Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Azerbeycan Anıları


Baldur

Öne çıkan mesajlar

AZERBEYCAN ANILARI

Bir adam Azerbeycan'a gitmiş de iş icin, onu anlatıyor! Bi de aklıma geldi, hani Rejoice sloganı "Yıka ve çık!" ya, Azerbeycan'da şöyleymiş: "Çitilirem Çitilirem Çikirem!" :)) Karşılıklı görüşmeler için Bakü'ye gittik. Havaalanında dakika bir, gol bir hatamı yaptım. Üniformalı birini göstererek, Azerice'de benden daha tecrubeli bir arkadaşıma
"Bu adam subay mı?" diye sordum.
Arkadaş: "Sus, adamı peşimize mi takacaksın, burada subay bekar demek" dedi.
Bizdeki "Subay" ne demek söylemedi. Bizi karşılayan Azeri arkadaş, arabaya binerken kendisinin dalda (arkada) gideceğini benim de kabağa (öne) oturmamı söyledi.
Otelin onune gelince sofor; "Abla sen burada düş, ben arabayı saklayıp gelirim" dedi.
Yani ben inecegim, o da park edip gelecek. Sonra düşmenin inmek yerine heryerde kullanıldığını "Merdiveni boşver, gel asansörle düşelim" dediklerinde daha iyi kavradım. Ama bunu bilmeyen arkadaşlarımız Azerbaycan Havayolları ile yaptıkları bir uçuş sonunda, Bakü'ye beş dakika içinde düşecekleri anonsu ile hayatlarını film şeridi gibi bir-iki saniye izleme firsatını bulmuşlar. Bir diğerimiz de Bakü'ye telefon edip montaj ekibimizin varıp varmadığını öğrenmek istemiş, telefondaki Azeri: "Uçak Bakü uzerinde fırlandı, fırlandı, Sumqayit'e düştü" demesiyle feryat figan ortalığı birbirine katmıştı. Anladık ki uçak Bakü'ye inememiş, bir iki tur atıp, başka bir şehre inmiş. Azeriler cok misafirperver. Herhangi bir ikramı reddetmek çok ayıp. Sizi ağırlamak icin paralanıyorlar. Altı saat boyunca yemek yenilebiliyor. Bizi o donemin gözde bir lokantasına götürdüler. Adı Gulistan. Ordan burdan konuşulurken, çok değerli bir şairlerinin başka bir ülkede rahmetli olduğunu ve sümüklerini Baü'ye getirmeye calıştıklarını söylediler.
Biz yine anlamsız anlamsız bakınca, sümüğün kemik anlamına geldiği ve Türkce sümüğün kaşılığının da "Burun suyu" olduğu anlaşıldı. Sonra bana sümüklü et (pirzola) sipariş edildi.
Şu anda Bakü'deki Migros yani ???????? Store'un camlarında "Sümüklü et şu kadar, sümüksüz et bu kadar" ilanlarını görmek mümkün. Bu arada garson yanımıza yaklastı ve yan masadaki adamların arkadaşımızı Sefer Bey'e okşattıklarını söyledi. Tabii okşanmaya maruz kalmış arkadaş da kolay kolay okşanacak bir tip değil. Bıyıklı ve iri cusseli olan arkadaşımız acayip bozulup, "Kim okşatmış beni, bu da ne demek?" şeklinde horozlandı. Okşatmanın benzetmek olduğunu zar zor anlayarak rahatladık. Rus kızların dansları ve "Ada Vapuru Yandan Çarklı" şarkısı eşliğinde yemeğimizi bitirdik.
Ertesi gün şeherde bizi otelin kabağından aparacaklarını söylediler. Yani sabah, otelin önünden alınacaktık. Sezen Aksu, İbrahim Tatlıses acayip rağbet görüyordu. Bir de o zamanlar Cuma akşamları TRT'de yayınlanan "Bir Başka Gece" programı cok seviliyordu. Hatta Cuma gecelerine denk gelen düğünlere "Bir Başka Gece" programı süresince ara veriliyor, düğün ahalisi TV salonuna geçerek hep birlikte programı seyrediyordu.
Sonra düğüne bırakılan yerden devam ediliyordu. Daha da enteresanı önemli bir iş toplantısının ortasında üst-makamın ofisinin (Genelde her ofiste irice bir TV var) kapısı tık tık çalınıyor, departmandaki sekreterler sessizce kenara diziliyor ve sabah saatlerinde verilen Brezilya dizisi hep birlikte seyrediliyordu.
Tabii bizim toplantı devam ediyordu etmesine ama Azeri yoneticisinin gözleri de sık sık televizyona kayıyordu.
En zevklisi Azerbaycan-Türkiye futbol maçını Azeri televizyonundan, Azeri spikerin anlatımıyla seyretmek: Türk Milli Yığma Komandoları. (Turkiye Milli Takımı anlamında.)
"Türk kapıcısı (kaleci) topu gapı aralığından depti, yirmibirinci dakka olmasına rağmen maç heç heç (0-0) devam etmekte" gibi sevimli cumlelere rastlıyorsunuz.
Ya da bir Amerikan filmini Azeri dublaj ile seyretme şansını yakaladıysanız Robert Redford'un "Men yahşiyem, istemirem. Sen nicesin?" şeklinde konuşmasına gülmekten kırılıyorsunuz.
(Bu arada Arap ülkelerinden birinde iş icin bulunan arkadaşım bir filmde: R.Hudson'a barmenin ne içeceğini sorduğunu ve onun da "Elhamdullah oruçluyam…" dediğini söyledi. İnanamadim, yazmış da olabilir.)
Bu arada bizler de onları Türkiye'ye davet ettik. Hatta bir yöneticinin eşi rahatsızlandı ve doktora götürmek görevi bana düştü. Amerikan Hastanesi'nden randevu aldık. Kadın; "Oynaklarım, sümüklerim, kıçım ağrıyor, derman yuttum geçmedi." dedi. Doktorda Hakan Şükür bakışları oluştu. Yani "Eklemleri, kemikleri ve bacakları ağrıyor ve ilaç almasına rağmen geçmiyor" dedim. Neyse tahliller filan, derman bulundu :).[hline]Baldur
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

