Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

nufus cuzdanindan dogdugun yeri degistirmek


matama

Öne çıkan mesajlar

ben babamin gorevi aninda urfa da dogmusum. Bundanda gurur duydum

yalniz son zamanlarda artik dayanamaz oldum, ne zaman polis durdursa asais vs

once tipime bakiyor, arayaba bakiyor tam geri vericek ehliyeti, sole bir bakiyor urfayi gordugu an beyefendi bir kontrol edelim bekleyin lutfen.


her seferinde ayni, ben urfali degilim degistirmek istiyorum var midir bir yolu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla sanmıyorum urfadan dolayı sorduklarını cunku adam nufus kagıdına bakınca nerden anlasın senın kayıt bılgılerını ve bı suca karısıp karısmadıgını bende orduluyum suana kadar 80 kez sorulurmustur belki 1 tanesınde karakola goturduler başka bişeyde yapmadılar degiştirme hakkında bi bilgim yok ama bu sebepten dolayı degiştiriceksen o kadar zahmete gırmenın bı anlamı yok
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

doğduğumuz yer değişir ama şöyle değişir mesela doğduğun yer başka bir isim almıştır.

1-)sımandır köyünün ismi ulucak oldu ozaman mahkemeye başvurursun sımandır ismini istemiyorum ulucak oldu diye değiştirebilirsin.(antalya korkuteline bağlı bir köydür)

2-)doğduğun yer yanlış yazılmıştır öyle bir yer yoktur.mesela babamın doğum yeri Açık yazıyordu.ama doğduğu yerde açık diye bir yer yoktu.değiştirdi doğduğu yeri ilçe adı yaptı

3-)doğduğun yer fiilen ortadan kalkmıştır.1.maddeye benzer.mesela bir köy bir ilçenin mahallesi oldu ve sen bu köyün ismini beğenmiyorsun ilçe veya il ismi olsun diyorsun değiştirebilirsin.

fakat istanbulda doğmuşken izmir olsun diyememiyorsun.kısaca böyle.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim dogdugum yer sorun olmuştu cocugun tekiyle kavga etmiştik falan jandarma bizi merkeze götürmüştü içerde bi odaya girdik kimliklere bakıp sen bulgaristanlımısın dedikten sonra ilk bana tekme tokat girip dövmesi baya sorun olmuştu sonra cocuguda dövdü ama en çok dayagı ben yemişimdir o gün merkezde..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında günlük hayatında sorun yaşadığın birşeyse değiştirebilirsin mahkeme yoluyla. Dul yazısı Bekar olarak değiştirilebiliyor örneğin. Fakat ne diyeceksin mesela mahkemeye?

"Polis çevirmelerinde urfalıyım diye ayrı muamele görüyorum"

Bu aslında geçerli bir sebep olabilir ancak Devlet'in Polis'inin çifte standart uygulayabileceğini mahkemenin kabulü anlamına gelir. Kabul edeceklerini sanmıyorum. Dahası hakaret ettiğin gerekçesiyle karşı davaylada karşılaşabilirsin sanırım.

Fakat geçerli bir sebep bulabilirsen kimseye hakaret kapsamına girmeden bence değiştirebilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...