Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Adolf Hitler ne başardı?


ombakkombak

Öne çıkan mesajlar

Bazı arkadaşlarımızın Adolf Hitler ve Nazi rejiminden övgüyle bahsettiğine tanık oldum ve bu beni şok etti. Kendi ülkesinde bile tolerans gösterilmeyen bu tutuma burada rastlamak beni üzdü. Bunun için Nazi İmparatorluğu'nun büyük başarılarını sizinle burada paylamşmak istedim.
İNSANLIK SUÇLARI:

SOYKIRIM:
Savaş sonucunda kurulan Müttefik devlet temsilcilerinin oluşturduğu Nürnberg Mahkemelerinin tespit ettiği kadarıyla Alman toplama kampları ve ölü sayılar:
Auschwitz: 1.4 milyon
Belzec: 600 bin
Chelmo: 320 bin
Jasenovac: 53 bin
Majdanec: 360 bin
Trostinets: 65 bin
Sobibor: 250 bin
Treblinka: 870 bin.
Öldürülen Yahudilerin 3/5i kadındır, 1/5, çocuktur. 800 bin kadar çocuk gaz odalarında veya açlıktan ölmüştür. Bazı çocuklar ise daha şansız olarak tıp deneylerinde kullanılmıştır. Altta Auschwitz kampında üzerlerinde deney yapılan Romanyalı çocukları görüyorsunuz. Bu çocukların tek suçları; Yahudi veya Çingene olmalarıdır.

[/

Bu deneylerden bazıları: Basınç odalarında insanların dayanıklılık limitlerinin ölçülmesi, -40 dereceye kadar soğuk suyun insanlara etkisi, gözlere kimyasal madde enjekte edilmesi, kesilen kol ve bacakların birbirinin yerine dikilmesi ve insan bedenine hayvan parçaları dikilmesidir. Bunlar rivayet olmayıp Nürnberg davası sürecinde kanıtlanmış gerçeklerdir.

Hitler sadece Yahudileri öldürmedi:
Yine başka kayıtlardan öğrenildiği kadarıyla; 1.5 milyon insan Nazi karşıtı olduğu için sistemli bir şekilde katledilmiştir. Bunların çoğunluğu işgal edilen ülkelerdeki Komunist-Sosyalist parti mesuplarıdır. 5.7 Milyon Sovyet 250 bin İngiliz-AMerikan Savaş Esiri sistemli bir şekilde öldürülmüştür. ABD kayıtlarına göre 1941 yılında her gün 5 bin savaş esiri açlıktan veya işkenceden ölmekteydi. 600 bin Hırvat-Sırp ve 200 bin Polonyalı direnişçi yargılanmadan infaz edildi. 300 bin kişi Mason olduğu için bir o kadar kişi sadece engelli oldukları için yok edildi.
Kaynak:Hitler, volume II, Norton 2000

Yarım milyon Çingene aşağılık ırk oldukları için gaz odalarında öldürüldü.
http://www.guardian.co.uk/secondworldwar/story/0,14058,1361751,00.html




Söz konusu katliamlarda başrol oynayan SS Einsatz birlikleri:
[URL=http://imageshack.us][/

İNSANLIĞA KARŞI İŞLENEN DİĞER SUÇLAR

KÖLE İŞÇİLİK
20 milyon insan 1 ila 5 yıl arasında değişen sürelerde çoğunlukla aç karnına köle olarak çalıştırıldı.
Bu kişilerin tayınları ilk başlarda günde bir patates (çiğ) veya suda ıslatılarak lapa haline getirilen yarım avuç tahıl iken. Son zamanlarda haftada yarım somun ekmek veya yarım avuç tahıl tanesine düşürüldü. Çoğunlukla yerde biriken yağmur suları veya kar suyu içirildi. Günde ortalama 2-4 bin köle işçinin öldüğü tahmin ediliyor.

YAĞMA
Batı sanatının eserlerinin yüzde yirmisi Naziler tarafından yağmalanmış bununda yarıya yakını tamamen tahrip edilmiştir. Yok edilen insanlık mirasının yerine konması mümkün olmadığı gibi verilen maddi hasarın bugünün parasıyla milyarlarca dolar olduğu tahmin edilmektedir.
http://en.wikipedia.org/wiki/Nazi_plunder


Death Marches: Onbinlerce esirin müttefiklerin ilerleyişi yüzünden yürüyerek yüzlerce kilometre yolu gitmek zorunda bırakılması. 15 bin kişi yolda ölmüştür.

