Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Soğuk Savaş Nostaljisi


ombakkombak

Öne çıkan mesajlar

Rusya eski günlerini hatırlamış, yıllar sonra ilk kez, büyük anavatan zaferi yıldönümünde tanklar ve uçaklar Kızıl Meydan'a getirilmiş. Son yıllarda parayı bulunca batıya rest çekmeye başlayan Rus eliti bakalım nereye kadar tırmandıracak gerginliği. Bir iki foto buyrun (8 Mayıs 2008 Moskova):























Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadakiler t-80 serisinden gibi duruyo t-84 tür t-85 tir bilemem o kadar, öndekilerdekileride cıkartamadım acıckası self propeled artilery denilen mevzudan kendileri uydurma olabilir biraz ama gvozdika der gecerim ben ona benziyo tipi.

ben baska fotodan bahsetmişim

ama 4. fotodakiler gvozdika evet onu bildim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

BullDoG said:
o ellerindeki tüfekler resmi geçit için dimi yoksa halen bunları mı kullandıklarını sanmıyorum ki bizimkiler resmi gecitte bile g-3 le gecerken o tüfekler eski degilmi =)


Zafer Günü kutlamalarında hep o dönemin silah ve üniformaları ile geçit yapılırdı. Bu senenin farkı yeni silahlarıda getirmişler.

Biraz daha ekleyeyim:D

http://www.youtube.com/watch?v=nCBqtAxCgds

http://www.youtube.com/watch?v=yq_XEl955IQ

























Bu video eskilerden, konu ile ilgili değil ama koyasım geldi.

http://www.youtube.com/watch?v=NeoIHxSaEaU
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fazla heycanlanmayın,rusyanın pek o kadar da güçlendiği yok.adamlar yüksek petrol-doğalgaz fiyatlarından bellerini doğrulttular,doğru...ama ürettikleri hiçbirşey yok.çinden farklı olarak global olarak hiçbirşey üretip satamıyorlar.ne adam gibi şirketleri var,ne ar-ge oluşturmaya yarayacak özgür bilimsel bir ortam..ülkelerinde demokrasi de yok,sscb de olduğu gibi beyin göçü yaşanıyor gene..haa derserniz "çinde sanki bunlar var mı,adamlar nasıl güçleniyor" diye,çin in çok çok büyük iç pazarı var,homojen etnik kökenden devesa bir nüfus ve kültür birliği var, bütün dünyada olmayan.

yani dostlar para herşey değil..bu kafayla giderse rusya,en azından ab yi yanına çekemediği sürece veya tarafsızda bırakmadıkça, ne abd ile ne çin ile aşık atamaz,böyle şişinir durur...

10-15 sene sonra gelişmiş ülkeler kendi petrol lobilerinin baskısına karşı çıkıp,hidrojen yakıt teknolojisine geçmeye başlıyacağı zaman rusya,arabistan gibi ülkelerin ne hale geleceğini merak ediyorum..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ne oldu beğenemedin mi üniformayı :)

Biz kaldırımları her sene değiştiriyoruz da daha mı iyi oluyor yani bir de olayın o yönünü düşünmek lazım. Teknolojik olarak değişmesi gerekmeyen hiç bir şeyi aradan 1000 yıl bile geçse değiştirmemek lazım. Yeni naneleri çizmek, üretim tesisini ona göre ayarlamak, yeni kalıplar yapmak filan israf.

Bu arada "For the motherland, hurrraaahhhh..." :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...