AŞK ARİTMETİĞİ

Akıllı erkek + Akıllı kadın = Aşk
Akıllı erkek + Aptal kadın = İlişki
Aptal erkek + Akıllı kadın = Evlilik
Aptal erkek + Aptal kadın = Hamilelik


OFİS ARİTMETİĞİ
Akıllı patron + Akıllı eleman = Kar
Akıllı patron + Aptal eleman = Üretim
Aptal patron + Akıllı eleman = Terfi
Aptal patron + Aptal eleman = Fazla mesai

ALIŞVERİŞ ARİTMETİĞİ
Bir erkek kendisine gerekli olan ürünü almak için 1 liralık ürüne 2 lira öder.
Bir kadın kendisine gerekmeyen ürünü almak için 2 liralik ürüne 1 lira öder.

GENEL GEÇER FORMÜLLER VE İSTATİSTİKİ VERİLER
Bir kadının gelecek endişesi evlenene kadar sürer.
Bir erkeğin gelecek endişesi evlenince başlar.
Başarılı bir erkek eşinin harcayabileceğinden daha fazla geliri olandır.
Başarılı bir kadın böyle bir erkeği evliliğe ikna edebilendir.

MUTLULUK
Bir erkekle mutlu olabilmek için onu çok iyi anlamak ve az sevmek gerekir.

Bir kadınla mutlu olabilmek için onu çok sevmek ve anlamaya çalışmamak gerekir.

UZUN YASAM
Evli erkekler bekar erkeklerden daha uzun yaşar ama daha erken ölmek
isterler.

DEGİŞİM ORANI
Bir kadın kocasının değişeceği inancıyla evlenir ama erkek değişmez.
Bir erkek karısının değişmeyeceği inancıyla evlenir ama kadın değişir.