Gettoların Oluşturulması:
Bir odada ortalama 9.2 kişinin yaşadığı; insanların dışına çıkmasına izin verilmeyen duvarlarla çevrili mahalleler oluşturuldu. İçeride yaşayan Almanlara günde 2500 kalori, Polonyalılara 670 kalori ve Yahudilere 187 kalori değerinde yiyecek veriliyordu. Söz konusu binaların %95'inde su veya kanalizasyon yoktu.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ghetto

IZİEU Yetimhanesi katliamı:
Fransa'nın Izieu kasabasındaki Yahudi Yetimhanesi'nden toplanan 44 çocuğun yakılarak öldürülmesi.
http://www.izieu.alma.fr/anglais/frame_principale.htm

LAPANKA: (Yakalama Oyunu)
Polonyalıların sokaklarda rastgele toplanarak ölesiye kadar köle olarak çalıştırılması. 1940'dan VArşova'Nın kurtuluşuna kadar sadece Varoşova'da günde 400 kişinin yakalandığı tahmin edilmektedir. Amaç Polonyalıların imha edilerek bu toprakların Almanlaştırılmasıdır.
http://en.wikipedia.org/wiki/%C5%81apanka

LWOW Üniversitesi Katliamı:
45 Polonyalı Profesörün ve ailelerinin topluca katledilmesi.

T-4 Programı:
Bu program kapsamında 200bin ALman çocuğu fiziksel veya zihinsel engelli oldukları için gaz odalarında öldürülmüştür.
http://en.wikipedia.org/wiki/T-4_Euthanasia_Program

Gardelegen :
1016 Müttefik siyasi ve askeri tutuklunun idam edilmesi.
http://www.ushmm.org/wlc/article.php?lang=en&ModuleId=10006173

Marzabotto Katliamı:
1800 İtalyan köylüsünün partizanlara yardım ettiği gerekçesi ile topluca katledilmesi.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/6259987.stm

Sant'Anna di Stazzema,
Cefalonia,
Oradour-sur-Glane,
Babi Yar,
Dnipropetrovsk,
Rumbula,
Dokuzuncu Kale,
Paneirai,
Simferepol,
Kalavryta,
Distomo,
Vİnkt,
katliamları.


Ayrıca: Milyonlarca kitabın yakılması; resimden müziğe her türlü sanata ve basına uygulanan ağır sansür, Eşcinsellerin topluca teşhiri ve katledilmesi, şebeke suyuna kimyasal madde karıştırılması, çocukların askeri eğitime tabi tutulması, liyakata göre değil ırka göre görevlendirme, sivil yerleşim yerlerinin bombalanması, ormanların kasıtlı yakılması......
Bunlar bir saat içerisinde bulabildiklerim dahasıda var. Zaman buldukça eklemeyi düşünüyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ombakkombak said:
Bazı arkadaşlarımızın Adolf Hitler ve Nazi rejiminden övgüyle bahsettiğine tanık oldum ve bu beni şok etti.


Amerika, Fransa veya İngiltere gibi ülkelerle ilgili övgüylü bahsedildiğinde de şok olman lazım.. Hitler bunları kısa bir zaman diliminde yaptı, onlar ise daha uzun bir zaman dilimine yayarak yaptı.. Arada pek fark yok..

Benim gözümde ABD ve AB ile övgüyle sözeden de aynı, Hitler ile övgüyle söz edende aynı..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hitler halkına imparatorluk vaadetti ve başardı. tek hatası 2 cephede birden savaşa girmekti. ayrıca lütfen kulaktan dlma, googledan araştırma bilgilerle tarihe siyah ampulle ışık tutmaya çalışmayın. hitlere, yahudilere zulüm etmesi için, yahu zenginleri (özellikle Theodor Herzl in öne sürdüğü bir takım fikirler doğrultusunda) Hitlere mali destekte bulunmuşlardır.

