Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Spyro's Mafia Games - Episode 1 (Bitti, yoruma açık)


Spyro

Öne çıkan mesajlar

Herkese selamlar =).. Azmo'ya sabah veya öğlen başlatacağımı söylemiştim ama vazgeçtim =P. Açılışı yapar gider, akşama kadar uyurum artık =P..

Şimdiki oyun, daha önceki iki oyuna göre biraz farklı olduğundan oyunu başlatana kadar attığım bütün postları eksiksiz okuyun lütfen.. İlerde anlaşmazlık çıkmaması için bu şart..

Ayrıca konu tanıdık gelecektir bazılarınıza (şimdiden söylüyorum, bunun muhabbetini yapmayın oyunda =P).. İzlediğim diziler arasından son zamanlardaki favorimi mafia'ya uyarladım :).. Oynatmak istediğim kuruluma uydurmak için hikaye baya bir değişti gerçi, diziyle çok alakası kalmadı ama benzerlikler var tabii hâlâ =)..

Neyse, diyecek başka bir şey kalmadı. Umarım herkesin zevk alarak oynayacağı bir oyun olur..

Oyun sonucu için tıklayınız..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İnanılmaz bir manzara.. Şimdiye kadar 30 ceset çıkartılmıştı zaten ama dalgıçlar hâlâ denizin dibine dogru ilerliyordu. 2 gün önce şans eseri okyanusun derinliklerinde bir ceset torbası bulunmasaydı, belki de Miami tarihinin en korkunç seri katil(ler)i cinayetlerine devam edecekti..

Aradan aylar geçti. Polisler işin peşini bırakmadı ama soruşturmanın sonuçlarını görünce pek de mutlu oldukları söylenemezdi. Öncelikle katil yalnız değildi. Cinayetlerde yardımcı olan bir suç ortağı vardı. İkincisi ve daha vahim olanı ise katillerin de Miami Polis Departmanı'nın içinde yer aldığıydı. Zaten cinayetlerin bu kadar geç açığa çıkmasının nedenlerinden birisi de buydu. Teşkilatın başındaki Captain Spyro, departmanın bu vakanın altından kendi başına kalkabileceğine inanmıyordu ve bu işi çözmesi için bir FBI ajanını gizlice birliğe dahil etti. Tabi katiller de boş durmuyordu. Normalde kurbanları arasına girmezdi polisler ama paçayı kurtarmak için Captain Spyro'dan başlayarak teker teker aynasızları avlamaya başladılar. Taa ki 9 kişi kalana kadar. Artık masum polislerin başka çaresi kalmamıştı. Bu olayı kendi aralarında sonlandıracaklardı. Belki işler daha da çirkinleşecekti ama olsun. Aksi takdirde Miami'de polis kalmayacaktı lol...


Not: Bu 9 kişi bir FBI ajanının soruşturmaya dahil olduğunu biliyor ama bu ajanın ölenler arasında mı yoksa kalan 9 polis arasında mı yer aldığı belli değil.. (oyunun setupını okuyunca anlayacaksınız)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunun Yapısı:

İlk mesajda söylemiştim. Şimdiki oyun daha önce gerçekleşen oyunlara göre biraz farklı çünkü bu oyunda hiç kimse (ben hariç :P) karakoldaki rollerin dağılımını kesin olarak bilemeyecek. Oyundaki kurulum aşağıdaki 4 seçenekten biri olacak:

- 1 seri katil, 1 suç ortağı, 1 fbi ajanı, 1 doktor, 5 polis
- 1 seri katil, 1 suç ortağı, 7 polis
- 2 seri katil, 1 fbi ajanı, 6 polis
- 2 seri katil, 1 doktor, 6 polis

Her seçeneğin olma ihtimali 25%. Oyun başlamadan önce random bir şekilde seçimi yapıp yine random bir şekilde rolleri dağıtacağım.

Roller:

Seri katil (pro mafia): Diğer tüm pro-mafia karakterlerinin kimliklerini bilir. Gündüz sıradan bir polis gibi oylarını kullanırlar. Gece olunca takım arkadaşlarıyla gizlice haberleşip, öldürmek istedikleri kişiyi bana söylemelidirler. Gündüz gizli iletişim yapmaları kesinlikle yasaktır. Tüm pro-townlar öldüğü zaman oyunu kazanır.

Suç ortağı (pro mafia): Seri katilin pis işlerinde kullandığı yardımcısıdır. O da diğer pro-mafia karakterlerinin kimliklerini bilir. Bu karakter, gece olunca istediği bir oyuncuyu görevini yapmasından alıkoyma özelliğine sahiptir (roleblocking). Suç ortağı engelleyeceği oyuncuyu bana pm atarak bildirmelidir (o oyuncu doktorsa koruduğu kişinin savunması gider, fbi ajanıysa incelediği oyuncunun görevini öğrenemez, vs.). Tur sonunda engellemenin başarılı olup olmadığı konusunda bilgi verilmez. Gündüz takım arkadaşıyla gizli iletişim yapması kesinlikle yasaktır. Tüm pro-townlar öldüğü zaman oyunu kazanır.

