Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Karansebes Savaşı :)


byzasz

Öne çıkan mesajlar

ombakkombak said:

Yanlış biliyorsun. hatta baya bir sallama olmuş bu.

Kıbrıs harekatı başladığı saatlerde Kıbrıs'a doğru bir Yunan konvoyu yola çıkıyor. Söz konusu konvoy sivil gemi görünümünde ve 15.000 asker taşıyor. İstihbarat alınıyor. Uçaklar ve gemiler uyarılıyor konvoya karşı yalnız istihbarat eksik gönderilen gemiler savaş gemisi zannediliyor.

Kocatepe'nin aralarında bulunduğu üç Türk destroyeri Kıbrıs'ın batı sahillerinde arama yapıyor. Uçaklarda aynı şekilde arama yapıyor. Gemilere Baf güneyine geçme emri veriliyor Uçaklar kuzeyinde. Yunan konvoyu ise Rodos adasından geri dönüyor. Ancak olmayan konvoyu arama devam etmekte.

Deniz kuvvetleri destroyerlerimize topçu desteği sağlamak üzere Kuzey sahillerine dönme emri veriyor. Uçaklar ise aynı anlarda BAF çizgisinin kuzeyinde TÜrk gemisi yok gördüğünüzü vurun emri alıyor. Deniz kuvvetlerinin verdiği emirden hava kuvvetlerinin emri yok.

Uçaklarımız Baf çizgisi kuzeyinde üç destroyer görüldüğünü rapor ediyor. hava kuvvetleri panikliyor, zira üç destroyer bütün çıkartma harekatını bertaraf edebilir. Derhal batırın emri geliyor.

Yaklaşan uçaklar gemilerdeki Türk bayraklarını görüyor. hatta en önde ilerleyen Yücetepe nin güvertesinede dev bir türk bayrağı açılmış. Merkeze bildiriyorlar. Merkez Türk bayrağı çekmişlerdir zira Baf'ın kzueyinde Türk gemisi yok diyor.

Saldırı başlıyor, ilk sortide Yücetepe ve Anıttepe vuruluyorlar, ama son sürat yola devam ediyorlar. Kocatepe Yunan uçaklarının taarruzuna uğradık diye rapor vererek karşı ateş açıyor. DKK karargahı bölgede yunan uçağı olamaz deyince telsiz bağlantısı kurulmaya çalışılıyor. Gemidekilerin Türkçe bilen rumlar olduğu zannediliyor zira harekatın önceki safhalarında türkçe bilen Rumlar uçaklarımıza kendi komandolarımızı bombalatmış olduğu için temkinli davranılıyor ve bağlantı kesiliyor. (arada küfür olayıda oluyor)

Kocatepe'nin önce haberleşme sistemi vuruluyor sonra cephaneliği gemi batarken sağ kalan mürettebat gemiyi terk ediyor. Kocatepe karşı ateş açtığı için bütün uçaklar Kocatepe'ye yoğunlaşıyor tabii. Hatta Türk askerlerinin ifadesi bu ama uçaklarımız kurtarma filikalarını da tarıyorlar.

DKK karargahı Yücetepe'den gelen raporla karışıyor. Üç destroyerimiz isabet aldı Kocatepe battı, yaralıyız Kocatepe'ye yardım etme durumumuz yoktur... Karargah hkk yı uyarıyor saldırı duruyor.

Pilotlar inince durum kendilerine söylenmiyor. Ama konuşulanlardan öğreniliyor, uçuş kolu lideri yüzbaşı olayı öğrendiği an tabancasını çekip intihar ediyor. Yüzbaşının intiharı kayıtlara görev başında şehit düştü diye geçiriliyor.



Ek: zaten bu konuda bir başlık varmış ya özür dilerim

http://forum.paticik.com/read.php?17,2910948


Evet olay aynen bu şekilde oluyor,doğal olarakta bazı uyarlamaları oluyor ve bu uyarlamalar kulaktak kulağa yayılabiliyor işte..Söz konusu olaya gelirsek,ne kadar doğrudur bilemem ama Türklerin savaşçı ruhunu yansıtan bir hikaye...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

babam olayi bizzat yasayip anlattigi icin konuyla ilgili direk bilgim var
olay aynen yazildigi gibi ama asil komedi turkiyede basliyor
donemin genelkurmay baskani semih sancar alkole olan duskunlugu ve sinirli bunyesi ile biliniyor

ciakrtma planlaniyor harikati yoenticek komutan atanicak kim gidicek denilince kendisi bu konuda egitim almis tuggeneral suleyman eyuboglu nu kastederek "suleymani gonderin!" diyor

soyadi vermedigi ve personelde cekindigi icin haldir haldir suleyman pasa ararlar ve Süleyman Tuncel pasayi bulup baris harikatinin komutani diye yollarlar

kibrisa yaklasinca gemi komutanina gider suleyman pasa ve bu isi nasil yapilicagini sorar ve kendisinin cikartma konusunda tecrubesi ve egitimi olmadigini soyler gemi komutani peki neden burdasiniz diyince emir geldi geldik der ancak gercek kisa surede ortaya cikar ve personel arasidna ismi Yanlis Suleman olur

kibris harekatinda yapilan hatalarin cogu kendisine aittir
babam anlatirdi topcular nereyi vurucaz diye sordugunda eliyle gosterip suraya ates edin tarzinda emir veriyormus
gemi batirma olayi disinda kendi cephaneligimizide bu skeil bir emirle vurmusuz

zaten ustuste yapilan hatalardan sonra kendisi direk durumu iyi degerlendirip komutayi alt kademelere biraktigindan cok daha hizli bir bicimde harikat tamamlandi

turkiyede bu olay hasiralti edilse ve cok konusulmasada cikartmada gorev yapan her subay ve cikartma ustune calisan her kisi yanlis suleymani tanir :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...