NASSSIII YAAUU demeyin..

bu insanların filistinde bi devlet kurmaları gerekiyodu. ama kimse avrupadaki rahat yaşamı bırakıp da filistindeki çöle gidip yaşamaz. iş yok güç yok ev yok bina yok su yok alt yapı yok. hiç bişi yok. hadi biz buraya devlet kuralım. böle bişey için, Hitlerin gazetesine, siyasi partisine mali destekte bulunan yahudilerdi. alttan verdikleri destek ile yahudilere zulm etmesini onları almanyadan kaçırmasını istemişlerdir. evvelden de zaten ingiltere, polonya, ispanya, frasna, italya, rusya dan yahudiler kovulmuştur. 2. dünya savaşında hitler kendinden istenileni yaptı, ama sadece terazinin ucunu kaçırdı. ayrıca o verilen rakamlar da çok abartılı, okadar çok insan katledilmedi. tarih bölümüne stick bi topik istirum. en tepede dursun, topiin adı da (Konu açmadan önce 2 kitap okuyun) olsun..

edit: unuttum söylemeyi, hitler almanyanın başına seçimle gelmiştir. hem de 2 kere.. halk seçti, darbe yapmadı ^^
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dragonmax said:
googledan araştırma bilgilerle tarihe siyah ampulle ışık tutmaya çalışmayın. hitlere, yahudilere zulüm etmesi için, yahu zenginleri (özellikle Theodor Herzl in öne sürdüğü bir takım fikirler doğrultusunda) Hitlere mali destekte bulunmuşlardır.


işte bu tarih kitaplarında yazmıyor. Google da yazıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gaz odaları konusu burda tartışılmış, baktınmı bilmiyorum ama ilginç bilgilerde bulursun arasında

insan inanmak istediğine inanır, ve sana verilen kakzananların tarihi, savaş sırasında bu yazdıklarının hepside olmuş olabilir.. Ama adı üstünde savaş, savaşın ne kadar ahlakı olduğu tartışılır, bizim de bu gün tüm dünyada 1.5 milyon ermeniyi katlettiğimizi söylüyorlar bizde hayır katletmedik göç ettirdik diyoruz.. Ama ermenilerin biraz daha güzü olsa bu gün yok yapmadık diyemzdik evet yaptık derdik..

Eğer almanya ile rusya savaş sırasında barış görüşmelerine başladığında sınırlar konusunda anlaşabilseler ve almanya svaşı sona erdirebilseydi emin ol bu yzdığın katliamların hiçbirinden bahsedemezdik, bizde tecrit ettirilmiş diye bilirdik, belki hiç bilmezdik.
ama sen müttefiklerin siyah beyaz filmlerde hep yerli halka ekmek uzatırken gülüşürken japon kızlarını mıncırırken güzel bir müzik eşliğinde izleye izzleye belkide inandırılmak istenenene inanmaya başlamışındır..

aynı belgesel veya yazılarda alman bir asker sahneye çıktığında yada bir pazer çıktığında tüyleri ürperten bir müzik ve anlatanın ses tonunda belirgin bir değişim, ve anlatılanda almanlar öle yaptı böle yaptı falan filan, e sen okuduğun kitalarda da bunu görür ( ki aksini idda edecek bir yazar ya hemen nazi diye itham edilir( senin nazı sempatizanı insanlar var demen gibi) yada asla bir yayın evi bulamaz kitabını yayınlayacak) aa evet ya adamaların anlatığı gibi olmuş aynen dersen sonuçta adam 1-0 öne geçmiş olur..

Dünyada adına en çok kitap yazılan kişi hitler dir, bu kitaplardan birinde hitler le ilgili dolaylı yada direk iyi bir kelime okuyamazsın, yani bi adamla ilgili çelik gibi sinirleri vardı ve iyi bir hatip ti dışında bir kelime bulmazsın ( bide alman ekonomisini başta düzelti denir en fazla), şimdi diyer yanda da binlerce yaptığı kötü şey, ee tama ozaman... sen böle bir ortamda ne verirlirse ona inanırsın..

Almanlar süper insandırlar da demiyorum ama yazdığın şeylerin hepsinin birebir değil belki ama benzerlerini rusyada ( kendi hakına yaptıkları polonyalılara yaptıkları,almanlara yaptıklar) amerikada ( japonlara almanlara wietnamda yaptıkları ırakta yaptıkları) fransa (cezairde ) da yapmıştır ama bu gün kimse bunu konuşmaz , konuşamaz..

o yüzden tarih kananların yazdığı tarih, kesin olan bir tek bu var, yazılan çizilenler değil...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Breedan said:
dragonmax said:
googledan araştırma bilgilerle tarihe siyah ampulle ışık tutmaya çalışmayın. hitlere, yahudilere zulüm etmesi için, yahu zenginleri (özellikle Theodor Herzl in öne sürdüğü bir takım fikirler doğrultusunda) Hitlere mali destekte bulunmuşlardır.


işte bu tarih kitaplarında yazmıyor. Google da yazıyor.