FBI ajanı (pro town): Kimliği gizlidir. Her gece görevini öğrenmek istediği bir oyuncuyu bana bildirme hakkı vardır. Gece biterken istediği bilgiler ona özel mesaj ile yollanır. Gündüz sıradan bir polis gibi oyunu kullanır. Tüm pro-mafia üyeleri öldürüldüğü zaman oyunu kazanır.

Doktor (pro town): Kimliği gizlidir. Her gece istediği bir oyuncuyu (kendisi hariç) seri katillerin saldırısından korur. Gündüz sıradan bir polis gibi oyunu kullanır. Tüm pro-mafia üyeleri öldürüldüğü zaman oyunu kazanır.

Polis (pro town): Herkes gibi kimliği gizlidir. Tek silahı gündüz kullanabildiği oyudur. Onun dışında bir özelliği yoktur. Tüm pro-mafia üyeleri öldürüldüğü zaman oyunu kazanır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kurallar:

1.) Oylar bold harflerle yazılmak zorundadır. örneğin; Linç Oyu: Morgan veya Oy Geri Çekme: Doakes gibi. Bold olmayan ve geri çekilmeden değiştirilen oylar sayılmayacaktır.

2.) Linçin gerçekleşmesi için oy çoğunluğunun sağlanması gerekmektedir. Çoğunluğa ulaşılana kadar her türlü oy değişimi yapılabilir ama karar verildikten sonra yapılan değişiklikler geçerli olmaz. Oyunuzu Linç Oyu: Linç Yok şeklinde de kullanabilirsiniz. Çoğunluk buna karar verirse o tur hiç kimse ölmeyecektir.

3.) Eğer bir tur gereğinden fazla uzun sürerse (3-4 gün mesela) ben bir deadline belirleyebilirim. Eğer deadline'a kadar çoğunluğa ulaşılmazsa en çok oy alan karar geçerli olur. Oylarda eşitlik varsa o tur kimse linç edilmez.

4.) Gece olunca threade herhangi bir mesaj atmak yasaktır. Bu evrede sadece özel rolü olan oyuncular bana pm atarak kararlarını söylemelidirler (illa bir eylem yapmak zorunda değilsiniz ama öyle bile olsa son tercihinizi bana bildirmeniz lazım).

5.) Aktif olmak zorunludur. Öyle dakika başı post atma şartı yok tabi ama 3 günde bir gözüküp de kaçmayın lütfen.

6.) RP zorunlu değildir. Yine de fazlaca off-topic konuşmak ve mesaj editlemek yasaktır.

7.) Bu konu dışında oyuncular arasında iletişim kesinlikle yasaktır. Bu hak sadece seri katillerde vardır (o da gece konuşmak şartıyla). Lütfen oyun etiğine aykırı şeyler yapmayınız =).

8.) Bir sonraki evreye geçilmesi veya oyunun bitmesi benim mesajım gelmeden gerçekleşmez. Oy çoğunluğu sağlanmış olsa bile lütfen ben demeden yeni oylamaya başlamayın.

9.) Oyunla ilgili bir şey sormak isterseniz pm atın. Ben genelden cevap veririm. Topicte sadece oyun içi konuşmalar yapılsın please.

10.) Son olarak; "Bu bir oyundur, oyun olarak kalsın. Kişisele dökmeyin." //Azmodai

Oyuna Özel Kurallar:

1.) İlk iki oyun kurulumunda eğer seri katil ilk ölen pro-mafia olursa, geri kalan turlarda suç ortağı hem bir oyuncuyu öldürebilir hem de başka bir oyuncuyu engelleme amacıyla bana bildirebilir.

2.) Rolü engellenen oyuncuya bu konuda bilgi verilmez. Zaten genelde gelişmelerden bu anlaşılır (koruduğu adam ölür, incelediği adamın kimliğini öğrenemez, vs.).

3.) Oyunda hem seri katil hem de suç ortağı varsa öldürme ile ilgili kararı bana seri katil söylesin, engelleme ile ilgili kararı da suç ortağı. 2 katil varsa bir sözcü seçsinler ve özel mesajları bana o göndersin.

4.) Tekrar söylemek istiyorum; pro-mafia oyuncular lütfen gündüz evresinde gizli oyun muhabbeti yapmasın (only gece).

İyi oyunlar... :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun kurulumu seçildi, roller dağıtıldı. Normalde herkes karakter rolünü aldığını teyit etmeden başlatmayacaktım ama diğer oyunlardan ve forumdan takip ettiğim kadarıyla seçilen oyuncular hep ciddi ve aktif üyeler =). O zaman...

Gün 1 - Gündüz

Hayattaki oyuncu sayısı: 9
Linç için gereken oy: 5


...oyun başlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

her zamanki, gibi bütün gece eve oturup oyun oynamış cüce, yine gec kalkmıştır, apar topar giyinip tabancasını ve rozetini alıp dışarı cıkar.

