kullanıyorum aktif olarak. sabah bilgisayarı açtığım gibi o 2 browser hep açık.. birisi diğerini domine edemiyor kolay kolay.

ayrıca tekrarlıyorum. açık kaynak bir proje.. o yüzden diğerlerine de yardımcı olabilir.

ve ekliyorum; chrome kullanacağım bile garanti değil ki.. daha hiç kullanmadığım bir ürün hakkında, sadece reklamla bu kadar net konuşamam açıkçası ^^
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...