Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kumpir


WaNTeD

Öne çıkan mesajlar

Palladium yemek katında bir kumpirci vardı, süperdi sırf kumpir yemeğe avm'ye uğramışlığım oldu onlar yüzünden. Özellikle kumpir içine tavada taze hazırladıkları malzemeleri de koyuyorlardı (kumru temalı bir şey vardı italyan tipli bir ismi olan, favorimdi) ama önce sıcak malzeme koymayı bıraktılar çok sıkıntı oluyor maliyet diye, sonra hepten kapandı mekan. şimdi dandik bi kumpirci var galiba orada

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, axedice dedi ki:

Çocukluğumun favorisi, buz gibi ankara akşamlarında dreamlandden minibüsle dönerken sıcak kumpir paketine sarılıp ısınıp eve gelir gelmez gömmek ...

sticker,375x360.u3.png

off ulan rahmetli dedem götürürdü zaten yakın da otururduk. Dreamlandde takılıp o kumpiri yerdik. Şaka dükkanı vardı tam kuleye çıkışa açılan kapının orada. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kumpir öyle çok özel yapılan bişey değil ki her yer aynı yapıyor. içine koyulan malzeme ve yağ oranı farkediyor daha çok. burdan vardı bir kumpirci mesela kapandı sonra. onlar özelleştiriyordu gerçekten. kumpire özel bir sos yapılabilir. mesela chipottle sos + köri sosu + ayarı çok iyi yapılmış nar ekşisi+ zeytin yağı sarımsak ve karabiberle kumpire yakışacak çok iyi bir sos yapılabilir. acılı versiyonada acı jalapano sosu veya direk turşusu eklenirse çok iyi olabilir gibime geliyor. sosuda katman katman gömmek lazım patatese löp diye üstüne konmamalı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır kumpiri özel yapan şey içindeki sevgi =(

Bu arada harbiden lan, konunun sahibi var gelsin açıklasın doğrusunu. @adamınbiri bir kumpiri özel yapan şey nedir panpa anlat dinliyoruz.

 

@goldbären Annanemler ankarada yaşıyordu, haliyle yılda bi 3-4 defa giderdik. Dreamland benim için gerçek bi dreamlanddi o dönemler. Uzaktan kumandayla suda gemi yüzdürmeyi bile severdim. Ama favorim tabii ki coystiği sağa sola götürdükçe koltuğu da o tarafa yatan süper uzay gemisi simülasyonuydu. 3 jeton mu ne atmak gerekiyordu ama değerdi yani her türlü. Bide yaşım tuttuğu halde boyum uzun olduğu için top havuzuna almamışlardı beni, hep sağda solda anlatıp havasını yapardım. Çünkü boyum uzundu. Hala çocuk gibi havasını yapıyorum odin kahretmesin ?

@serjuhan Of evet hatırlıyorum o dükkanı. En büyük hayallerimden biri yeterince para biriktirip oradaki yüze tam oturan maskelerden birini almaktı. O parayı hiç bi zaman biriktiremedim ama yıllar sonra bi arkadaşımın doğumgününde takmıştım benzer bi maskeyi, meğer yüzü terleten leş rezil bişeymiş ııyyyhh bi daha da istemedim.

axedice tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Georing özel yapılmaz demedim özel yapan yer yok dedim

kumpir büyük patates cinsinden yapılıyor. onu bile arayıp bulmayıp bimden alıp yapan yerler var. iç malzemelerinide biraz insaflıysa şoktan a101 alıp koyuyorlar.

bildiğim ilk ve tek gurme kumpirci adamınbiri ninkiydi işte

Mal tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bizim karşı komşu vardı ben küçüktüm o zamanlar oda 25 felandı. baya uzak olmasına rağmen haftada 3-4 kere sırf kumpir yemeye gidiyordu oraya çünkü bir tek orada vardı. hatta tr ye ilk getiren yer bile olabilir. bu arada krumpir yazıp aratın google görsellerde.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

birde dreamlandde tüfekle belli hedefleri vurunca bişeyler olan bir stand vardı. şapkalı bir adam heykeli uzanmış şekilde dururdu orda başka bir sürü ıvır zıvır vardı tüfekle vurunca hareket geçen. korkuyordum niyeyse o standdaki adamdan önünden geçerken. kumpirede kesin çin tuzu felan bişeyler koyuyorlardı çünkü herkesin aklına kazınmış komşunun o kadar yolu haftada 3-4 kere sırf kumpir yemek için gitmeside normal değildi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...