şef son olaylardan sonra cok kızgındır, böle bi zamanda bide gec kalmak hiçte cucenın işine gelmemektedir, lakin şefin bile yumuşak bir karnı vardır, sonucta oda koca kıclı bir amerikan polisidir.

cuce oldum olası arabaları sevmemiş sevememiştir, bide küresel ısınma benzime zamlar falan derken en güzeli toplu taşımadır. otobus tam donutcının önünden gecerken başka ülkelerde görmenin imkansız olduğu tavandaki iple calışan öttürgeci caldırır, otobusu durdurtup aşağı iner.

alışverişini yaptıktan sonra saate bakar, evet işe en az birbucuk saat gec kalmıştır, ama en azından patronun ağzını mesai bitimine kadar dolu tutucak donut'ı vardır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi, oyunun asıl başlayacağı saatlerde ben etrafta olmayacağımdan hemen fikirlerimi paylaşayım sizinle arkadaşlar.

Officer Jos reporting in

9 kişiyiz farkındaysanız, herhangi birini linç etmek için gerekli oy sayısı da az buna bağlı olarak (5). Şimdi biraz karışık cümle geliyor; Ben kendime oy verdim, muhtemelen katillerin ilk düşüneceği şey, geri kalan masumların, katillerin de bana oy vermesini beklediği olacak. Bu noktada daha önceki deneyimlerime dayanarak ahem.. tam da bu nedenden bana oy vereceklerini düşündüğümü söyleyebilirim. Genelde en basit fikirlerimiz en isabetli olanlarıdır, zira bu kadar akıl oyununun sahne bulduğu bir ortamda, ilk elenen fikirler en basitleri oluyor.

Siz de daha önceki deneyimlerinize ahem.. dikkatle bakarsanız, teşkilat içi soruşturmalar yürütülürken başlarda aktif olmanın fazlasıyla dikkat çektiğini ve şüphe uyandırdığını görürsünüz. Açıkçası ben bu soruşturmanın sonunu görebileceğimi sanmıyorum, o nedenle en kısa süre içerisinde teşkilatımıza en fazla faydayı sağlamak için her şeyi feda etmeye hazırım.

Sizi karşısında uyarmak istediğim bir konu da, sessiz kalan kişilere karşı tepkinizi koymanızdır. Zira hararetli tartışmalara girildiği anda arka planda kalan kişiler her zaman tehlikelidirler.

Oylama yaparken aceleci olmayınız rica ederim, en büyük düşmanımız sabırsızlık. Eğer ki katiller amaçlarına yaklaşırlarsa, en basit tabirle "sizi doğru şekilde yönlendirecek" birileri sadece o anda etrafta olmadığından "Aman vereyim gitsin" dediğiniz bir oy sizin de sonunuz olabilir.

Aslında çok daha uzun yazmayı düşünüyordum da, aklıma anca bu kadarı geldi şu an için.

Birçok kişi tarafından suçlanacağım muhtemelen, hem suçlu hem de suçsuz olan, hatta ilk günü canlı çıkarmayı bile ummuyorum. Aleyhimde de birçok mantıklı suçlama yapılacaktır, zira en basitinden "Sessiz kalan" kategorisine sokuyorum kendimi bir şekilde. Samimiyetimi göstermek için öne sürebildiklerim sadece bu kadar uzun ve dikkat çekici bir ilk mesaj atıyor olmam ve oyumu kendime vermiş olmam.

Son olarak da ekleyeceğim nokta şudur, bana tüm bu söylediklerimden sonra gelebilecek tek mantıklı eleştiri "Kendini masum göstermeye çalışan katil" olabilir. Zira yukarıda yazdıklarımın tamamı, daha önceki deneyimlerime dayanarak kesin kanıya vardığım gerçeklerdir. Benden katil olarak şüphelenmeyin diyemiyorum, zira ilk günde katillerin dışında kimsenin isabetli bir karar vermesini beklemiyorum. Size tek söyleyebileceğim, benden katil olarak şüphelenirken, benim yazdıklarımdan parçalar alarak çürütmeye uğraşanları da (tabii tüm bu söylediklerimden sonra hala ortaya çıkacak olursa) o listeye ekleyin.

Officer Jos out.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir polis olarak işine başlayalı daha 1 ayı geçmemişti. Yıllardır
burada çalışan polislerden çoğu olaylar başlayınca işlerini bırakmış, bırakmayanlar arasındaki şanssız kesim de görevleri uğruna şehit olmuştu. O`nun kaçmak gibi bir dusuncesi yoktu. Olen arkadaslarini utandiramazdi, olumleri bosa olmamaliydi.

Herhangi bir karar vermek icin cok erken, izlemedeyim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cons'un mesajını o kadar ciddiye alamıyorum şu anda ben açıkçası.

Şu ana kadar asteroth'un linç edilmesini isteyenlerin suçlu olduğunu da düşünmüyorum açıkçası, çünkü bu kadar hızlı bir şekilde saldırıp kendilerini açığa çıkarmalarını beklemiyorum.


Linç oyu için bekleyeceğim, durum nedir analiz etmem lazım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...