Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

City Hunter


SturmVogel

Öne çıkan mesajlar



http://www.youtube.com/watch?v=5wXQZjkWBYw

http://www.youtube.com/watch?v=LYJyp-SLE6M

Womanizer karakterlerle aram normalde hiç de iyi değildir. İstisnası City Hunter diyebilirim çünkü Ryu Saeba afacan bir çocuk gibi, ne yapsa kızamıyorsunuz.

City Hunter'i ilk kez Jackie Chan'in oynadığı uyarlamasıyla izlemiştim. 2003/2004de Mangas TVde izledikten sonra tam da o sırada başlayanfansub/ripleri gözüme çarptı ve edinmeden edemedim. City Hunter şu anda sevdiği tarz ne olursa olsun herkese önerebileceğim seriler.

City Hunter'in öyküsü özel dedektiflik yapan Ryu'nun ortağının öldürülmesiyle başlar. Ortağı ölmeden ondan üvey kardeşi Kaori'ye göz kulak olmasını vasit eder. Fakat Kaori'nin hızlı büyümesiyle Ryu verdiği bu söze karşı kararsızlıklar yaşamaya başlayacaktır.

Sunrise adına yakışır güzellikte bir seri. En basit tabirle eski komedi-macera özel dedektif hikayelerini anımsatıyor size. Her bölümün kendi içinde bir hikayesi var ve her bölüm yeni bir kadın demek! Belki womanizer'lik oranı biraz yüksek bir seri ama City Hunter'ların sonrasında çıkan ve Ecchi level'e güvenen başka seriler ile City Hunter'lar arasındaki izlenebilirlik farkına baktığımızda bu en azından hafifletici bir neden oluyor.

Müzikleri gerçekten harika, zaten izledikten bir süre sonra tüm OSTlarını edinme ihtiyacı hissettim. Zaten Yasuo Uragami ve Sunrise işbirliğinden kötü müzikler asla beklenemez.

Sonuca gelirsek: Sizi GERÇEKTEN UZUN bir süre idare edecek, komedi macera içerikli ve can sıkıntısına birebir bir dedektiflik macerası arıyorsanız , Cowboy Bebop'dan beri bu tadı başka yerde bulamadım diyorsanız City Hunter bence yıllar sonra bile sizin için en iyi seçim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.youtube.com/watch?v=k1FT7UveX4Q

Orjinal seriden birkaç yıl sonra Jackie Chan'in Ryu Saeba'yı oynadığı bir filmi de yapılmıştı. Film seriden herkesin hatırlayabileceği bir bölümün uzatılmış hali gibi, şu gemidekilerin rehin alındığı bölüm.

Film seride, Ryu Saeba'nın libidosunun düzenli olarak Kaori'nin balyozu yoluyla tedavi edilmesi kısımlarını es geçmemiş. Filmin aksiyon yönü ise benim bağımlısı olduğum uzakdoğu aksiyon/b filmi miksajında yapılmış. (Hala arada bir açıp izliyorum) Street Fighter II hayranıysanız güzel bir süpriz sizi bekliyor.

Neredeyse her Jackie Chan filmi gibi en güzel yeri kuşkusuz filmin sonundaki outtakes kısımları. (Kamerayı gördüğü yerde gülmekten kriz geçiren kız favorim)

outtakes

http://www.youtube.com/watch?v=teCo8gdO1FI

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 3 ay sonra ...


City Hunter, Tsukasa Hojo tarafından 80’lerde yapılan bir Manga’dır. Sonraki yıllarda, Sunrise tarafından Anime’ye uyarlanmıştır.

Hikaye, Ryo Saeba adında suçla savaşan ve City Hunter takımının bir üyesi olan şehir avcısı ile Kaori Makimura isminde, genelde iş kısımlarını halleden bir kızın maceralarını anlatmaktadır. City Hunter takımı, resmi olmayan ve genelde koruma ve özel dedektiflik gibi işlerle uğraşan bir takımdır. Öncelikli müşterileri, güzel kadınlardır ve irtibat kuracakları kişiler, Shinjiku istasyonundaki kara tahtaya XYZ yazarak takıma ulaşabilirler.

Manga ve TV serisinde, Saeko Nogami (ayrıca ailesi) ve güçlü bir adam olan Umibozu’da belirtilmiştir. City Hunter ayrıca sık olarak geçmişten bahseder, özellikle Saeba ve Umibozu'nun onları rahat bırakmayan geçmişlerine yeniden dönüşler yaşanır.

2005 yılında Asashi TV tarafından yapılan bir ankette, City Hunter, 100 popüler Anime serisinden 66. seçilmiştir. Internet üzerinden yapılan ikinci ankette ise 65. gelmiştir.

