Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tartisma Konusu #1 - Korku ile Saglanan Otorite


Laurelin

Öne çıkan mesajlar

Korku ; nefrete , kine , kıskançlığa yol açar.
Bu duyguları besleyen toplumda bir huzurun olmasının mümkünatı yoktur. Hiçbir şekilde tutunamazlar. Kısa süreli fayda , uzun vade de yönetimin kurtulmasını sağlayamaz.

Halkı arkasına almadan bir ülke nasıl ayakta kalabilir ? Devleti var eden üzerinde millettir. Yönetimini sevmeyen halk , yönetimden korkan ve nefret besleyen ilk fırsatta kuyusunu kazmaya hazır bekleyen halk nasıl kıçı üstünde oturup rahat edebilir ?

Adamlar bile demiş Bizans cüppesine Osmanlı Kavuğu yeğlerim diye. Düşünün adamlar adeletimizi öyle sevmişler , yönetimlerinden öyle nefret etmişler ki düşman bir ülkenin yönetimini , adaletini isteyecek derecede.

Halk AKP'yi sevmese , AKP'nin arkasında olmasa çoooktan rahatçana kapatılmıştı bu parti. Tek dayanakları o ama. Aydın kesim AKP'den nefret etsede ortada alınan bir %47 gibi devasa bir destek var. Kaç senedir iktidarlar...

O 100 kişi silahlı 1 kişinin en ufak anında bi yerlerinden şırıngayla kan alır.
sonuç :
Korku ile sağlanan otorite == kıçımın otoritesi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Maalesef işler o şekilde işlermiyor ama, zira korku ile sağlanan otoritelerin halk desteği aldığı da olmuştur. Zira halk bazen toplumun tamamı olur, bazen vatandaşlık hakkı olan azınlık olur.

Bunlar, aşağıdaki listeyle kısıtlı kalmamakla birlikte en çok bilinenler olarak:

Nazi Almanyası
Roma İmparatorluğu, özellikle uzak kolonilerde
Mussolini ve Franco kardeşler
Lenin, Stalin, ve 50ler öncesi SSCB
Ortaçağda herhangi bir X krallığı
Rönesans ve Yeniçağda herhangi bir X kolonisi
19. yydan önceki herhangi bir afrika kolonisi
18. yydan önceki amerikadaki zenci nüfus

Bazıları korkuya hiç karşı gelmeye çalışmadılar. Bazıları gelip başarılı oldular, bazıları toplum bazıları halk ama hepsi sistematik ve başarılı bir şekilde korku ile sindirildiler. Bunların karşı gelen bir kısmı, örneğin zenciler, mücadelelerini yüzyıllar boyunca sürdürdüler ve hala da sürdürme ihtiyacı hissediyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

öteki...
toplum içinde hiç "öteki" diye ilan edildiniz mi? bunun yükünü hiç sırtınızda taşıdınız mı? hep "öteki" diye ilan edilme korkusuyla yaşadınız mı? ve hiç türkiye'de "öteki" ilan edildiniz mi?


türkiye'de bu daha çok "kemalizm" adı altında sürdürülür. insanlar dogduklarından beri ne olduklarını dahi biledigi bir düşüncenin esiri haline getirilirler ve biraz da sevgi aşılanır bu insanlara ama korku ile karışık bir sevgi cunku sevmezsen bizden olmazsan "öteki" olursun korkusuyla yaşarlar.

Biliyorsunuz türkiye'de "öteki" ilan edilen kişilerin fazla yaşayamadığını. :)

İşte insanlar bu "öteki" ilan edilme korkusundan dolayı hep bu korku otorilerine boyun eğerler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...