ı ıh, google da yazmıyor, okulda proflar anlatıyor..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pekala... Eisenhower ne başardı? Stalin ne başardı? Churchill ne başardı?

Şimdi Nazi sempatizanı olmak ne kadar yanlışsa doğrudan müttefiklerin ve Yahudi lobisinin istediği gibi de Anti-Nazi sempatizanı olmak da o kadar yanlıştır.

Tüm devletler (kendileri için haklı olarak) tarihi kendi çıkarları doğrultusunda çarpıtırlar. II. Dünya Savaşı gibi büyük bir olayda da yapılan çarpıtmalar karşılığında elde edilecek çok şey olduğundan çarpıtmanın boyutları iyice artmakta. Sonuçta kaybeden tarafa "Tü kaka" muamelesi yapılıp Nürnberg gibi dünyaya hazırlanmış bir şovda günah keçileri cezalandırılınca, batılı müttefiklerin ve Rusların yaptıkları hayvanlıklar bir kalemde silinmiş oldu. Hatta Japonların da. Kaçınızın Japonların esir kamplarından, aldıkları müttefik esirlerine yaptıkları işkencelerden, bu insanlara zorla iş yaptırıp (mesela hava alanı hazırlatıp) sonra da iş bitince "Aman bunlar kaçarsa konuşur" diye kurşuna dizdiğinden haberi var? Yok, çünkü Japonya da savaşın faturasının Nazilere kesilmesinden yararlanıp aradan güzelce sıyrılan devletlerden. Aynı şekilde kimse evlerinden olan binlerce Avrupalı insandan, hem Ruslar hem Almanlar tarafından tepesine binilen ve İngilizler tarafından satılan Polonyalılardan veya yangın bombalarıyla bombalanan Alman sivillerden bahsetmez.

Bunu eskiden beri söyledim, bir şeyi ele alacaksanız konuya karşıt iki görüşün gözlükleriyle bakmaya çalışın ve size verilen bilgileri tekrar sorgulayın. İlk mesajda sağlanan bilgilerin yarısı doğruysa kalan yarısı ya uydurma ya da varolan rakamların şişirilmesi üzerine kurulu propaganda malzemesi.

En basitinden Nazilerin bugün bile propaganda malzemesi olarak kullanılmasına bir örnek vereyim (saptama Halkla ilişkiler dersinde yapılmıştır). Yayına konan ve büyük ses getiren Nazi karşıtı ve Musevilere destek veren filmleri düşünün ve tarihsel olarak bunları İsrail'in yaptığı operasyonlarla karşılaştırın.

Gelelim Hitler'in Yahudiler tarafından beslenip kontrolden çıkmasına. Bu da bence tamamen palavra. Bir kere böyle bir şey olsa aklınız kesiyor mu bir adamın böyle akıllıca örgütlenmesine izin verilsin veya Yahudilere karşı yapılanlar böyle kontrol dışına çıksın. Bence mantıkdışı. Hitler, doğru zamanda, doğru yerde ortaya çıktı, ilk başarısız denemesinden de edindiği tecrübe ve hitabet yeteneğiyle ezilip horlanmış, ekonomisi dibe vurmuş ve insanlarının çözüm için her şeyi yapmaya hazır olduğu bir Almanya'da iktidarı ele geçirdi. Yaptığı öküzlükleri bir kenara bırakırsak da o durumdaki Almanya'yı bir savaş makinası haline gelecek kadar nasıl kalkındırdığını da görebiliriz. Resmi belgeye dayanmayan ve "Şu şöyleyken böyledir" diyen web sitelerinden uzak durun derim. Yoksa meselenin ucu Hitler'in Aydaki üslerine ve Mars'tan aldığı desteğe kadar gider.

Saygılarımla efendim,
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Boyle bir yol izlemese tum dunyaya karsi 5 sene savasamazdi.

