Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dünya Savaşlarının kullanılamayan silahları


SturmVogel

Öne çıkan mesajlar

aktiftablet said:
Şöyle söyliyim o uçakların tamamı kullanılabilseydi müttefik bombardumanu durabilirdi. Hatta me163 Komet, do335 pfeil, he162 spatz, ta183 gibi son dönem uçaklarda kullanılaiblseler avrupa asya ve britanyada müttefik sinek bile uçamazdı :) fw190d Doraların bf109ların esamesi okunmaz yani bunların yanında. Adolf Galland'ın analttığına göre doralar sadece schwalbeleri iniş kalkışta korumak amacıyla kullanılıyormuş, anla artık. 1433 gayet iyi rakam, fighter versiyonundan sadece 200 adedi operasyonel olabilmiş bi uçak. Bu rakamın 3-4 katı pekala korurdu reichı.
böle sıkıcı inat kişiler vardır ya o moda girmek istemiyorum da çok uzatmadan sölemek istiyorum, jet motorları o zaman için 'yeni' bir teknolojiydi, ve temelde yazılmış çizilmişte aradaki 200 km lik hız farkı alman pilotlara savaşa istediği zaman girmek dışında pek fazla avantaj sağlamıyormuş,aerodinami daha olgunlaşmamış bir uçaktı deniyor ( ki normal) bu uçakların zamanına göre en olgunlaşmış halinden 2000 tane avcıyı bir anda cepheye sürseniz ki böle bişey olmaz ozaman fark yaratır tabiki... ancak tam olgunlaşmamış tiger gibi savaşın son zamanlarında kullanılan silahlar savaşın şeklini değiştremez.. 1400 sayısının üretim sayısı olduğu ( toplam) göz önünde bulundurulursa , buna eğitim uçakları, falan uçakarı filan uçakları eklendiğinde avcı sayısı epey düşüyor buda bu kadar büyük bir cepheyi tutmak için yetersiz bir sayı oluyor.. faal halde iyi eğitimli pilotların kullandığı 2500 uçak bütün cepheleri tutardı belki ama 1400 toplam üretim sencede çok az değilmi.. ben bu sayının azlığından kestetiğim buydu, gerçi sende benzer şeyler sölmişsin işte 3 4 katı olsa iyi olurdu falan diyee... blackbir ün avcı uçağı olduğunu düşün, yani yarın amerika, uçağı avcı uçağı yapsa ne kadar verim alabilir, teoride çok hızlı ama modifkiasyonları yıllar alır ve belki iyi bir avcı da olmaz.. nese böle işte bence

düzeltme: tigerı sadece çok daha başarılı olurdu aslında diye örnek verdim, yoksa tiger tigerdır..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:
abov 41 moskova mı 41'e kadar koşsalar gidemezler moskovaya be =)
zaten what if tabi konuda bu değil.

paso tier up yapmışlar hiç adam basmamışlar


http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_moscow

Simdi dusunelim, Almanya'nın balkanlarla pek kasmayıp 22 Haziran yerine 4 Haziran'da operasyona basladıgını. 40da ingiliz hava kuvvetlerini ezdigini varsayarak, cok daha buyuk bi hava kuvveti ile girdigi guney cephesinden nispeten daha basarılı cıktıgını. Almanya'nın o sıralarda ugrastıgı bilinen fantazi projeleri yerine Pz.IV gibi olan tankların uretimlerini artırmalarını. Ve 43e kadar tam olarak savas ekonomisine donmeyen Almanyanın aslında 39dan beri savas ekonomisinde olmasını (bu iki yıl arasında tank uretiminde cok ciddi bi artıs vardır ama artık is isten gecmistir).

Yani Armegruppe Süd eger yeteri kadar destek alıp da Guderian'ın kuvvetlerini Agustos'ta guneye cekmesine gerek kalmadan Kiev'i almasını. Yani Guderian'ın Agustos'un ortasında Smolenks'i ele gecirmesini, ve ordan 2 ay daha ilerleyip Moskova'yı almasını.

Zira unutmayalım Moskova'yı kurtaran gucler Kasım-Aralık civarlarında o bolgeye gelmislerdi, ve hepsi kıs savasına hazırlıklı birliklerdi. Almanların o bolgeden sorumlu ordusu ilk once Smolensk civarında cok kasmıs sonra ordan hızla guney'e Kiev savasına cekilmis ve sonra tekrardan Smolensk'e moskova'ya dogru ilerlemesi emredilmistir. Yogun kıs sartlarından almanlar resmen perisan olmuslar, rus desteginin de gelmesiyle geriye puskurtulmusler. Yoksa alman askerleri Aralık ortasında Kremlin'i gorecek kadar yaklasmıslar mekana.

Sartlar biraz farklı olsa, ekimde olacak ciddi bir saldırıda yuksek ihtimalle sovyet birlikleri cokerdi. Sonra dunya Stalin'i sibiryadan takip ediyor olurdu.

Tabii burda yanlıs olan Guderian'ın geri donup de Kiev'i alması aksiyonu degil. O emri OKW vermeseydi ve Guderian Moskova'ya kadr salınsaydı yuksek ihtimalle Ruslar iki yandan orduyu sıkıstırıp erken bir stalingrad vakası yasatacaklardı. Yanlıs olan kısım orduların dengesiz bir sekilde dagıtılması dolayısıyla her cephede aynı momentum'un korunamaması. Eger Guderian daha zayıf bir orduyla moskova yolunu agustos ortası degil de Eylul basında alsaydı, ama Kiev erkenden dusseydi o zaman geri gidip donme gibi dertleri olmayacak 1-2 hafta dinlendikten sonra Eylülde cok ciddi ataklar yapıp Kasım gibi moskovayı kusatabilirdi.

