Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tarih hocalari /bitmeyen cile


Baggio

Öne çıkan mesajlar

Fen subesine gelen butun genc tarih hocalari bu kadar kil olup sozel sinifla ayni egitimi vermek zorunda mi? Hepsi benim fizik, mat vs dururken oturup gunu gunune tarih calisacak kadar salak oldugumu dusunmek zorunda mi? Hepsi azicik kanaat kullanmamak, mumkun olduunca fazla not kirmak icin kendini kasmak zorunda mi?[hline]Gesp (a.k.a Baggio)
Level 50 Eldritch of Soul Reavers, Hibernia/Excalibur
Email: [email protected] | Icq: 5100111
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet.

ha bir de fasa fiso şeyler öğretiyorlar.

tüm bir 11 sene öğrendiğim herşey çöpe.

Bu ülkeye hayırlı evlat olmam için, ezberletmemeleri lazım tarihi. Tarihin hikayesini anlatmaları lazım. O kadar 1. Ve 2. Dünya savaşı işledik. Ama neden çıktı, neden bitti, Devletlerin izlediği politikaları halen bilmiyorum. Bilmemin ne karı olacak? Şu an o tarih hikayelerinden ve stratejilerden faydalanırız.

Tarih çok önemli birşey, ama öneminin farkında değil kimse.
Zorla Başbakan olmaya çalışan ulu önder Tayyip Erdoğan zamanında TVde demiş ki bir adamın sorusuna:

- Ermeni soykırımı hakkında görüşleriniz neler?
- O konuyla Tarihçiler ilgilenir.

Ulen adam koca AKP'nin lideri, şimdi de Başbakan olcek. Bu herif bu sorunla ilgilenmiyecekse, başka kim ilgilencek.

Cahiliz cahiliz, tarihimiz hakkında cahiliz.[hline]Bakıyorum da neşem pek yerinde dii mi canım kendim. Tabi tabi.. Potasyum.. