Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kız kurusu kuleleri


duende

Öne çıkan mesajlar

Kız Kurusu Kuleleri

Ülkenin dağlarının birinin tepesinde ince, uzun iki kule dikiliymiş zamanında. Halkın Kız Kurusu Kuleleri dediği, yan yana göklere uzanan bu iki kulede, kralın aralarında sekiz yaş fark bulunan iki kızı aşarmış.
Böyle başlayan her masalda olduğu gibi bu masalda da kral kızlarını kimseyle evlendirmek istemezmiş ama “Sizleri kimseyle evlendirmeyeceğim.” Demektense, onlarla evlenmek isteyenlerin önüne engeller dizmiş.
Böyle başlayan her masalın sonunda, cesur prens ejderhaları, cadıları, büyülü ormanları, savaşçıları ve benzer şeyleri alt ederek, kralın güzel kızıyla evlenmeyi başarır. Kralda planının işe yaramadığını görerek kızına veda eder. Ancak bu kralımız, diğer krallardan biraz daha zeki olsa gerek. Nedenini de masalın ileriki satırlarında göreceğiz.
Kral, kızlarından herhangi birisiyle evlenmek isteyenlerin yapması gereken tek şeyi açıklamış. Kapısı olmayan bu iki kulenin arasında Y harfi şeklindeki ip merdivenden tırmanmaya başladıktan sonra, hangi kızıyla evlenmek istiyorsa onun kulesine yönelip, kulenin içinde kızına evlenme teklifi etmek. İpler kulede hiçbir yere bağlı olmadığı ve onlara yardım edebilecek kimse olmadığı içinde herhangi birisi merdivenlere tırmanacak olursa yukarıdan merdiveni, iki yandan kızların tutması gerekmektedir. Küçük kardeş, her gece yatmadan önce gelecek olan prensi düşlermiş. Şiirden hoşlanan, müzikten anlayan, ince ruhlu, sarı saçlı prensi düşlermiş. Abla ise heybetli, karizmatik, bastığı yeri inleten prensin hayalini kurarmış yatmadan önce. Düşlerle geçen geceler, bekleyişlerle geçen günler seneleri doldurmuş.
Bir gün kralın kızlarından birisine talip olan genç, dağa tırmanıp kuleye ulaştığında iki kız kardeşte hevesle merdiveni bütün güçleriyle tutmuşlar. Küçük kardeş, şiiri ne kadar sevdiği atını sürüşünden, resim sanatına olan ilgisi merdiveni tırmanışından belli olan yakışıklı prensin ablasına yöneldiğini gördüğü anda merdiveni daha fazla tutamayacağına karar vermiş ve merdiveni bırakıvermiş. Heybetli prensinin elini tutamadan aşağı düştüğünü gören ablası da mecburen kardeşiyle birlikte beklemeye devam etmiş.
Yıllar boyunca ablanın her taliplisi, küçük kardeşin güçsüzlüğüne kurban gidip, yüksekten düşerek ölmüş. Küçük kardeş nedense tamda taliplerin ablasına yöneldiğini fark ettiği sırada bırakıveriyormuş ipi.
Yıllar geçmiş, kız kardeşler kulelerde yalnız başlarına çokça zaman geçirmişler. Geçen yılların sonunda, abla yaşlanmaya başlamış, küçük kardeş serpilip güzelleşmiş. Talipliler ablaya değil küçük kardeşe yönelince bu sefer de ablanın güçsüzlüğü tutacak olmuş ve talipliler artık abla yüzünden düşmeye başlamış. Zaman içerisinde hiçbir gidenin dönmeyişinden olsa gerek, belki de kızların her geleni harcarken yaşlanmasındandır… Taliplerin ardı arkası kesilivermiş ve iki kız kardeş karşılıklı kulelerinde yaşlanmışlar.
Bir kadının kıskançlığının; onlarca ejderhadan, yüzlerce büyülü ormandan, binlerce savaşçıdan daha tehlikeli olduğunu bilecek kadar kadim ve zeki kralda kızlarını kimseye kaptırmamış olmanın mutluluğu içerisinde krallığını sürdürmüş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...