Tek olarak ele alirsan igrenc ve asagilikca birsey. Dunya tarihine baktiginda, yuzyillarin 10 yila sigmasi sebebiyle bu kadar yogun sadece. Bugun cogu insan Hirosima ve Nagasaki'ye atom bombalarini atan ABD baskaninin adini bilmezken, Hitler'in adi seytanla bir tutulmakta.
Stalin rejim dusmani diyerekten bildigim kadariyla Hitler'den daha fazla insan oldurdu ve bunlarin 99%unun sucsuz oldugu konusunda tarihciler hemfikir. Ama Stalin asla bir "Hitler" olamadi, bu da enteresan bir noktadir.

Yani dunyadan Hitlerler hic eksik olmadi, su an ele aldigimizin spesifik olarak tek farki, dedigim gibi, 10 yila sikismis olmasi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

e orasi oyle tabi ama ne yazikki tarihi tarihciler degil guclu olanlar yaziyor ve gercekler cikar catismalari isin icine girince hasiralti ediliyor veya pireler deve yapiliyor

iki lideri kiyaslarsak hitler bence stalinden daha iyi bir adam diyemem daha kotude diyemem ama stalin in yaptiklarinin hitlerinkinden asagi kalan bir yanida yoktur

sibiryaya giden trenlerdeki insanlarin toplama kampina gide yahudilerden daha onemsiz olmasi gibi bir olayda yok ama kimse bunlarin pesine dusemiyor
muttefikler stalinle arayi bozmamak icin pek cok seye goz yumup kabullendiler kopruyu gecene kadar ayiya dayi diyelim hesabi

bugun rusya cecenistanda neler neler yapiyor kimse ses cikaramiyor, biz burda bir PKK liyi oldursek kiyamet koparan avrupa ruslarin yaptiklarini izlemekle yetiniyor
bunun yaninda Turkiye basta cecenleri manevi oalrak desteklerken rusyanin PKK yi destekleriz bizde tehtidine boyun egip konuyu gormezden geliyor

zirt pirt turkiyeye kibrisdan cekil diyenler ermenistan azerbeycan arasindaki olayda seyirci kaliyor haksiz olsa bile inatla israil i destekliyor
avrupadan gemilere binip amerikayi yerlilerin elinden alan adam senin anadoluda ne isin var diyebiliyor

savasmaya gucu kalmamis bir ulkeye aman savas bitmeden test edelim diye iki atom bombasi atiliyor b bombayi atan adamlar utanmak yerine gururla anlatirken baska ulkelerin atom bombasi yapmasini dunyaya tehdit diye engellemeye calisiyor

boyle bir dunyada tarihcinin tek yapabilicegi gerceklerin unutulmamasini saglamakdan oteye gidemiyor
politikacilar tarihi yazarken tarihcilere sus deniliyor ve tek tarafli bir tarih yaratilmaya calisiliyor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Almanların yaptıklarının diğer katliamlardan farkı bu derece sistemli yapmış olması bence; yani adamlar tek tek isim isim öldürdüklerini kaydedip sonra yakmak için fırınlar gaz odaları falan inşa etmiş olmaları, özel eğitimli katliam birlikleri kurmaları vs. Stalin'in toplama kamplarında (Gulag) sistemli öldürme yoktu ama yinede binlerce insan öldü/öldürüldü. Stalin'i de Hitler'i de yaptıklarından dolayı kendi halkları lanetlemiştir zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Slat said:
ombakkombak said:
Bazı arkadaşlarımızın Adolf Hitler ve Nazi rejiminden övgüyle bahsettiğine tanık oldum ve bu beni şok etti.


Amerika, Fransa veya İngiltere gibi ülkelerle ilgili övgüylü bahsedildiğinde de şok olman lazım.. Hitler bunları kısa bir zaman diliminde yaptı, onlar ise daha uzun bir zaman dilimine yayarak yaptı.. Arada pek fark yok..

Benim gözümde ABD ve AB ile övgüyle sözeden de aynı, Hitler ile övgüyle söz edende aynı..


