Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fotoroman Bölümü nedir, ne değildir (SSS)?


Azmodai

Öne çıkan mesajlar

Oyun Fotoroman bölümü forum kullanıcıların oynadıkları oyunlar hakkında diğer üyelere resimli ve öykülü anlatım yapabilecekleri bir yerdir. Yazarlar bir oyun seçer, ve istedikleri şekilde anlatım yaparak bize bu oyunları sunarlar ve istedikleri yöntemi de kullanabilirler. Açılan konular Tutorial amaçlı olabilir, öykü olabilir, bir oyun sonrası rapor olabilir... yaratıcılığınızı kullanarak istediğiniz türde yansıtabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

1. Fotoroman bölümünde tam olarak neyle alakalı konular açabilirim? Anlatmak istediğim konu bilgisayar oyunu olmak zorunda mıdır?

Fotoroman bölümünde açacağınız thread mutlaka bir oyun olmak zorundadır. Konsol, Handheld veya bilgisayar, fark etmez...

2. Açtığımız başlıklar ne üzerine kurulu olmalıdır? Eğitici konular mı arıyorsunuz yoksa öykümsü mü? Olay tam olarak nedir?

Tarzınız tamamen kendinize aittir. Eğer bir oyun için eğitici bir başlık açmak istiyorsanız, yapabilirsiniz... Eğer oynadığınız oyunlar sırasında bize olup bitenleri hikaye olarak yansıtmak isterseniz, onu da yapabilirsiniz. Size tavsiyem ilginç olacak bir şekilde yazın konularınızı, okuyucular kocaman bir duvar yazı ile karşılaşmasın... karşılaşacaksa da oyun içi görüntü, gif veya video ile süsleyin mutlaka...

3. Açacaığımız başlığı nasıl ilginç yapabiliriz ki? Ayrıca tutulup tutulacağını onceden de bilmek isteriz...

Konunuzu nasıl daha ilginç bir hale getirebileceğnizi ben size baştan söyleyemem. Bir başlık açmadan önce mutlaka bölümde hazır açılmış başlıklara bir göz atın, nelerin uyup uymadığını, ve ne tür bir anlatımın başarılı olduğunu rahatça görebilirsiniz. Bunun dışında bölümde stickyler arasında Genel Tartışma başlığı var, buraya açılış yazınızı koyup tansyonu ölçebilirsiniz. Bir de konu açmadan önce lütfen bütün stickylere göz atın

4. Bu bölümün kendi kuralları var mı? Ve niye var?

Bölümün kendine has bir kaç kuralı vardır ve bunlara da, herkesin okuma keyifi açısından, uyulmasını rıca ediyoruz. Bu başlığa herkes yazabilir, yazmalıdır da, ama unutmayın ki oldukça zor ve zaman isteyen bir hadise bu, kurallar bölümün yıpranıp eskimemesi açısından var.

5. Konu açtım ama sonunu getiremeyeceğim... bunun herhalde bir yaptırımı yoktur?

Tabiyi ki yok, bazen hayatımız öyle bir yön alır ki, bazı şeylere ara vermemiz kaçınılmaz olur. Ama önceden konuya girip, 'oh bu oyun uzerıne ilk ben yazacam' diyip sonra da 2-3 tane güncellemeden sonra sıkılacaksanız, hiç gerek yok başlamanıza :) Önemli olan şey bitirmek... yazdığınız yazının çok komik veya edebi olmasına gerek yok. Forum hesabınız açısından bir yaptırımı olmasa da, okuyucular tarafından bir süre sonra fazla yarıda bırakılan konulara tepkı gösterilecektir mutlaka, böyle birşey de yeni yazarları caydırır ve bunu da kimse istemez.

6. Güzel bir FR başlattım ve sonunu da getirdim diyelim, harika da oldu... ne olacak konuma?

Bitirilen FRlar kitlenecek ve yine sticky yapılacak olan bir 'bitmiş Fotoromanlar' konusuna linklerı kayıt edilecek. Bunun dışında paticik.com bünyesi altinda bir site açacağız ve en beğendiğimiz öyküleri, tüm içeriği ile o siteye taşıyacağız. Bir nevi Hall of Fame :) Site hakkındaki detaylar zamanla buradan verilecektir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...