Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dolunay


Laraken

Öne çıkan mesajlar

Cebinde ne var?

Bu soruya cevap verememiştim, ki, o gün de farklı bişi yoktu bi kaç şişmemiş balondan başka senden gizleyeceğim. Yaşlarım yaşlarıma binmemişti o yüzden cevap verememiştim heralde.

Kararlarımda yanımda olmanı bekledim, okeye dönüyordum belki belki diye, ama hep bittim. Eşimdin ama sana sormadan kendim karar verdim, belki yanlış belki okey dışarı.

Uzaktaydın, tek başıma yemek yemeyi öğrendim. Şimdi anlıyorum başka bir yerde kaldığımda bi masanın nasıl aile olabileceğini. Çok güzelmiş. Neden yaşatamadın ki bana bunu? Neden biz uyanırken sen yattın?

Çüküm kalkmazken daha güzeldi her şey: Bisikletlerimizin dişlilileri aynı dönerdi. Teker yorulunca, otururduk foça'da sahilde bi banka teker teker. Arkamızdan geçen bi uçan baloncu cilası olurdu. Hep aynı balonı isterdim, sen de bilirdin hangisini istediğimi, söylememe gerek kalmazdı.

Alırdık.

Ön sevişmeden sonra kaçardı balon, mutluluğumu boşalamazdım ama dediğin şey göz yaşımı alıp götürüdü: "Uçan balonlar 'aydede' ye gider, orda mutlu olurlar. O balonu mutlu ettik".

Bira, rakı nası içilir sen öğrettin bana sonrasını düşünmeden. E şimdi fitilimin bitmesini beklemeden patlıyorum götü boklu çocuğun yaktığı torpil gibi. Şişelerin dibinde ölü balık, en hasından öfke oluyorum. İstediğin bu değildi, onu da biliyorum, sen sadece kestiremedin ne zaman gideceğini.

Ben... Asıl ben kestiremedim.

Akşam 21.00 dışardayım. Eve dönmem o saatte, horozun akşam ötmesiyle eş değerdi ama koştum. Alayı evdeydi; biri sırtımı sıvazladı, biri saçıma asıldı, diğeri ağladı, öbürü elimi tuttu.

"Anladı o."

Anlamıştım ki zaten kapıyı aşmadan önce. Sadece aileydim, çocuğunun sigara içtiğini kestirip inanmak istemeyen. Dizlerim o yüzden dövdü parkeyi, çığlığım o kadar parladı.

Bu sefer, "aydede" ye bi sürpriz yaptım o gece sırtım kayalıklarda, elimde alkol, denizi üzerime örtmüş. Şişerecek balonum yoktu dolunay kusura bakma. Verebileceğim tek şey göz yaşı sana onlar da uçmuyor ama sürpriz dedim ya.

Eğildim güneşi aratmayan parıltına, tuzuna tuz kattım denizin, saldım tuzları yakamozuna.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 7 yıl sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...