Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Futbol Bolumu Kurallari


Zegna

Öne çıkan mesajlar

edit: kural filan hikayeymiş yahu.

modlarin ve benim insiyatifimdedir, çok çoşanı bi kac uyarıdan sonra futbol bolumunden suresiz uzaklastırmaya karar verdik.

cok abartanlarıda komple paticikten uzaklastırmaya karar verdik.

yeni sezon oncesi herkes hareketlerine dikkat eder umarım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
- kişiye yönelik hakaretler, boyutu ne olursa olsun yasaktır. abartılması durumunda, önce uyarı sonra geçici uzaklaştırma kuralını hiçe sayıp rahatlıkla direk kanat takmaktan çekinmeyiz.

- forum dışından insanlara da hakaret veya küfür etme hakkına sahip değilsiniz, boyutuna göre uyarısız uçabilirsiniz burada da.

- kişiye değil, olaya da olsa küfür yasak. topa dahi küfredemezsiniz örneğin. küfür kısaltmaları da yasak.

- birbirinizi tahrik etmeyin. uyarı alırsınız, sonra da uçarsınız. bu tahrikler arasına herşeyin girebileceği gibi, fatih terime fatoş, aziz yıldırım a azize gibi isimler takmak da tahrik kapsamına girebilir.

- ayrıca, bunda herhangi bir uçurmalık durum göremesek de, maç topiclerini maçtan 1-2 gün öncesinden daha önce açmayın. topic kalabalığı oluyor, hem futbol forum sayfasında, hem de güncel başlıklar kısmında aşağı kayıyor. böyle bir durumda topicleri kitleyip maç günü ykalaştığında açarız.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
sizden bir kaç önemli ricamız olacak.

- Maç topiclerinin belli bir format içerisinde açılması temennimizdir.

Kullanılacak format :

TSL : x takımı - y takımı gg.aa.yy @ 20:00 şeklindedir. Hem açılışı hem yazılışı açısından kısa olmasıyla da çok yer kaplamıyor kötü de görünmüyor.

TSL Türkiye Süper Ligi'nin kısaltması olduğundan diğer kupaların maçları için nasıl açılacağını tahmin edebilmeniz güç değildir herhalde fakat en azından bir kaçını buraya yazıyorum


FTK : Fortis Türkiye Kupası

ŞL : Şampiyonlar Ligi

Uefa : Uefa Kupası

PL : Premier Lig

La Liga : La Liga


Avrupa şampiyonası için yaz aylarında bi uygulamaya gideriz diye düşünüyorum. zaten 1 ay sürecek bir şey sonuçta.

vs vs diye gidiyor bu format. Bu formatın dışında açılacak konuların hepsi silinecektir.

Bu format sayesinde, hepimizin bildiği gibi paticik içerisinde eski topicler pek bir revaçta olduğundan, Mesela 4 yıl sonra "aa bi maç vardı x-y bi bakayım" dendiğinde ve akabinde arandığında gayet açıklayıcı başlık sayesinde zorlanmadan herkes istediği konulara kolaylıkla erişebilir, bu çok önemli.

- Maç konuları maç gününden en fazla 2 gün öncesinde açılmalıdır. Bundan önce açılan herhangi bir konu silinecek ya da maç gününe kadar kilitlenecektir. Aşırı gereksiz konu fazlalığına yol açıyor önceden açıldığında çünkü arkadaşlar.

- Bir maç topiciği içerisinde, o maçı oynayan iki takım haricinde ya da hakkında, gereksiz ve anlamsız içerikle dolu olan mesajlarınız silinecektir.

- Atılan mesajlarda tahrik edici olmamaya da özen gösterirsek hepimiz mutlu mesut yaşarız. Anlamsızca yazılar yazıp hemen peşine "aman tahrik olmayın gönlüm sizinle aslında kem küm" yazmak sizi kurtarmaz, bunu da unutmayın.

Vakit ayırıp okuyan herkese bol teşekkür. Umarım uygulanır ve bir daha sorun yaşamayız. En azından maç öncesi "Allah şimdi kim kime küfredecek, kimler birbirine girecek" endişelerinden ya da gereksiz topic fazlalıklarından kurtulmuş oluruz.