öehhhhhh

hemen üstündeki mesajda insana tokat gibi çarpan acı gerçekler ve resimler dururken böyle desteksiz sallanır mı? bu diğer ülkeler de ciddi haltlar yemişlerdir evet ama niyetin bozukluğu ve oranlar, rakamlar yaklaşamaz doğrusu.

spoiler'a almasaymışsınız resimleri, açıktayken bile insanlar görmezden gelip "ne olacak herkes yapıyor" diyebiliyor.

ben de ww2 oyunlarında direkt almanya oynarım, becerikli generallerini takdir ederim, (ki nazi kökenli değildi çoğu zaten, ideolojiyle kafasını bozanlar işini layıkıyla yapamamıştır) giyim kuşamı hoşuma filan gider ama nazilerin yediği haltları hasıraltı edercesine yaklaşan zihniyet cidden tehlikelidir. şu içinde bulunduğumuz günlerde bu forumda bile utanmadan sıkılmadan kendi ülkemizin halkının bir kısmına aynı şeylerin yapılmasını isteyen 'insanlar' çıkabiliyorken hele hele.

Viktor said:

apache zamaninda cok guzel bir karsigorus yazmis konuyla ilgili


unity de çok güzel ağzının payını vermiş müteakip defalar. gönderilmesi cidden tarih bölümünün en büyük kaybı oldu, dijital nazilerimize karşı durmaktan sakınmayan ve bıkmayan biriydi.

stalin de mao da bu hitler'le aynı yolun yolcusu zaten. biri sağ şeritten, ikisi sol şeritten karşıdan kim geliyorsa ezmiş geçmiş. maalesef onları hitler gibi alaşağı edemediler daha çok insan katletmeden.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

agzinin payini verip vermedigini okuyucalara birakiyorum ben direk :)

bu gibi degerlerin tartismalarinda kesin su dogrudur diyemeyiz ozelliklede yakin tarihte

gorusler ve karsi gorusleri sunup okuyalara birakma taraftariyim ben

kisiler hitlerin dogru olduguna inanabilirler ve bu inanclarini dile getirebilirler
ancak irckci soylemeleri ve propagandayi affetmiyoruz
her ne olursa olsun ideolojik propagandanin tarihde yeri yok bence :)

cafeinle oturup hazirliycaz kurallari suistimal edilmedikce kurallar cercevesinde her turlu goruse yer verilmesini savunuyorum ben

ancak ceset resimlerini tasvip edemem son derece dogru ve carpici belgeler olsalarda bunu gorup etkilenenelr olabilir
13-14 yasidna birisi gorup psikolojisini bozabilir
adam yemek yiyordur okurken midesi kalkabilir

o yuzden spoiler a aldim 2 resimi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yahudilerin öldürülmediği yalanına karşıda delil göstermeye gerek yoktur. İkinci Dünya Savaşı öncesi Avrupa'da hemen her ülkede Yahudilerin yoğun olarak yaşadığını inkar edemezsiniz. Her şehirde yahudi mahalleleri vardı. Şimdi yoktur. İsrail'e gitti diyecekseniz İsrail'in nüfusu 7 milyon onunda 2 küsür milyonu araptır. (vatandaşlığa geçmiş araplar) Buradaki Yahudilerin önemli bir kısmınında Doğu Bloğu yıkılırken Rusya'dan gelmiş olduğunu, Türkiye, İran, Irak gibi ülkelerdeki Yahudilerin neredeyse tamamının hayatta olduğunu göz önünde bulundurursak Avrupa Yahudilerinin nereye gittiklerini açıklamak gerekir. Benim Nüremberg'den gördüğüm kadarıyla nereye gittikleri belli. Ayrıca Mahalleleri duvarlarla çeviren insanların koluna bantlar takarak ırk ayrımını resmi ideoloji haline getiren kitap yakmayı komunistleri zihinsel engelli oldukları gerekçesi ile kısırlaştıran (bunlarıda inkar edemezsiniz bunlar Alman yasalarında yazıyor) yönetimin bu soykırımları gerçekleştirdiğine beni ikna etmeye çok özel kanıtlar gerekmiyor.


ek: Nazizmi veya her türlü ırkçı ayrımcı ideolojiyi hiçbir katliam yapmamış dahi olsa şiddetle lanetlemek gerekir çünkü katliam potansiyeli ırk ayrımının özünde yatmaktadır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla 13-14 yaşında insanın kötü etkileneceği birşey varsa o da bu ahmedinejad gibi salakların beslediği örtbasçıların sıkışlarını buraya gerçekmişçesine yazan dijital nazilerin postları olabilir.

tarih tartışmalarının ben de olabildiğince özgür yapılmasını isterim ama bu tarz utanmaz mesajların ne kadar mide bulandırıcı olduğunu biraz olsun konu hakkında bilgisi olan insanlar takdir edecektir.

