Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Patipet Evlat Edinme Servisi


orc_lord

Öne çıkan mesajlar

  • 1 ay sonra ...
İstanbul taksimde dişi yavru kedi var birkaç haftalık. Dün sokakta otururken geldi kucağımıza oturdu, kediciablaya sorduk buraların kedisi değilmiş, ya dışarıdan birisi bırakmış ya da araba motorunda gelmiş muhtemelen. İnanılmaz insancıl, pıtı pıtı koşup kucağa geliyo. Bu yüzden de dışarıda yaşaması çok zor. Saklı bi bahçe var kedici ablanın anne ve yavru kedileri koyduğu, oraya koyduğumuzda 3 dakika içinde yola iniyo. Kaçarı yok birkaç güne ezilir sokakta. Kuma çiş kaka yapıyo, kuru mama zar zor yiyo ıslatıp nemlendirip veriyorum. Dün kedici ablayla bi güzel pire tozu yapıp yıkadık, çeyrek iç parazit hapı yutturduk bi hafta sonra diğer çeyreği de yutturucaz. Çok sevdik kendisini. Gel gör ki yeni kısırlaştırdığımız minnoş pek de sakin uslu bir minnoş değilmiş, hayvanın içindeki yüzde elliyi zor tutuyoruz, eğer ki aradaki kapıyı açık yakalarsa parçalıcak. Dünden beri de en ufak bir alışma emaresi görsek dicez dayanalım birkaç gün daha. Ama yok, bizimki psikopat çıktı. Miniğe ulaşmak için bizimkini pencereye koyup camı kapatıyoruz, dışarıdan tıslıyo falan allahın sosyopatı. O yüzden acil yuva aıyoruz bu miniğe. Fotoğraflarını öğleden sonra ayrı bi topic açar koyarım, çok güzel bi hayvan.

http://www.imgim.com/1685incim6059887.jpg
Hatta resim de yükliyim bi tane
Yalnız bizimki kapıyı falan yumruklamaya başladı tıslayarak. Acil geçici yuva da olur, mama kum veririm yanında
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Üstteki yavruyla bizimki birbirine alıştı artık :) ama sokağa yeni yavrular bırakmış birileri 4 aylık civarı. Tüyleri pasparlak ve upuzun, biri russian blue renginde tam, biri beyazlı meyazlı çok tatlı bişey. Taksim taraflarında kedi sahiplenmek isteyen varsa ses etsin aşağı iner yakalarım iki dakkada, demin indim mama su verdim inanılmaz sevdiriyolar kendilerini ikisi de. Yazık ya, nasıl bi vicdanla salıyolar bu kedileri böylesi işlek sokaklara, üç güne kalmadan bi arabanın altında ezilip ölüyo her bırakılan yavru. Sokakta doğan insana alışmamış, ürkek falan oluyo da yine sağ kalabiliyo. Eve alışmış sırnaşık kedinin hiç şansı yok sokakta :/
Merak eden var ise fotoğrafını çekip atayım

http://www.imgim.com/6166incix3906593.jpg

Hatta atayım yine bi fotoğrafını. Dün gece çekmiştim. Sabah çıktığımda bunu göremedim ama kardeşi kapının önündeydi. Bi önceki posttaki kedinin yüzü güzel ve tüyleri uzun olanı gibi, bi gözü enfeksiyon kapmış ve kulağında kedi kavgası izi var, ikisi de gece yoktu. Dediğim gibi burda fazla yaşama şansları yok. Evlat edindirebilirsek burdaki insanlara öldü dicez kedilere, bir dahaki bırakılacak olanı engelleriz belki. Sahiplendiremezsek gerçekten ölecekler zaten

Hatta bi umut diğerini de koyayım, bu sabah çektim
http://www.imgim.com/7843inciq2533351.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
kapinin onundeki disi kedilerden biri kisirlastirma firsatini bulamadan 4 yavru dogurdu. 4 u de cok hasta dogdu. anneyi ve yavrulari tedaviye goturdum. ancak iclerinden siyahimsi yavru bir kedi vardi, dogustan iki gozu hasarli dogdu, gozlerden birini yuzde 100 gorme orani ile kurtardik. diger gozu de ameliyat ettirdim docent e ancak o gozde sadece tam korluge engel olmayi basardik, tamamen iyilestiremedik. hasarli olan tek gozu sadece hareketleri/karaltilari secebiliyor. diger goz saglam allahtan.

