Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bordo Siyah Yayınlarla ilgili...


Eternalus

Öne çıkan mesajlar

efendim feci kıllanıyorum bu kitaplar niye bu kadar ucuz diye. arkasından bi tarikat çıkıcak verdiğim o kadar para içime oturacak lan para verdim bi de adamlara tüüü diye. bu yayınevi hakkında tüm bilginizi kusunuz bu topağa. veysel atayman var başlarında, ki kendisi evrim savunucusu bi insanmış googleda gördüm harun yahyalı kanıtlarla kendisine girişilen bi sayfada. evrim savunucusuysa muhtemelen şu ismini vermek istemediğim tarikatlarla bi alakası yoktur ha? tabii yeşil tarikatları kastediyorum. teşekkürler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu yayınevi sadece telif hakkı olmayan kitaplar çeviriyor, bütün kitaplarda aynı formatta bildiğim kadarıyla. Dolayısıyla, kapak, dizgi, editoryal gibi masrafları da kısıyorlar. Fakat çeviriden de kıstıkları için rezalet çevirileri var. Ha Türkiye'de iyi çeviri bulmak kolay mı, değil ama ya iyi bir çeviri bulurum ya da orjinal dilinde okurum benim prensibim de bu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çevirileri o kadar kötü değil sanki bordo siyahın ya, ben ciddi bir rahatsızlık duyduğumu hatırlamıyorum hiçbir yayınında

hani var tabii sıkıntı ama hep var, her çeviride var illa ki takıldığın yerler, onun dışında öyle çok ciddi sakat çeviri yoktu sanki. belki bana denk gelmemiştir ama sevdiğimi hatırlıyorum çizgilerini
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:
Arkasokak said:
yesinler prensibini.


Ne bu simdi, kro musun?


ne yani, hiç dil bilemyen adam sadece türkçe kitapları mı okusun? veya sadece ingilizce biliyorsan ing-amerikan edebiyatlarından başka bir şey okumayacaksın, komik olmayın.

edit: sayın çok prensipli elit beyimiz, bak ekşi sözlükte senin gibilere ne demişler:
kro:
durumlardan tanım çıkarmaya pek bi' meyyal birtakım kibar kroların kıronun doğru yazımı sandıkları kelimemsi şey.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bordo Siyah'ın kapağından kullandığı saman kağıda, fontundan çevirisine ve hata kokusuna kadar bir terslik olduğu belli. Kitabı ucuza satıyor olması kitabın düzenlenmesinde yeteri kadar uğraşmadığını gösteriyor. Şu ana kadar hiç bordo siyah yay. kitabı almadım fakat ne zaman kitapçılara gitsem bir ekre elime alıp içini açtığın birkaç sayfasını okkuduğum olmuştur.
GErçeten göze batacak derecede hatalı kelimeler, yanlış vurgular vs. vs.

Almamanı tavsiye ederim. Zeten aynı kitap başka yayın evinden çıkmıştır kesin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sonuçta kitap okurken sayfalar gözü yorabilir. Saman dediğim o bildiğimiz eski usül teksirlerden değil elbet, fakat hafif sarı ve kalitesiz bir kağıt kulanıyor bordo siyah hatırladığım kadarıyla.

Kapağı ise aşırı parlak, göze batsın diye mi yapılmış bilmiyorum fakat ışık altında parlıyor ve göze farklı bir açıdan batıyor, acıtıyor, göz alıyor.

Elbet kağıt kalitesine ve kapağına göre bir kitabın içeriğini değerlendirmiyorum, bunlar sadece kötü bir içerik ile beraber daha da belirginleşen istenmeyen özellikler.

Son olarak da basım şeklini sevmiyorum bordo siyahın. nNe düzgün bir dikdörtgen ne de bir cep kitabı... İkisinin arasında kalmış, sayfaları rahat açılmayan bir şekli var. Bilmem anlatabildim mi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben ilk gördüğümde şu 500 sayfalık kitapları 120 sayfalık yapıp ucuza satan kitap evlerinden sanmıştım. Ama üzerlerine etiket yapıştırmışlar "Tam Metindir" diye. Ona güvenip Oscar Wilde'dan Şord Arthur Saville'in Suçu kitabını aldım. Güzel güzel okudum bir sorun yoktu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...