Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bu YÖK'le alıp verilemeyen ne?


Bone

Öne çıkan mesajlar

Leman'da sanırım bir karikatür vardı YÖK'le ilgili. "YÖK'ün kuruluşu yaklaşıyor, protestolar kapıda" diye birşeyler yazıyordu.

İlkokuldayken felan hatırlıyorum da, sürekli YÖK'ü eleştiren protestolar yapılıyordu, üniversite öğrencileri ayaklanıyordu, polisler copluyordu.
Halen de YÖK protesto ediliyor bazı öğrenciler tarafından.

Hani ben de üniversite'ye geldim de, YÖK'ün bana zararını görmedim.
Üniversite'yle sorunlar yaşadığım oldu, ama YÖK... yok yani.

Nedir bu YÖK, neden üniversite öğrencileri bu kadar tepkili YÖK'e. O kadar senedir üniversite hayatımda bana zerre bir müdahelesini görmediğim YÖK ne menem bişiyki bunca yıldır üniversite öğrencileri ayaklanır, polisler de onları coplar?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de böyle sormuştum bikaç bilgili olduğunu düşündüğüm kişi bazı olaylarını anlatmıştı sonra haklılarmış deyip geçmiştim.. ama bile bile yetersiz ve gereksiz eğitim verilen bir ülkede bu tip belirleyici kurumların eleştiri alması allahın emridir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yahu ben şuna hastayım, diyolar ki yök kalksın eğitim parasız olsun. hayır kesin burada da bi kaç kişi vardır bunu isteyen peşin peşin yazıyorum neden bunun saçma birşey olduğunu.

BEN eğitim alıyorum diyelim ki. sonuçta üniversite eğitimi zorunlu birşey değil, almadan hayata atılabilirim. aldığım her ders, kendime kattığım bir donanımdır ve benim ileride daha fazla para kazanmamı sağlayacak. yani ben bir nevi yatırım yapıyorum üniversiteye para vererek.

üniversitelere para alınan harçlardan geliyor büyük ölçüde, bunun dışında maliyeden gelen nispeten küçük bir kaynak var. şimdi diyelim ki harçlar kalktı, e üniversitelerin yine aynı paraları almaya ihtiyaçları var (aslında daha fazla almaları gerekiyor ama aynı durumu sürdürmek adına aynı parayı almaları gerekiyor dimi ?). e şimdi, ben eğitim alıyorum, ama harç vermiyorum. e nolacak ? vergilerden verilecek o para. yani ben yıllık 760 ytl vereceğime, benim yerime 10 kişi 76'şar ytl verecek. niye ? ben iyi bir eğitim alayım, ileride daha fazla para kazaniyim diye.

var mı böyle çakallık ya ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten eğitim pratikte paraasız. parası olmayanın harcını devlet yatırıyor. ben üç kuruş para ödemedim devlete 4 senedir. Arayıpta burs bulamayanı dövüyorlar. Ha bende YÖK'e karşıyım ve öğrenci sendikası hareketini destekleyenlerdenim orası ayrı.

YÖK yüzünden üniversitelerimiz hırsız öğretim görevlileri ve ezberci öğrencilerle doldu daha ne olsun. Liselere benziyor YÖK yüzünden.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

YÖK dinci yapılaşmayı ortaya çıkardı be sen ne diyorsun? bütün ilerici proflar atıldı yerine imamlar dolduruldu her yere ilahiyat açıldı, TÜrban varya TÜrban bu bağlama şeklini uygundur deyip üniversite kapılarına asan YÖK tür Doğramacı zamanında. Ondan önce böyle bağlama yoktu. 28 şubattan sonra laik oldu yök asker zoruyla
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Slat said:
kimi zaman


Kurulduğunda tabiki dinciler için çalışıyordu, tabiki o zamandan bahsetmiyorum.. Son dönemlerinden bahsediyorum..

Mesela dinci yurtların üniversitelerde olan etkinliklerini büyük ölçüde engellemeye çalıştılar ama iş tabiki YÖK'te bitmiyor, Rektörlerde bitiyor..

YÖK'e bok atmak nedense çok popülerdir.. Hep böyle konuşmaları duyarız arkadaş gruplarında "öff kahrolası yök" "kapasınlar bıdıbıdı" ama gel gör ki sorsanız neden kapanması gerektiğini, kulaktan dolma saçmalıklar zırvalarlar..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ne postal ne takunya. Ben *** yi savunmadım, öbür partiye kızdım mesele o. YÖK'ün dinci yapılaşmayı başlatması kötüydü, şimdi kızları okula almaması da kötü. Sizin ikinci cumhuriyetçi dediklerinizdenim galiba.

Edit: siyaset olmasın parti isimlerini şifreledim.

said:
Slat
Üye
yeni § 03 Nov 2007, 22:11 [ Alıntı ] [ Özel Mesaj ]
--------------------------------------------------------------------------------
YÖK kapanınca üniversitelerin özerk olacağını hiç sanmıyorum.. Hükümetlerin atadığı rektörlerle nereye kadar özerk olunabilinilir?

--------------------------------------------------------------------------------
Atasın diyen olmadı ona da karşıyız. Öğrenciler ve öğretim üyeleri seçmeli.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bende Dünya'da savaşın bitmesini ve herkesin mutlu olmasını istiyorum..

Hayatta her istediğimiz olmuyor malesef.. Yeni anayasaya göre rektörleri hükümet seçecek.. Hiçbir hükümet üniversitelerin kendi kontrollerinden çıkmasını istemez..

O yüzden istediğiniz bu saatten sonra zor..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...