The City Hunter mangası, Tsukasa Hojo tarafından, 85’den 92 yılına kadar 8 sene boyunca Shounen Jump dergisinde, 35 cilt halinde yayınlanmıştır. İngilizce, İtalyanca, Fransızca, Almanca ve İngilizce dillerine de çevrilmiştir.

Japonya’da, ilk derleme City Hunter resimli Jump Comics tarafından 1986’dan 1992 yılına kadar çıkarıldı ve 35 cilt sürdü. İkinci Shueisha sürümünü ise, 1996’dan 1997’ye kadar 18 kitap halinde çıkarıldı. Bunch World ise, 39 cilt sürümünü 2001 & 2002 senesinde çıkardı. Yakın bir zamanda, Tokuma Comics Tam sürüm, her biri bonus bölüm içeren 32 kitap halinde 2004 ve 2005 yıllarında çıkardı.

Manga’nın İngilizce sürümü North America tarafından Gutsoon! Entertainment yayınladı ve üretimini Raijin Comics, 5. cilde kadar yaptı. Gutsoon! sonradan Manga tamamlanmadan projeyi durdurdu ve şu an lisansın durumu bilinmiyor.



Anime

City Hunter, Anime TV serisi Sunrise tarafından, 140 bölüm, 4 sezon olarak yayınlandı.

Tüm seriler, OVA bölümler ve TV özel bölümler ADV Films tarafından, Kuzey Amerika’da "City Hunter: Kötü Ryo Saeba’nın ölümü" hariç DVD seti olarak çıkmıştır.



Live action film

1993’te, live action City Hunter (城市獵人 Sing si lip yan) Golden Harvest ve Paragon Films tarafından yapıldı. Film Wong Jing tarafından yönetildi ve uluslar arası ünlüler, Hong Kong’un meşhur yıldızı Jackie Chan ve diğerleri ile çevrildi. Filmin senaryosu, Ryo ve Kaori(Joey Wong) bir iş adamının evden kaçan kızını bulma görevini kabul etmeleri ile başlıyor. Shizuko isimli kız(Kumiko Goto), özel bir kotraya peşinden Ryo, Kaori ve Saeko (Chingmy Yau)’yu sürükleyerek kaçıyor. Sonra gemi başka kuvvetler tarafından kaçırılınca, Ryo ve kızlara gemiyi kurtarmak düşüyor.

Film tam anlamı ile Manga veya Anime’de var olan karakterlere bağlı kalmamış. Fakat filmin girişi, Hideyuki Makimura’nın (Micheal Wong) ölümü ve neden Kaori’ye asılaması konusunu kısaca açıklıyor. Film ayrıca Kaori’nin, Ryo’yu cezanlandırmak için çıkardığı tokmak mevzusunu işlemiş. Bu filmin en unutulmaz özelliklerinden biri ise Street Fighter II oyununa göndermeler olan bir bölümünde Jackie Chan’ın Chun-li kostümü ile dövüşmesidir.

Mr. Mumble (孟波 Meng bo), City Hunter’ın ayrı bir live action versiyonu tabi isimler değiştirilmiş. Bu 1996 yapımı film diğer filmden orijinal materyallere daha bağlı. (Micheal Chow) Maang Boh (Mr. Mumble, Ryo’nun güney çin versiyonu), Yuki (Sharon) (Pauline Suen), mafia’nın kızını koruma görevini kabul eder. Film ayrıca Francoise Yip’i Yachi (Saeko), Jessica Hester’e, Lao Tang (Kaori) olarak ve Eric Kei’ye Monster (Umibozu) yer vermektedir.

Saviour of the Soul (九一神鵰俠侶 Gauyat sandiu haplui) yine bir Hong Kong filmidir. Buna karşın çok az City Hunter elementleri içermekteydi. Karakterler yine Ryo, Saeko, Makimura, Kaori, ve Silver Fox’un kopyasıydı.

Karakterler





Ryo Saeba (冴羽獠, Saeba Ryō)

City Hunter başrol oyuncusu. Ryo savaş ustasıdır. Seri boyunca geçmişte gerilla olarak yaptığı bir çok çarpışmaları ve savaşları görmek mümkündür. Geçmişe dair yer altı dünyası ile olan işlerinin de uzun bir tarihi vardır. Esrarengiz geçmişi daha küçük bir çocukken, Kuzey Amerika uçak kazasından tek başına kurtulması ile başlar. Bu kaza O’nu sivil savaş sırasında direnişçi köylerden birinde yetim bırakır. Daha küçük yaşlarda savaşmayı öğrenir. Bunun sonucunda, gerçek ailesi ve doğum tarihi hakkında pek fazla bilgi sahibi olamaz. (Sonra, Kaori, O’nun doğum tarihini 26 mart olarak açıklar). Amerika’da savaş sona erdikten sonra, kiralık asker olarak çalışmaya devam eder sonra ise yolu Tokyo, Japonya’ya düşer. Hideyuki Makimura (Kaori'nin ağabeyi) ile City Hunter’ı kurar ve bundan bir süre sonraki zaman tam olarak Manga/TV serisinin konusunu oluşturmaktadır.