bu forumda çıkıp sovyetler'in kamplara sürdürüp öldürdüğü türkler için "oh olsun ihanet ettiler sovyet yoldaşlarımıza" gibi sözler sarfeden gafil bile oldu geçmişte. paticik böyle insanlık müsvettelerine hangi bölümde olursa olsun, şerlerini yaymaları için izin verirse tekrar, bunun lekesi, kokusu çıkmaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

soykirimi inkar eden yok belgeleriyle olmus bisey bu
yahudileri cingeneleri esir alinan ruslari onu gectim ekdni vatandaslarini sistamtik bir sekidle oldurmus nazi almanyasi hepsinin belgeleri var ve gercek bunlar
tartismaya acik olan muttefikelrin bazi seyleri abartip abartmadigi

merak etme sam cafeinde bende ayni fikrideyiz
hicbirsekilde propagandaya ve radikal goruslere/nefret yazilarina tolerans gostermiyicez

bir konuyu tartismak biseydir tartisma yoluyla populizm yaparak goruslerini baskalarina zorlama baska seydir
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"Yahudileri öldürülmedi" diye bir şey savunulmadı zaten, aksine yapılanlar gerçekten insanlık suçuydu. Ancak belgelerle rakamları takip edersen, Nürnberg'den sonra öldürülen insan sayısının durmadan yükseldiğini görürsün. En son bir Rus tarihçinin ispatladığı ve yine Nazi diye kovalandığı bir durum mesela şu, Auschwitz'de öldürüldüğü iddia edilen adamların cesetleri yok, bunların yakıldığı iddia ediliyor, bu kadar adamı yakmak için fırınların 7/24 tam kapasite çalışması lazım, o zaman bile yetişmiyor. Tanklarını yakıt olmadığı için yol kenarında terkeden, uçaklarını yakıtsızlıktan kaldıramayan bir ülkenin birilerini yakarak ortadan kaldırmak için varolan petrolünü böyle işlerde harcayacağını da düşünmüyorum.

Yahudilerin nereye gittiklerini bulmak için öncelikle kesin rakamlara ulaşmak, buradan Amerika'ya, İsviçre'ye ve Türkiye gibi nispeten tarafsız ülkelere kaçan insanların sayısını hesaplamak gerekir. Görebildiğim kadarıyla o iş çığırından çıktı, nasıl Ermeni lobisi soykırımda ölen insan sayısını "güncelleyip" değiştiriyor (1-3-5-6-14 derken yakında 60 milyon falan diyecekler, onlar bizden kalabalıkken biz onları katletmiş olacağız nasıl olacaksa), burada da aynı şey sözkonusu. Evet yapılan şey insanlık dışı, milyonlarca insanın katledilmesi söz konusu. Ama bu sempati kazanmak için bunun propaganda malzemesi yapılıp İsrail'in sağa sola dalaşmasını haklı göstermek için kullanılırsa ben buna da "Hoop birader" der kuşkuyla bakarım. Kendisine sistematik soykırım uygulanıp acılar çektirilmiş bir ulusun, "Burası vadedilmiş topraklar, kışkışkış biz geldik" diye bir yere gidip orada oturan insanlara aynen kendilerine yapılanları yapmaya başlamasını benim aklım almıyor.

İki, kitapların yakılması, güçsüz olanın öldürülmesi, insanlar üzerinde deney yapılması, bir ırkın aradan seçilip günah keçisi yapılıp aşağılanıp horlanıp işkence edilip en son sistematik bir şekilde katledilmesi gibi olguları savunan Nazizme de karşıyım. İşin kötüsü bugün Nazi sempatizanı ortaya dökülen gak gukçuların konuyla ilgili hiçbir bilgileri yok, sadece kör bir inançları var. Ben plastik modelcilikle ilgilendiğim için gözlemleme şansım daha fazla, orada bu tatlı su Nazileri daha fazla. Ama gelin görün ki daha bir Alman tankıyla Rus tankını ayıramazken kalkıp Alman tankları şöyle iyiydi, bilmemnesi böyle iyiydi diye atıp tutabiliyor veya Panzer II gibi savaş başına ait hafif zırhlı ufak bir tankın sırf Alman olduğu için T-34 gibi Almanları öttüren bir Rus tankından daha iyi olduğunu düşünüyor. Bu şaşkınların bazıları birbirine "Heil bilmemkim" diye hitap ediyor, aralarında o dönemin üniformasını diktirip onunla dolananlar dahi var. Ben öyle adamı döverim açıkçası. Bu da tarihin garip bir şekilde saptırılmasıyla oluşan bir durumdur mesela. Ama çarpıklık açısından bir üstte belirttiğimle bence hiçbir farkı yok.

