Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mass Effect


arcane

Öne çıkan mesajlar

silah soğuma sorunu yokmuş evet bi süre sonra kendine geliyor :D

oyun sistemini takozladım gibi de fightlar zorluyor yine lol. party memberlar çok takoz gibi ya, kime saldıracaklarını seçemiyorum galiba. bir de çok çabuk ölüyorum, düşmanlar genelde direk bana saldırıyor, zaten ben ölünce "game over" oluyor, o kötü olmuş. armora abanmak farz gibi

müzikler berbat bi de. senaryo iyi gidiyor, oyun keyifli bayağı ya, sabahlattı

edit: ben hakkaten sci-fi sevmiyorum galiba xD
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

bu oyunda zorlanmanın mümkün olduğunu sanmazdım. (:P)

sanırım bir tek ay üssünde kapı açınca kafaya roket yediğimiz bir pusu noktası zorluydu bütün oyunda, dragon age'de blood mage binasındaki pusu gibi aynı lol.

tek sabotage ile hepsi iptal oluyordu yan yana durduklarindan :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi aynen, asansörlerden gına geldi, bari asansördeyken ekiple muhabbete falan izin verseler veya ne bileyim journal a geçince pause olmasa peh.

bir sorum olacak, drop hariç, med-gel ve el bombalarının kaynağı var mı? hiç bi vendorda bulamadım, gemiye de baktım refill yapacak bişey var mı diye de gıh.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
  • 6 ay sonra ...
oyunu şuan bitirdim de son bossda bile rahat rahat canım gitmeden bitirdim nerdeyse normal seviyede very hard yapıp falan mı oynamak lazım nedir kolay geldi.

onun dışında imbator ötesiymiş bugüne kadar oynamayan kendimden nefret ettim. dlcleri oynayıp yarın ME2'ye geçicem. bide cidden çok asansör var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 yıl sonra ...
Kaede said:

Oyunun çok fazla eksiği/kötü yanı var esasında ama nerdeyse hepsini karşılıyacak bir iyi yanı da var.

- Ana hikaye orjinal olmamasına rağmen kurgusu çok başarılı ve baştan sona tek solukta götürüyor

- Bazı seslendirmeler çok iyiyken bazıları gülünç durumda kötü. Liara/Benezia karşılaşmasında gülmekten karnıma ağrılar girdi. Öte yandan Shepard'ın Normandy tayfasına yaptığı konuşma ne kadar klişe olsada YÜRÜ BE dedirtiyor sonunda.

- Ana hikaye görevlerinde epic anlarda çalan müzikler muhteşem olmasına rağmen oyunun geriye kalanında kullanılan 80lerin bilim kurgu efektlerinden toplama fıciiuuvv ffııciiiuuvv parçaları çok kötü.

- Silah/Zırh/Cephane çeşitliliği ve hepsinin üstüne yazılan açıklama/bilgi çok güzel düşünülmüş ama konulan eşyaların 90%ının hiçbir kullanışlığı yok.

- Wrex gibi bazı party üyelerinin hikayeleri çok güzel olmasına rağmen ya güzel bitirilememiş yada toptan açık bırakılmış.

- Romance kısmı çok kötü. Resmen 3D CIPLAH GARI olsun diye konmuş.

- Asıl hikaye questleri ne kadar üstlerinde uğraşılmış hissi veriyorsa yan questler de o kadar baştan savma hissi veriyor. Toplamda 2 tane random dungeon olması da cabası. Citadel içindeki questlere ayrılan ilginin yarısını diğer sistemlerdeki questlere de ayırsalarmış iyi olurmuş.

- Charm/Intimidate durumları ve Shephardın arabuluculuk konuşmaları çok başarılı yazılmasına rağmen neredeyse her konuşmayı kötü adamların tek cümlelik "evet haklısın neyse o zaman dediğin gibi olsun vazgeçtim" benzeri sözler ile bitirmesi o anlık başarı duygusunun içine turp suyu sıkıyor. Ayrıca konuşma çarkındaki "üst = iyi, alt = kötü, orta = ileri/geri/normal" cevap mantığı oyuna çocuk oyunu havası veriyor.

- Konuşmalar ve cutscenelerdeki karakter animasyonları başta çok güzel geliyor. Daha sonra anlıyorsunuz ki hareket sayısı o kadar sınırlı ki herkes birbirinin kopyası gibi duruyor. Ayrıca her ırka birer tane generic karakter tasarımı verilmesi ve sadece giydiklerinin değiştirilmesi bir noktadan sonra can sıkıyor.

- Survey ve gezegene inip Mako ile gezme güzel düşünülmüş ve oyun boyunca bir bütünlük hissi veriyor. Gel gör ki Mako oyun tarihinin en çok küfür yiyen aracı oluyor. Fingirdek Mako ile oyunun aptal yerçekimi fizikleri hayata küstürüyor.

Bunların dışında karakter geliştirme kısmı baya yetersiz. Bir class seçtikten sonra neredeyse gerekli bütün skilleri maxlıyorsunuz. Karakter çeşitliliği sadece 3 ana classta var ama onlar da kendi aralarında farklı, kendi içlerinde bir çeşitlilik şansınız yok. Bu da oyunun aşırı basit olması ile birleşince genel olarak combatlara devasa bir tekdüzelik veriyor.


6 yıl önce de en iyiymişim ya
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...