Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

18 mayis pain of salvation, kesin değil ama


Fly

Öne çıkan mesajlar

pos u görmeden ölmeyeyim diye gittim, baktım o kadar kastığım sınavı haftaya ertelemişler rahat rahat dinledim. bi de daniel kendisine atılan şişeyi geri attı, bana geldi öyle de bir anım oldu sdf.

ses sistemi rezildi ama (imo) , grupların hiçbirinin davulundan başka enstrümanını duyamıyordunuz kulağınızı tıkamadıkça.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ses sistemi kötü diyen 2. kişi oldu bu akşam da;


bütün enstrümanları çok net ayrı ayrı duyabiliyordum ben, ki sahneyi tam ortadan da görmüyordum, ses sistemi kötüydü iddialarına karşı çıkıyorum o yüzden. muhteşem değildi elbette; ama masstival rezaletinden sonra falan cennetlik ses sistemi vardı bence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=13286405

zaugna @ ekşi said:
artılarıyla ve eksileriyle oldukça ilginç geçen konserdir.

grup muhteşem bir performans sergilemedi; ama geçen seneki masstival konseriyle karşılaştırılacak olursa (undertow ve ashesın birlikte çalınması istisnası dışında) çok çok daha iyi performansları olduğunu söyleyebilirim, bence bunda, gecenin headliner ı olmanın verdiği rahatlığın da etkisi büyüktü. headliner olmalarının bir diğer etkisini de grubun setlistinde gördük, people passing by, diffidentia, the perfect element, nightmist falan açıkçası çok da beklemediğim parçalardı; çok da güzel oldu işin aslı.

ses sistemi kötüydü gibi eleştiriler okudum birkaç yerde, şiddetle karşı çıkıyorum. masstival konserine gitmiş olanlar varsa, buradaki ses sistemini orayla karşılaştırmazlar bile; tamam muhteşem bir sistem yoktu ama ben sahneyi tam ortadan görmememe rağmen bütün enstrümanları ayrı ayrı duyabiliyordum zorlanmadan. öte yandan danielin gitarı bolca sorun çıkarttı, eksi hanesinde de o bulunuyor genel "sistem" kavramına bakarsak.

grubun performansıyla ilgili çok önemli bir nokta var: baterist ne yazık ki gruba henüz tam oturamamış, bir parçada (ismini de hatırlamıyorum şu anda) ritm kaçırması bir kenara, gruba uyum sağlamakta ciddi anlamda sıkıntı çekiyor. grupla kaçıncı canlı performansı bilmiyorum ama bu sorunlar düzelmezse bence pos ta çok da işi olmamalı.

son olarak, gsü ye tebrikler, sponsorlar ya da genel olarak bütün organizasyonu bir firma aracılığıyla mı yaptılar bilmiyorum (açıkçası merak da ediyorum); ama ne olursa olsun oldukça başarılı bir iş çıkartmışlar, ellerine sağlık.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

- parçaya giremedi
- yanlış anlamadıysam soloya giremedi, bundan tam emin değilim çünkü baya geyiğe bağladılar; ama bence bateristin hatasıydı.
- ritm kaçırdı diye yazmıştım zaten
- bir de genel olarak, arada daniel ya da birileri sürekli adama işaret falan yaptılar girişler çıkışlar için ki bu beni baya rahatsız etti



benim çıkarttığım yorum, parçaların albüm versiyonlarını çalmasında falan sorun yok ama pos konserlerinde kafasına göre takıldığı için tam kurtaramıyor gibi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Uyum sağlayabilirse güzel bir baterist olabilecek gibi geliyor bana, sağlar mı bilemem. Önceki bateristi de bilemediğimden (canlı performans bazında) pek bir yorum yapamayacağım.
Beklediğimden çok çok daha iyi bir ses sistemi vardı, ben de kenardan arkalardan bir yerlerden izliyor olmama rağmen her bir şeyi duydum. Gerçi artık kulağım öyle bir hale geldi ki Yeni Melek gibi akustik harikası bir mekandan sonra, Daniel osursa notasını çıkarabilecek durumdayım sdf.
Grubun önceki performanslarını falan bilemiyorum ama gayet hoşuma gitti, Daniel'in ne derece hayvan bir insan olduğunu görmüş te oldum hem. Çok ağır fanları olmasam da gayet memnun kaldım kendi adıma.
Hepsini geçtim, 5 liraya bira içip 20 liraya pos izlemişim, çemkirirsem çarpılırım lan. Kim organize etti bilmiyorum (hiç birşey de bilmiyorum anasını satayım) ama başarılı etmiş, eline sağlık.

Aslında bileti Spidee aldı, parasını vermiş te değilim. Bedavaya izlemiş olabilirim yani hehehe.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bileti bilinçsiz olarak yırtmış olmama rağmen beni içeri alan galatasaray üniversitesine teşekkür ederken backstage görevlisine kafam girsin diyorum, imzam eksik kaldı lan.

onun dışında bana sormayın fazla, pos sıçsa alkışlayacak durumdayım, Leo'yu da çok beğendim. belirli hataları olmuş olabilir ama yeti ve stil olarak cuk oturmuş. o konuda çok memnunum.

Daniel masstivaldeki gibi bol bol detone/sürtone olmadı. Potansiyelini yüksek olarak değerlendirdi diyebilirim.

Nightmist'in sonundaki blues-vari kısım da güzel bi çeşni oldu. Boğaza nazır pos da bambaşkaymış.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pain of Salvation'u 3üncü izleyişim oldu, tamam çok sevdiğim bir grup değildir ama yorumum bu yüzden kötü yönde değil. Pos gibi sözlerin ve kompozisyonların yanında sound'u çok büyük önem taşıyan ve albümlerinin keyifle dinlenme sebeplerinden biri soundları olmasına rağmen son 2 performanstır bu kadar berbat bir canlı şov icra etmelerini anlayamıyorum, 2 tane yekpare gitar marshall tsl'ler arada pod xt livelar... Bunu neden yaptıklarını anlayamıyorum bu kadar önemliyken niçin gitar soundunu bu kadar rezil bıraktıklarını anlayamıyorum, tamam basçılarında zaten bir iş yok, o müzik için buna çok ihtiyaçlarıda yok ama ampeg kafa kabinden o kadar rezil ton çıkarmak başarılı bir hareketti, neticede gene sadece vokal ve hayvani davul ritimleriyle bir konser oldu, 2 kere dayanabilmiştim, 3.de gittim arkada uzandım kingofloss'unda bahsettiği manzaraya karşı sigaramı içtim daha keyifliydi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...