Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hızlı çizimler


BeIlow

Öne çıkan mesajlar

şimdi yurtdışında speedpaint dedikleri bir tekniğe giriyor aslında bu çizim. Aynen spor yapmak gibi. Sadece beyin ve göz arasındaki uyumu arttırmaya yönelik beyindeki kıvrımları arttıran yada geliştiren diyiym bir çalışmadır bol bol skeç iyidir. çocukların süt içmesi gibi bişey. ama zorlayıcı ve AKICI olmalı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2. dünya savaşından sonraki yıllarda kalkınan dünya ekonomisiyle artan tüketimin ve çılgınlığının bütün çıplaklığıyla gözlendiği sanat akımı. andy warhol, roy lichtenstein dediğimiz vakit bi kaç ampül yanıcaktır eminim.

fakat dev in yorumunu da çok yanlış bulduğumu söylemeliyim, pop artta çizginin iyisi kötüsü yoktur bence; zira pop artta sizin kendi kişiliğinizi yansıttığınız çizginin hiç bir önemi yoktur.

konusulanların hepsini okumadım ama sadece topic baslığına ithafen, bazı şeylere gerektirdiği kadar vakit verirsen o denli iyi olur diye düşünüyorum. rakursi nin dediklerine bütün yüreğimle katılıyorum kendim bir güzel sanatlar fakültesi öğrencisi olaraktan fakat kaçırdığı bi noktada var o da bu tarz çizimlerin aslında çizimden çok birer ilüstrasyon olduğu. yani demeye çalıştığım ille her figürin birer "david" olması beklenemez, ama kendisinin ilk yorumundada dediği gibi genel olarak iyi olsada, bazı yerlerde gözü acayip rahatsız eden anatomik hatalar var. ne türü olursa olsun sanat aceleye gelmemeli bence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
@dev


yanlış anlamışsın bence. adamın keskin çizgileri yani temiz çizgileri gayet iyi. karakalemde başarılı olacağını sanmıyorum ama bir pop-art türünde başarılı olur bence.



terminolojin yanlış işte onu söylüyorum. o keskin çizgiler dediklerinin hiçbiri kalemle boyanmış şeyler değilki, ipekbaskıyla yapılan işler. lichtenstein ve daha bir çok amerikalı pop artist 60 larda altın çağını yaşıyan çizgi roman sektörünün basit ve efektif anlatım biçiminden etkilenmiş ve bununla ilgili çalışmalar yapmışlar. yani eski çizgi roman stilinde demek daha doğru olucaktır
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...