Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tarihle ilgili tüyleri diken diken eden 5 soru


Nosfe

Öne çıkan mesajlar


1- Osmanlıda I. Meşrutiyet gerçekleştirenler ile II. Meşrutiyeti gerçekleştirenler arasındaki düşünsel farklılıkları yazınız.

2- İkinci Balkan Savaşının Osmanlı Devleti açısından sonuçları neler olmuştur? Yazınız.

3- Osmanlı Devleti açısından Kafkas cephesininin açılma nedenlerini yazınız?

4- İzmir'in işgaline karşı ilk silahlı direniş kararının alındığı kongre hangisidir? Bu Kongrenin temel özellikleri neler olmuştur ? Yazınız.

5- Mustafa Kemal'in Samsun'a 9. Ordu Müfettişi sıfatıyla gönderilmesinde Osmanlı Yönetimi ve İngilizler açısından neler etken olmuştur? Açıklayınız.


Tüylerimi diken diken ediyor çünkü pazara kadar cevapları bulmam gerek ve pazartesiye 3(yazıyla üç) adet sınavım var (mühendislik öğrencisiyim). Rica ettiğim şey cevaplarını bildikleriniz ya da herhangi biriyle ilgili ufak bir bilginiz varsa iki satır yazmanız. Yok "google var wikipedia var bilmiyo musun vs." diye merak ediyosanız burada sormayın lütfen, google'a sorun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5.Soru:

Mustafa Kemal Vahdettine ulusun kurtuluşu için İngilizlerden umudu kesip bir direniş başlatmak gerektiğini söylemiştir. Bunun üzerine Vahdettin bakıyor ulan bu adam burada benim başımı ağrıtıyor diye İstanbuldan uzaklaştırayim bari diyor Samsuna halkın direnişini engellemesi için yollanıyor.

Pek doğru bir cümle olmadı ama bu şekilde. Sınavda İngilizlerin ve Vahdettinin Mustalafa Kamalin düşünceleri yüzünden varlığından rahatsız olup uzaklaştırmak istedikleri gibi bir cümle yazarsın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

nackreint said:
2.soruya cevap: balkan savaşı sonrasında osmanlı balkanlarda bir çok toprak kaybetmiştir ulusların bir çoğu özgürlüğünü kazanmıştır buda osmanlıya çok güç kaybetmiştir(yanlış hatırlamıyosam cevabın temeli bu )


Birinci Balkan Savaşı'nın sonucu bu.
İkinci Balkan Savaşı'nda Osmanlılar karambolde Edirne'ye çöküyordu yanlış hatırlamıyorsam.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

direk cevap yerine iki satir yol gosterici vericem ustunu rahatlikla tamamlarsin biraz arastirmayla

1-1. mesrutiyeti gerceklestirenler avrupada egitim gormus jonturkler ikinci mesrutiyeti ise turanci ittihat&terakki gerceklestirdi iki cemiyetin ozelliklerine kabaca bakarsan gorursun

2- Ikinci balkan savasi 1. balkan savasinda osmanlidan aldiklari toprakalri paylasamiyan ittifakin kendi arasinda didismesidir
osmanli durumdan yararlanip ilk savasta kaybedilen tekirdag ve edirneyi almistir
savas sonrasi yapilan anlasmada ise daha once kaybedilen bati trakya ve ege adalarindan vazgecilmistir

3-kafkas cepesinin su ustunde gorunen nedeni anadoluyu ermeni isyancilardan ve olasi bir rus isgalinden korumak ve 93 harbinde kaybedilen kars-ardahan-batum un geri alinmasiydi ancak asil amac kafkaslari asip avrupada ve kendi icinde zor bir durumda olan rusyanin zaafindan yararlanip turk yurtlariyla birlesip voltran modunda turan i olsuturma ordan afganistana ordan hindistana kadar ilerlemekti
evet enver pasaya hayalperest denmesinin sebebide budur

4-5 i neden cevaplamadigimida gugil a sorarsin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...