Bunların hepsi dedigin gibi what if senaryosu ama iste, olsaydı feci olurmus.

Neyse, konuyla alakalı baska bisi yazayım o zaman hehe.

Bana sorarsanız Tiger da biraz gereksiz bir tank, tamamen Hitler'in "kocaman tank" takıntısından yapılmıs; bi de almanların t-34 karsısında paniklemesiyle tabi. Mesela pz.IVler duzeltilseymis tiger yerine, ya da direk panther uretimine gecilseymis cok daha basarılı olabilirmis.

İsin komik yanı, tiger tiger diyoruz ama dogu cephesinde yıllardır ertelenen IS-1 ve IS-2ler savasın son yıllarında tigerları resmen öpmüsler. Amerikalıların panik olup da 6 ayda eski birkac projeyi bir anda canlandırıp urettikleri Pershing tek adam gibi karsılasmasında 1 panther'i mobility kill ve 1 king tiger'ı da patlatıp mekandan uzaklasmıs. Dusunun yani, adamların bir alt modeli sherman iken. Savas 1-2 yıl daha uzasaymıs herhalde su anda Tiger deil de Pershing fetisi olcaktı ikinci dunya savası sevenlerde :P

Bu arada me-262lerin eger 1400 tanesi ucurulsaydı cok cok fark yaratabilirlerdi. Zira gercek savas alanında performansları 1:4tu, ki bu cok kalabalık gruplara karsı oldugundan mukemmel bir oran. Eger planlandıgı gibi 42de operasyonel olsaydı bu ucak o zaman muttefikler asla hava hakimiyetini yakalayamabilirlerdi. En azından kendileri de bir jet ucagı yapana kadar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş



Die Grosse Bertha ( "Big Bertha" )

efsanevi krupp fabrikalari tarafindan uretilen ve ozellikle ardennes ve amiens bolgesinde almanlar tarafindan kullanilan kundagi rayli yuksek kalibreli obus. mermi capi yakla$ik 2.7 m. gidecegi mekana trenle ta$inir, daha sonra lokomotiften ayrilir ve ateşleme konumuna getirilir.

40 ton ağırlığında, 42 cm namlu çapında, 820 kg lık mermiyi 5 km yukseklige ve 14 km lik bir yay çizerek atışını gerçekleştirdiginden korkunç bir silahtı. adı fabrikatörün büyük annesi bertha krupp von bohlen den gelir. bu top aslında almanların itilaf kuvvetlerine karşı hızlı istihkamla beraber kolaylık sağlaması için geliştirilmişti. ama taşınması ve kurulması beklenen hızda olmadıgı ve askerlerin çoğu siperlerde yer altında saklandıgı için topların işlevi toprağı savurmak ve çukurlar açıp yollarda hızlı ilerleme imkanını ortadan kaldırmaktan başka işe yaramadı.

kullanılabildiği liege tahkimatlarını bu aletler birkaç günde yerle bir etmiştir.zannediyorum sayıları da asla çok çok fazla olmamıştır.topu topu savaş boyu belki on küsür civarıdır.batı cephesi ne menzili ve ateş gücü ile korku salmıştır, doğu'da kullanılmamıştır.

Paris

Paris Topu, I. Dünya Savaşı sırasında, 1918 yılının Mart-Ağustos ayları arasında, Almanların Paris kentini bombalamakta kullandıkları demiryolu topudur. Kayser Wilhelm Topu olarak da bilinen topun bombardımanı boyunca 250 sivil ölmüş, 620 kişi yaralanmıştı. Paris'e 120 km. mesafeden 320-367 atış yapılmış, kentte geniş bir paniğe yol açmıştır. Çünkü, ateşleme sırasında çıkan ses, bu mesafeden duyulmamaktadır.

Saniyede 1,6 km.lik hızla namluyu terk eden mermiler 94 kg.dır.22,6 Metrelik Namluya sahiptir.Krupp Fabrikaları üretimidir.

Paris Topu, Alman mühendislerin II. Dünya Savaşı yıllarında geliştirecekleri kuşatma silahları konusunda önemli bir deneyim sağlamıştır. Bu deneyimlar, özellikle Sivastopol Savaşı sırasında kullanılan Thor ve Dora adlı kuşatma toplarının geliştirilmesinde kullanılmıştır.

Schlanke Emma

big bertha 'nın benzer teknolojiyle üretilen, çok az birşey ufak olan avusturya macaristan versiyonları... grosse bertha ile beraber ağır tahkimat yok etme görevlerinde başarı ile çalışmışlardır(avusturya-macaristan savaş başında bunları almanya'ya ödünç vermişti, dolayısıyla da bunlar belçika 'da kullanılabilmişti)

(Sözlükmetre'den alıntıdır)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

150 km fark o yıllarda her şey demekti. 150 km daha hızlı bir uçağa ateş bile edemezsin. O sana ateş eder sonra başka yöne gider sen peşinden bile gidemezsin. Düşünün siz bir yerde duruyorsunuz, yanınızdan 150 km saat hızla yanınızdan bir araba geçiyor. Elinizde basit bir makinalı var öyle güdümlü kilitlenen bir silah yok ve o araba üç boyutlu hareket ediyor :) Bu arada unutmadan, o araba sizi arkadan yakaladıktan sonra gazı kesip peşinize takıladabilir yani yanınızdan geçmek durumunda değil :)

O uçakların esas sorunu çok geç ve çok az sayıda piyasaya çıkmalarıdır. Kalan her türlü şey ayrıntıdır ve bir şekilde halledilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...