4 aylik falan daha. ilgilenen olursa ozel mesaj atsin. ilgilenen olmazsa direk sokaga birakacagim. ofis kapisinda mama yiyecek, ac kalmayacak ama arabadan/insandan kacmayi bilmiyor malesef. yavru iken sokakta yasamadigindan.

ilgilenen olursa ozel mesaj. veterinerde 3 aydir. ugradigimda bir foto alirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
Pazar günü sokakta yaralı bir yavru bulduk. Araba çarpmış diye tahmin ediyoruz. Kan içinde ölü gibi yatıyordu ama gene de 24 saat açık bir veterinere götürdük. 48 saat iç kanama vs çok önemli dediler. 48 saati geçirdi şimdi kendi veterinerimizde bakımı yapılıyor. Dediğine göre gidişatı iyi. Yemek yiyormuş, hareketlenmiş. Eğer tabi ki de hala risk var ama yüzündeki yaralar iyileşecek. Dişi kırık ama süt dişiyse eğer oda düzelecek.

Cuma günü tedavisi bitecek. Sorun şu ki evimde iki tane kedi var. Ailemde kedi düşmanı köpek var veremem. Her yere haber yayıyorum şansımı burada da deneyim dedim. Sokağa da bırakamam. Ne yapacağımı şaşırdım. Bu garibi evlat edinebilecek biri var mıdır?

İzmir de oturuyorum. Kedi 4 aylık diye tahmin ediyoruz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 ay sonra ...
Tahminen 15-20 günlük olan yavruya yuva arıyoruz.Evin önünde bağırıyordu dayanamadık aldık.Bizim kedi biraz saldırganlaşınca bizde tutamadık, üst komşuda şu an sdf.

Bizim hıyar kedi azcık insan olsaydı sahiplenirdik ama mümkün gözükmüyor.Sokağa da bırakılacak gibi değil çünkü arabalar baya bir sorun burda kediler için, ezilen çok oluyor.


Yer:İstanbul/Ataşehir.

http://i.hizliresim.com/Ykv3pl.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
  • 3 ay sonra ...
Arkadaşlar sokakta baktığımız sarı kedilerden bi tanesi apartmanın sığınağında doğurdu. Kendi kendine girmiş biz de çaktırmadan baktık.

Yönetici yavrular 1 günlükken bunları uzağa atmış. Neyse kavga ettim adamla derken yavruları eve aldım.

Annesini emzirmeyince sokağa bırakıcam. Ancak 4 tane yavrudan sahiplendirebildiğim olursa ne mutlu bana diyerek şu anda boş odamızda bakıyoruz.

Şuan 3 haftalıklar (hatta 15 temmuz doğumlular) ve sağlıklı görünüyorlar. Çok oyuncular :)

İzmir'deyim ben, eğer düşünen olursa fotoğraflarını atabilirim. 1 tanesi tekir, 2tanesi sarı beyaz, 1 tanesi de kırçıllı.

Hatta akşam çekeyim fotoğraflarını atayım ben.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar

Durum biraz acil , ablamlar bugün sokakta 3 adet yavru kedi buldular anneleri yok başlarında 1 tanesi ciddi yaralanmış bacak kemiği görünüyor ve 3 parmağı cıkmış veterinere götürdüler gerekli müdahaleyi yapmış veteriner , sokakta bırakmayın yoksa bacağı çürür dediği içinde eve almışlar fakat 2 yavruyu mecburen dışarıda bırakmışlar ama annem gün aşırı gözlerine damla damlatacak.

Şimdi işin sıkıntı kısmı annemlerde evde zaten 2 köpek var ve maddi durumları ileride çıkabilecek türlü masrafları karşılamaya kesinlikle yetmeyecek durumda , benimde eşim 4.5 aylık hamile o yüzden benimde destek çıkacak durumum yok.

Maddi durumu iyi olan hayvansever arkadaşlardan sahiplenme vb gibi ileride cıkabilecek durumlara karşı destek rica ediyorum , kimseden para vs talebim yok en azından gelip kendiniz görebilir bildiğiiniz iyi bir veteriner var ise ona gösterebilirsiniz.

