Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rommel li aslı ünlü yapan neydi?


byzasz

Öne çıkan mesajlar

rommel in konumunu farklı incelemek lazım..

1-rommel in hitlere suikasta karıştığı günümüzde dahi kanıtlanabilmiş değildir. ancak anlaşılan nokta, rommel in suikasttan haberdar olduğu, durumu ihbar etmediği, ama doğrudan tertip içinde bulunmadığıdır. çeşitli tarihçiler bunu, savaş zamanında ( konu hiç sevmediği hitler olsa bile) asker geleneklerinin ülkeyi yöneten kişiye savaş zamanı suikast yapmayı kötü bir davranış olarak gördüğüdür. hitler onu, suikasttan haberdar olmasına rağmen ihbar etmemesi yüzünden tertib içinde görmüş olmalı..

2-rommel büyük bir general.ama tarihçi liddel hart' ın savaştan sonra bizzat kurmay alman subaylarıyla yaptığı görüşmelerde, alman genelkurmayında pek sevilmediği anlaşılıyor. bunda çok hızlı yükselmesinin, üstleri, ve arkadaşlarıyla pek geçinememesinin ve müttefiklerin onu sınrısız şekilde yere göğe sığdaramamasını yarattığı kızgınlık da var.. alman subaylarına göre esas efsane komutan eric von manstein dır. bunda savaş becerilerini gösterdiği alanın sadece afrika çölleri değil bütün bir batı ve daha zorlu olan doğu cephesinde savaşmış olması,ww1 de de üstün bir komutan vasfına taşımaış olamsı da dahil. kanımca da alman genelkurmayında askerlik yetenekleri yönünden manstein daha üstün bir komutandır..

3-rommel normandiya çıkarmasında en az hatalı komutanlardan biridir. çıkarma bölgesinde savunma hattının sorumluluğu onda olduğundan, hitlere defaklarca yapılacak bir çıkarmanın ancak çıkarma anında yapılacak güçlü bir karşı taarruzla defedilebileceğini, müttefiklerin bir kere köprübaşını kurduktan sonra onları kıyıdan söküp atmanın son derece zor olacağını hitlere anlatmaya çalışmıştır..rommel i dinlemeyen almanlar, müttefikleri içeride karşılayıp- hakkını yemeyelim,karşı taarruza girişememelerinin nedenlerinden biri müttefiklerin ezici hava gücüdür- yıpratmaya çalışırken bu hatanın bedelini kötü ödediler..

4-rommel doğu cephesişnde savaşmamaıştır. bu bakımdan üstün meziyetlerinin, sert hava koşullarında ruslara karşı neler yapabileceğini ne yazık ki göremedik. ancak savaşa damgasını vurmuş, iyi bir aile babası, prusya geleneğinden gelen, düşmanda saygı uyandıran gerçek bir asker, bir karizma abidesi olduğu şüphesizdir..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...