Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

cinsel isteksizlik


aritra

Öne çıkan mesajlar

Cinsel konularla ilgili konu açılacak son yer Paticik maalesef.

Ortaya konuşuyorum, kimse üstüne alınmasın da, böyle bir konu açtığın vakit cevap yazacakların çoğu "OOO KARI! SEKS!" diyen bakir veletler olacaktır. Bir başka grup da "OO BEN VAR YA BEN, TEHEEEY!" tadında mesaj yazacaktır.

Sorunun çözülmediği gibi, konun da soluğu garbage'da alır muhtemelen.

Konuya gelirsek, cinsel isteksizliğin bir sürü sebebi ve kaynağı olabilir. İlişkiden de kaynaklanabilir, karşındaki insandan da kaynaklanabilir, tamamen senle alakalı bir durum da olabilir. Hatta bilinçaltına kadar yolu var, sen ayrıntıya girmedikçe soruna böyle platformlarda çözüm bulamazsın. Onun için de cinsel hayatının detaylarını buraya dökmek isteyeceğini de sanmıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de çoğu kişi muzdarip olduğu konuları açıyor ama 2 gönderi sonra hemen geyiğe başlıyor başkaları. Ama neyse ki buna inat bazı arkadaşlar da yardımcı olmak için konuyu anlama girişimlerine devam ediyor. Bölümün konsepti de olabilir ama tam anlayamadım ben bu işi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

onun sebebi tamamen biyolojik lan. vucuttaki belirli bir madde gereginden fazla olursa onu canin cekmiyor.

cok yaygin, herkesin farkedebilecegi ornek olarak, vucudundaki seker orani azalirsa kan sekerin de duser ve sen farkinda olmadan canin tatli birseyler ceker. artik beynin neyi sekerle ozdeslestirdiyse..

ayni sekilde de cag kebap yiye yiye vucudu yag, protein ve bilumum minerallere doygun hale getirirsen, vucudun canini istetmeyerek seni daha fazla yemekten caydirir. onun yerine daha light seyler ister ki kendini dengelesin.

yani konuya biraz uzak o olay fede... valla..

ek: fedenin mesaji arka sayfada kalinca benim mesaj biraz siritmis. eki eki
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer 20'yi falan geçtiysen olabilecek bir şey.

Uzun süreli bir ilişki içindeysen son derece mümkün bir şey, bir takım ayarlarla oynayıp düzeltebilirsin bunu.

İlaç kullanıyorsan, SSRI'lar olabilir, herhangi bir anti-depresan yada psikotik onlarda sebep oluyor.

Kadın - Erkek çok bir şey değiştirdiğini düşünen arkadaşlar yanılıyorlar, arkadaşımızın bahsettiği şey libido, seks değil.

Dolayısıyla problem seksle ilintili değil, seksi istemekle ilintili.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aritra said:
ilişkinin içeriğinde bi sorun yok arkadaşlar. bunun dışındaki sebepleri merak ediyorum ben. fizyolojik bişey olabilir mi?

ayrıca sezilerim bana "paticikten tabi ki tıbbi yardım istemiyorum, sadece görüş alıyorum" yazmamı söyledi.



ha bunu görmemiştim.
fizyolojik bir şey 20'yi geçtiysen ve ergenlik/cinselliği çılgınca yaşama arzusu yavaş yavaş geçtiyse onunla alakalı olabilir dediğim gibi, ama foruma yazacak kadar sıkıntı olmazdı herhalde.

gel gelelim ilişkinin içeriği kısmına.

ilişkin süper olabilir, içeriğinde de hiç bir sıkıntı olmayabilir. ama gel gör ki uzun süreli ilişki özellikle sık görüşüyorsan cinsel isteksizlik sebebi oluyor.

yani bu durumda ilişkinin içeriği değil ilişkinin varlığı problem oluyor ki bu da insanın monogamlık alanında sıkıntı yaşamasını açıklıyor.

tavsiyem açık açık konuşup "çok görüşüyoruz biraz mesafe" falan demek yerine çaktırmadan 1-2 hafta ailemle tatile gidiyorum diyip, döndüğünde de bir takım bahanelerle mesafeni koruman ve gerçekten istediğinde sekse koşman. ondan sonra da mesafeye dikkat etmen lazım tabii eğer ilişkine değer veriyorsan.

çocuğu da çok kıllandırmamalısın sonra beni aldatıyor mu gibi triplere girip sinir harbi yaşayabilir.

bu noktada olay sadece seksle alakalı olmaktan çıkıp genel olarak ikili ilişkiyle alakalı bir hal alyıor.

insanlar tüketicidir, etraflarında olan her şeyi tüketir ve bu şekilde yaşar, yaşamaktan keyif alırlar. maalesef ki ikili ilişkiler de tüketime dayalı yaşanır aslında.

dolayısıyla eğer ilişkinin daha devam etmesini istiyorsan mesafe koyup tüketimi azaltman gerekiyor, tüketimi durdurmak mümkün değil el geç bitiyor zaten dolayısıyla sadece geciktirmiş oluyorsun.

gün ortasında hayatınızı kararttığım için özür diler, iyi bayramlar dilerim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...