Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bir ortaçağ silahı ismi?


Sam

Öne çıkan mesajlar

ince mince diyoruzda at kullanmayanlarinki ince oda sadece basit kesiklere karsi koyabiliyor...adami oldurmek icin kilicin agirligi yeter normalde o zirh varsa ustunde guc sartefmen gerekiyor ama zirhin durdurmasi mumkun degil.

at kullanan suvari tipi adamlar 40-50 kilo zirh giyiyorki genelde ayak bolgesi ata monte edilmis sekilde(yani sadece gogusluk helm kolluk falan 40-50 kilo). o zirhi delmek kolay olmuyor iste normal oklar kesinlikle giremiyor arbalet oklari adam biraz sansli ise hafif yaraliyor(arbalet oklari en olumcul silahtir).Ha bunlar dogrudan bir darbeyi durdurabiliyormu...gene durduramiyor,ancak hafiflerinden bir kac morlukla yirtmalarini sagliyor.

atin ustundede ayni zirhtan oldugundan devrilmeleri cok zor oluyor gel gorki ekipman cok pahali hemde manevra kabiliyeti kesinlikle olmadigindan savas alanlarinda islevi taktikel acidan gelisme oldukca geriliyor.

osmanli sipahisi nin 3 kati agirliginda bu gavur zirlilari.

ha bide buna karsi osmanli sipahisi napiyor...okunu mizragini eklem bolgesine sokuyor adamin yani biri zirhina guveniyor biri bireysel yetenege.(kilici zaten kafi spiahinin)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim dedigim 50kiloluk zirhlari diyorsan cok rahat delemiyor ama deliyor...hayatta kalma ihtimali oluyor yani adamin.
bide bu zirhin icine orgu zirh giyorlar...zaten orgu zirh oklari durdurmada daha etkili 50 kilo olmasinin sebebide o zaten.plate dedigimiz zirh direk deliniyor ama orgu zirh okla birlikte saplaniyor vucuda ama okun derine inmesini engelliyor hasari alana yayiyor...sonra hayatta kalabilirsen ne ala.


digerlerini zaten deliyor hele arbalet dedigin iki adami delip gecen bisey.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aslında longbowların delici özelliği yalan dolanmış, fransızlar hep tepe yukarı saldırmak zorunda kalmışlar 100 yıl savaşalrında zırhlarda o akdar şahane değil hanı. onun belgeseli vardı hatırlarsam ismini yazarım yayların delici özelliklerini iceliyolardı, composite yaylar yanı işte 3 kımvrımlı olanlar diye daha net anlatmış olıyım, cok daha başarılı cıkıyolar zırh delmek için.

aslıdna ilginc yanı zırh delme konusunda açı, hız, ve okun uzunluğu önemli olan, neden fark oluyo bilmiyorum tam.

zamanında sam'ede sölemiştim inanmamıştı, metal kalkanlar ilgincti ahşaplardan daha az ok tutma kabiliyetine sahip, darbeyi ememiyolar, daha yumuşak bronz gibi alaşımlar daha başarılı mesel celikten ok tutmak konusunda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

zaten oku daha once yazdigim gibi tutan agir zirhalr çelikler falan degil onlar son derece etkisiz kaliyor.

mesela mogollar at ustudne ok kullanmanin dibine vurmus bir irk...bu adamlar hafif zirhlarinin icine ipek set giyiyorlar,hem sicak tutuyor vs hemde yirtilmiyor ok girdigi zaman tam saplanmadıgı icin tedavisi cok kolay oluyor,avrupada bunun karsiligi örgü zırh iste.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fenris said:
ben ingilizlerin longbow ları ve arbaletler gayet rahat deliyo o zırhları diye biliyodum.hatta 5. henry nin (numarayı karıştırıyor olabilirim.)fransız süvarilerine karşı öyle bi zaferi yok muydu?


Süvarilerden çok atlara çalışmış okçular, öyle biliyorum ben. Elemanların çoğu da ölmüyor ama panikleyip kaçmaya başlıyorlar, arkadan gelenlere bindiriyorlar, Fransız ordusunun düzeni bozuluyor vs vs.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben bu topii görmemisim.
benim de var merakım param olunca alıp koyacagım evimin bir köşesine. zırhtan evvel kılıç, balta, arbalet falan istiyorum. kalkan sonra da. aslında 1 kılıç 1 kalkan 1 de kırmızı pelerin yeterli herhangi kıyafet partisi için falan spartalı olarak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...