Bildiğiniz gibi de bu threadi ucu açık bırakmıştım fakat gelip kimse şöyle şöyle demedi. Ben de böyle bir formatta karar kıldım kendimce. Uymaya özen gösterin lütfen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 hafta sonra ...
Bir önemli not eklemek istiyorum:

Bir başka üyenin şahsınıza takımınıza ya da yakınınıza hakaret saldırı ya da küfür içeren mesajda bulunması ya da tahrik etmesi size aynı şekilde cevap verme hakkı vermez. Sonra uyarı ve ceza aldığınızda "Ama o başlattı, ben sadece cevap verdim" tarzı itirazlar kabul edilmiyor. Durum, mesajlar ve konu ne olursa olsun her koşulda yukarıdaki yasak ve kuralları uygulamakla yükümlüsünüz. Eğer bahsettiğim gibi bir durum varsa şikayet eder ya da moderatör/admine durumu bildirirsiniz o kişi cezasını alır. Tutup kendiniz de aynı şekilde cevap verirseniz siz de ceza alırsınız.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 11 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
Son günlerde yine bir dikkatsizlik ve "rahatlık" başladı, farkındayız. Cezalar arttığı için kimseye anlık sinirinden dolayı 1 aylık ceza vermek istemiyoruz, bu yüzden biraz gevşek davranıyorduk cezalarda. Ama lütfen biraz daha dikkatli olalım.

Konuyla alakasız ikili polemiklerden, özellikle seviyesizlerinden kaçınalım

Maç topiclerini trollemeyelim

Maç konularında hiç kimseye (sahadaki oyuncu, hakem, t.direktör, yönetici, termik santral koordinasyon birim sorumlusu ve benzeri) küfür ya da hakaret etmeyelim

Herhangi bir şekilde maç linki koymayalım, ısrarla topicte istemeyelim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 11 ay sonra ...
zamanında pek çok kişi dolaylı bir şekilde, açık hakaret dahi içermeyen laf koyma çabaları sayesinde futbol bölümünde ceza almıştır, buna ben de dahil.

şimdilerde bakıyorum da, 30 kere banlanıp yine yüz bulmuş gelmiş birileri, ortalığı provoke ediyor ve buna izin veriliyor. ezik lafı açık bir küfür değil midir? çirkef lafı yüzünden ceza alan adamın suçu nedir şimdi? hayır böyle adamlar insanın boş anına gelse ve yok yere ceza almasına sebep olsa yazık olmaz mı?

sonuçta hepimiz insanız, ama birileri fazla ileri gidiyor ve buna yeterince tolerans gösterildi. yani trollüğüne şakasına yapıyor olsa tamam derim güler geçerim ama açık açık hakaretler savuruyor ve hiç bir yaptırımla karşılaşmıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 8 ay sonra ...
Bölümde herhangi bir takımın galibiyetini yenilgisini konuşmak, maç ya da skor kritiği yapmak normaldir ancak iddaa, bahis vb türü kumar oyunları hakkında konuşmak kesinlikle yasak. Daha önce de belirtmiştik tekrarlayalım.

Bir de son dönemde birkaç kişiden sebebi hakkında sorular geldi sebebplerini de yazayım:

1- Burası futbol bölümü, kumar bölümü değil, tüm tartışmaların "şu maç ne olur"a indirgenmesini ya da bu tartışmaların yayılmasını istemiyoruz.

2- Bu forumda 18 yaşını doldurmamış pek çok üye var, iddaa ya da herhangi başka bir kumarın özendiriciliğine alet olmak istemiyoruz.

3- Kumarın belli başlı kuralları ve yasal sınırları var, kimini devlet onaylıyor, kimini vergi kesemediği ya da denetleyemediği için reddediyor vs, bunların hangisi yasal hangisi değil takip etmek gereksiz yere uğraştırıcı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 yıl sonra ...
  • Rewendor unpinned this konu
×
×
  • Yeni Oluştur...