Saeba’nın işini kolaylaştıran bir sürü yeteneği ve özelliği vardır. Çok yetenekli bir silahşor, normalden daha etkili keskin nişancıdır. Colt Python marka silah kullanır. Kendine ait klasik Mini Cooper arabasını, ustalık ile kullanır. Bu arabanın küçük olması sayesinde özellikle takip görevlerinde işi oldukça kolaylaşır. Saeba ayrıca yakın dövüş konusunda ustadır ve kaslı vücudu bir çok hasara karşı dayanıklıdır.

Dövüş konusundaki yeteneği O’nu çok dehşetli biri gibi gösterse de, Ryo açıkçası, savaşın ortasında aptallaşabilir. En belirgin özelliği ise akıllı, cesur bir karakter iken birden bire aptal ve sapık bir karaktere saniyeler içinde dönüşmesidir. Ryo, savaşmıyorken, çoğunlukla gidip kadınları röntgenler, sutyenlerini çalar ve sapıklık yapar. Bazen savaş sırasında bile yapabilir: "Mokkori asla yalan söylemez!"

Bu özelliği O’nu rahatlıkla diğer Anime karakterleri, Urusei Yatsura’nın Ataru Morobishi’si veya Ranma ½’un happosai’si ile karşılaştırabiliriz. Fakat diğerlerinden farkı bayanlar tarafından popüler olması ve bu konuda kendine olan güvenidir. Manga’da şehveti yüzünden büyük şeyler yapar (Kaori’nin bile dikkatini çeker, özellikle erkeklerin iki elleri ile yapamadıkları şeyleri tek eliyle yapabilmesi gibi), fakat TV serisinde ise bu biraz daha yumuşatılmış ve şapşal suratlara ve yerinde durmayan ellere dönüştürülmüş. Her ikisinde de, Mokkori (ereksiyonu ifade eden kurgusal terim) O’nun şaka ile karışık sloganı, çoğunlukla Happosai'nin sloganı "Dai ryo ja!" (Ne vurgun ama!) ‘ya benzer.

“Ecchi” davranışlarına rağmen, O (genellikle) bazı kadınları etkilemek için bu özelliğini saklar ve çok etkileyici ve güçlü kadını - Kaori Makimura’yı – derinden sevmektedir. Fakat bu aşkını göstermek istemez çünkü düşmanlarının O’nu yem olarak kullanmasından ve Kaori’ye zarar verebilme ihtimallerinden korkar.

Ayrıca, uçmaya karşı anlamsız bir fobisi vardır. Bu fobi ailesini uçak kazasında kaybettiği için oluşmuştur. Ryo Saeba Akira Kamiya tarafından seslendirilmiştir.



Kaori Makimura (槇村香, Makimura Kaori)

City Hunter’ın diğer üyesi ve Ryo Saeba'nın ortağıdır. Menajerlik görevini ve müşteri bulma işleri ile meşguldür. Ayrıca yemek yapar ve Ryo’nun beklenmeyen ve terbiyesiz saldırılarına karşı kadın müşterileri korur. Ryo’nun savaş yeteneklerinin yanına bile yaklaşamasa bile, ansızın çıkardığı tokmak(bu tokmakta ne tokmak ama!) ile Ryo’yu mağlup edebilir. Başlıca silah olarak tokmak (yaklaşık olarak 100ton) kullanır fakat diğer objeleride rahatlıkla kullanabilir. Ayrıca Umibozu tarafından tuzak kurma ve patlayıcı döşeme konusunda yetiştirilmiştir. Atış yetenekleri bir şekilde Ryo’nun sıkışmasından etkilenmiştir, yani asla hedefi tutturamaz ve Ryo’nun yeteneği yanında sıfırdır.

Ryo gibi, çift kişiliğe sahiptir. Bazı zamanlar erkek Fatma gibi hareket eder fakat bazı zamanlar ise kadınlık konusunda hassaslaşır(Bu özelliği Ryo’nun dikkatini çeker) . Çok kırılgandır ve bazı zamanlar bir başkasının acısında gözyaşlarını tutamaz. Başka bir üzüldüğü şey ise Ryo’ya olan gizli aşkıdır. Ryo bunun farkında değildir ve zaten Kaori’nin hayatını rizikoya çevirmemek istediği için diğer kadınlar gibi görmez. Buna birde, en iyi arkadaşı ve bir zamanlar ortağı olan uyuşturucu mafyası ile girdiği bir çatışmada pusuya düşürülen ve ağır yaralanan Hideyuki Makimura’ya ölmeden evvel verdiği sözde eklenir.