Sonuç olarak, benim size söylediğim "Bu var o yok" değil. Genel olarak kabul görmüş bir bilginin bir bazen sorgulanması gerektiği, bir görüşü savunmadan önce o görüşün enikonu araştırılması gerekliliği. Bunu yaptığınız zamandır ki olayları anlayıp çözümleyebilir ve çarpıtmalarla magazin tarihçiliğinden uzak durabilirsiniz.

Saygılarımla,
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bence burada kaç tane Yahudi öldürüldü, kaçı başka ülkelere göç etti gibi tartışmalar yerine başlıkta da sonulduğu gibi "Adolf Hitler ne başardı?" sorusu tartışılmalı.

Bir kere Adolf Hitler ve rejimi ırkçı faşizmin nelere yol açabileceğini tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdi. Bugün artık dünyada 3-5 çete dışında hiçbir aklı başında insan çıkıp nazizmi kuracağız diyemiyor, ırkçılık pek çok ülkede devam etse de sistemli bir devlet politikası haline getirilemiyor (günümüzde AB ve ABD'de yürütülen müslüman karşıtı hareket henüz sistematik bir şekilde sürdürülmese de bir noktadan sonra buraya gelebilir elbet).

Yani hiçbir şey olmasa bile bize ve insalığa bıraktığı bu mirastan ötürü bile Hitler'e müteşekkür olabiliriz. Acı ama insanlığın ilerlemesi ve büyüyebilmesi için nazizm gibi vahşi yönetimleri bile görmek zorundayız. Keşke yaşamadan, sadece okuyarak da öğrenmenin bir yolu olsaydı.

Bakın bir de şöyle bir genelleme yapabiliriz. Hitler'e karşı çıkan insanlar yapılan zulümleri elbette gözden gelmiyorlar fakat asıl tepkileri "vahşi kapitalizm" denen olayın azgın bir oligarşi elinde açtığı onulmaz yaralardır. Diğer taraftan söylendiği gibi aman aman kanlı bir devrim olmamasına rağmen insanlar Bolşevik Devrim'e, Lenin'e sıradan insana bile söylenmeyecek küfürleri edebiliyorlar.

Aslında bu genel olarak sosyalizm ve sosyalizm karşıtı gruplaşmasında belirleyici oluyor. Bir grup fikirleri, düşünceleri eleştirirken diğer taraf kişisel öngörülere, yaşanmış tecrübelere veya kalıplaşmış öğretilere bağlı kalarak hareket ediyor. Hoşgörüsüzlük veya "çekememe" bu noktada anlam buluyor bana göre.

Ha bir de Viktor'un geri çekiliş teorisi gerçekten çok saçma geldi bana. Her tarih başlığında Allah'ın her günü Stalin'e, Mao'ya, Castro'ya küfredenlere sessizce yaklaşan forum yönetimi iş Adolf Hitler ve çetesine gelince olaylara ideolojik yaklaşılmaması gerektiğini söylüyor, sadece belgelerin sunulması geri kalanının okuyucuya bırakılmasının uygun olacağını salık veriyor hatta ve hatta tarihin ideolojilerden bağımsız olabileceği gibi temelsiz yaklaşımlar öne sürülebiliyor.

Forumda özgür fikir paylaşımı ya iki taraflı sağlanmalı ya da -sevsek de sevmesek de- kişilere olan nefret ve hakaretler bir şekilde engellenmeli.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

forum yonetimi daha dun gorevine basladi
bundan ocneki donem hem paticikde genel siyaset yasagi vardi hemde yonetim anlayisi degisikti

gecmise degil simdiye ve gelicege bakicagiz
genel oalrak paticikte yeni bir sayfa acildi
siyaset tartismak artik saygili olmak kosuluyla serbest forumda
saygisiz hakaret iceren bir mesaj gorursen bu bolumde ister sikayet butonuna bas istersen direk ozelmesaj at
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...