TARTIŞMA TEKNİKLERİ
Kadın bir tartışmada her zaman son sözü söyler. Bu sözden sonra erkeğin söyleyecegi herşey yeni bir tartışma konusudur.

"EVLEN ARTIK" VIDI VIDISI NASIL KESİLİR
Her düğünde yanınıza gelip sizi mıncıklayarak "Artık sıra sende" diyen yaşlı akrabalara, cenazelerde aynısını yaparsınız bir daha evlilik lafını ağızlarına almazlar.

:-) :-) :-) :-) :-)[hline]god is love
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kurbağalar:
Günlerden birgün kurbağaların yarışı varmış. Hedef, çok yüksek bir kulenin tepesine çıkmakmış. Bir sürü kurbağa da arkadaşlarını seyretmek için toplanmışlar. Ve yarış başlamış. Gerçekte seyirciler arasında hiçbiri yarışmacıların kulenin tepesine çıkabileceğine inanmıyormuş. Sadece şu sesler duyulabiliyormuş: "Zavallılar! Hiçbir zaman başaramayacaklar!" Yarışmaya başlayan kurbağalar kulenin tepesine ulaşamayınca teker teker yarışı bırakmaya başlamışlar. İçlerinden sadece bir tanesi inatla ve yılmadan kuleye tırmanmaya çalışıyormuş.
Seyirciler bağırıyorlarmış: "Zavallılar! Hiçbir zaman başaramayacaklar!.." Sonunda, bir tanesi hariç, diğer kurbağaların hepsinin ümitleri kırılmış ve bırakmışlar. Ama kalan son kurbağa büyük bir gayret ile mücadele ederek kulenin tepesine çıkmayı başarmış. Diğerleri
hayret içinde bu işi nasıl başardığını öğrenmek istemişler. Bir kurbağa ona yaklaşmış ve sormuş bu işi nasıl başardın diye. O anda farkına varmışlar ki ... Kuleye çıkan kurbaga sağırmış!

****Olumsuz düşünen insanları duymayın... Onlar kalbinizdeki ümitleri çalarlar!
****Duyduğun ve okuduğun kelimelerin gücünü düşün. Bu sebeple herzaman, POZİTİF olmaya çalış!
Sonuç: Rüyalarını gerçekleştiremeyeceğini söyleyenlere karşı her zaman sağır ol![hline] LİDER VE YÖNETİCİ
Yönetici, insanları çalıştırır! Lider, onlara ilham verir.
Yönetici, kudrete bel bağlar. Lider, iyi niyete.
Yönetici, korku uyandırır! Liderlerden sevgi yayılır.
Yönetici, "BEN" der! Lider, "BİZ" .
Yönetici, KİMİN hatalı olduğunu gösterir! Lider, NEYİN hatalı olduğunu.
Yönetici, nasıl yaptırılacağını bilir. Lider, nasıl yapılacağını.
Yönetici, saygı görmek ister! Lider, saygıyı hak eder.
Öyleyse bir LİDER ol, YÖNETİCİ değil!..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cok guzel[hline]-I really learned something today.The halloween isn't just about costumes and candy, its about loving and giving something to each other.
-No, dude it's christmas.
-Oh, then what's Halloween about?
-Costumes and candy...
-Oh...
Ama Eşşek Gibi sEsli hArf............Hay ben boyle modanın :P

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Baldur, 05 Şubat 2003 12:01 tarihinde demiş ki:

"EVLEN ARTIK" VIDI VIDISI NASIL KESİLİR
Her düğünde yanınıza gelip sizi mıncıklayarak "Artık sıra sende" diyen yaşlı akrabalara, cenazelerde aynısını yaparsınız bir daha evlilik lafını ağızlarına almazlar.

:-) :-) :-) :-) :-)[hline]god is love



HAHAHAHHAHA
hala guluyorum buna hahahahahaha[hline]Join Our Army.. OrcMasters
DivX Listem
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...