Kedi şu anda Kartal/Atalar'da annemlerde , yiğenimin odasına koyup kapıyı kitlediler köpekler birşey yapmasın diye.

Durum hakkında bilgi isteyene telefon numaramı ÖM ile atabilirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yeri değil ama sokaktaki yavru dediği için aklıma geldi, şimdi bizim deponun içinde takılan bir kedi var, bu geçenlerde doğurdu, üç tane. bir tanesi, doğunca ölmüş, ben en son gördüğümde bir diğeri de sağdı ama annesinde uzakta inleyip duruyordu, annesi hiç ilgilenmiyordu falan, her halde sonra oda ölmüş olabilir, neyse asıl mesele şu,

şimdi ana konu bu kedi, sağ kalan yavruyu bir yerlere saklamış, kendi ortalarda dolaşıyor ama bir gün anca yemek istemeye ve su içmeye geliyorsa, bir gün ise kapının önünden hiç gitmiyor. bir kere yavru ile geldi ondan sonra yine benzer takıldı, şimdi iki gündür kapının önünde yavrusu ile yatıyor.

surum ise, bu sokakta bulunan annesi terketmiş dediğimiz kediler de benzer vaziyette olabilir mi? annesi güvendeler diye bırakmış yemek aramaya gitmiş gelecek olabilir mi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

surum ise, bu sokakta bulunan annesi terketmiş dediğimiz kediler de benzer vaziyette olabilir mi? annesi güvendeler diye bırakmış yemek aramaya gitmiş gelecek olabilir mi?


aynen öyle; annesinin terketmediği yavru kediler oluyor etrafta. anne ortalama 3-4 yavru doğurduğu için (ki doğum yapacak yer bulmakta da büyük zorluk yaşıyor) ve devamlı emzirdiği için çok zayıf ve halsiz düşüyor. zaten ilk 5-10 gün çok az ayrılıyor yavruların başından. bulursa alelacele karnını doyurup hemen yavruların yanına koşuyor. bir süre sonra ciddi yemek arayışına girdiği için (sütünün gelmesi lazım çünkü), yavruları da daha uzun süre yalnız bırakıyor. bu sürede hem yavrular hem anne bayağı perişanlık çekiyor. çünkü yavrular hafiften ayaklanmaya başladığı için oraya buraya gidiyorlar, çoğu bu aşamada kaybolduğu, başına bir şey geldiği için ölüyor. gene anne bu aşamada yavruların başında mı dursun, yemek peşinde mi koşsun, bayağı bir zorlanıyor. ağlayarak günlerce yavrularını arıyorlar. işte bazen de çok korunaklı olmamasına karşın yavrularını riski göze alarak yemek kaynağının bulunduğu yere götürüyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...


https://i.hizliresim.com/jQ3QgG.jpg

https://i.hizliresim.com/bLDLvY.jpg




Kangal kırması bekçi köpeği. Adı Pascal, 9-10 aylık civarı. Aşıları tamam. Uysal, insancıl bi köpek.

Bu resimdeki arkadaşa yuva aranıyormuş. Ev falan olmaz büyük ihtimalle ama varsa bu tarz bekçi köpeği gibi bişeyler arayan yada bakacak yeri olan iletişim bilgileri aşağıda. İstanbul anadolu yakasında köpek ama karşıya da getirilir.

Tel

Tel 0 530 641 72 10




Tanıdıklara vs bi yayalım bunu yada bu tarz hayvan sahiplendirme grupları falan oluyormuş sosyal medya üzerinden. O tarz bir yerler bilen varsa paylaşıverin üşenmezseniz. Yada uğraşamam derseniz beni yönlendirin şuralara ilan bırak gibisinden.

edit: Başka fotoğrafları da gelecekmiş yarın onları da eklerim bu posta
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 8 ay sonra ...
  • 2 yıl sonra ...

spacer.png

 

böcü

 

2 kardeşi pıtrak ve taksi kış şartlarına dayanamayıp öldü. böcü tek kaldı. 3 aylık, erkek. tamamen siyah, hiç bir yerinde beyaz leke yok. çok oyuncu, çok sıcak.

 

bazen özellikle simsiyah yavru isteyenler oluyor patiden. o yüzden koyuyorum. kocaeli'deyim. istanbul anadolu yakasına bizzat ulaştırırım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...