Manga’da Kaori Honda Civic kullanmaktaydı fakat Anime’de Fiat Panda kullanıyor. Kaori’yi, Kazue Ikura seslendirmektedir.



Hideyuki Makimura (槇村秀幸, Makimura Hideyuki)

Hideyuki, Kaori’nin ağabeyi ve ölmeden önce City Hunter’da Ryo’nun ortağıydı. Ağır yaralarından ötürü ölmeden evvel, Ryo’ya, Kaori’nin babası tarafından terk edilmiş bir şekilde bulunup evlat alındığını söylemiştir. Hideyuki’nin son isteği Ryo’nun, Kaori’ye iyi bakmasıdır.Seri içinde çok erken öldüğü düşüncesi ile, çok fazla adı geçmekte, hatta son bölümde mezar taşı bile görünmektedir. Hideyuki’yi Hideyuki Tanaka seslendirmektedir.



Reika Nogami ve Umibozu (海坊主, Umibozu)

"Umibozu", anlam olarak deniz keşişi(Japon geleneklerinde bir hayalet) demektir. Gerçek ismi Hayato Ijuin'dir. Ryo gibi O da suç ile savaşmaktadır. Büyük cüssesi, savaş yetenekleri ve dayanıklılığı ile aslında bir ortağa bile ihtiyacı yoktur. Çoğu konuda Ryo ile eşittirler ve nedense Ryo ile aralarında bir dava devam etmektedir.

Umibozu, Ryo ile Kuzey Amerika’da mücadele etmiş ve gözleri Ryo tarafından hasar görmüştür. Bu onları düşman yapmıştır fakat savaşın kişisel olmadığını kavradıkları zaman aralarındaki mesele biraz olsun çözümlenmiştir. Fakat bu onların hala kavga etmeyecekleri anlamına gelmiyor tabi ki. Aynı davalarda bir çok kez karşılaşıp, bir çok kez düello yapmışlardır.

Umibozu’nun iki zayıf noktası vardır. Kedilerden çok korkar, ve sosyal anlamda iletişim kurmakta yeteneksizdir, özellikle kadınlar konusunda kötüdür. Kuzey Amerika’da yetişen Miki isimli öksüz bir kız ile hem aşk, hem iş konusunda ortaktırlar. Miki’nin bir kafesi vardır ve Umibozu, Miki’ye bu işinde yardımcı olur.

Umibozu'nun gerçek ismi Hayato Ijuin ile çağrılmayı sevmez. Çünkü, Ryo’nun düşüncesine göre, Umibozu gibi bir fodul için çok klas ve resmi bir isimdir. Umibozu’yu Tesshu Genda seslendirmektedir.



Saeko Nogami (野上冴子, Nogami Saeko)

Tokyo polisinin sevimli dedektifi, çoğunlukla işlerinde City Hunter takımını kullanır. Saeko sürekli Ryo’ya “Mokkori” sözü yani bir gece geçirmek sözü verir. Fakat her defasında O’nu eker. Bu aldatıcı ilişkiye karşın, Ryo ile geçmişe dayanan bir birliktelikleri ve eski arkadaşlıkları vardır.

Saeko'nun babası, şef komiserdir. Saeko’nun iş konusunda bazı sürüncemede kalan özellikleri vardır. İş dışında, babası O’nun evlenmesi konusunda baskı uygular. Birkaç kardeşi de vardır: Reika, eski polis ve özel dedektiftir; Yuka, lise öğrencisidir; ikiz kardeşi ve doğmamış bir kardeşi, Manga’da bahsedilmektedir.

Nogami silah konusunda müthiş yeteneklidir, fakat asıl silahi külotlu çorabına veya jartiyerine sakladığı bıçak setidir. Anime’de Porsche 911 kullanmaktadır. Saeko’yu Yoko Asegami seslendirmektedir.







İşte biz de, bu güzel seriden sizlere 'Kötü Ryo Saeba'nın Ölümü' isimli aksiyon filmlerini aratmayan Anime filmini Türkçe alt yazılı olarak sunuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkürler.

İyi eğlenceler,

Portakal Yolu Türkiye

(Tanıtım ve Çeviri için Servet'e teşekkürler)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
  • 10 yıl sonra ...
City Hunter'in şubat ayında vizyona girecek yeni Anime filmi Shinjuku Private Eyes için fragman yayınlanmış.

Film orijinal serinin seslendirme kadrosunu aynen geri döndürdüğü gibi aynı Mangaka'nın City Hunter'den önceki işi olan ve sanat eseri hırsızlığı yapan üç kızkardeşi anlatan 1983 tarihli 2 sezonluk Cat's Eye Anime'siyle aynı evrende geçtiğini teyit etmiş oluyor.

[video]https://www.youtube.com/watch?v=mji4WOAQT0w?feature=oembed" width="459">

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...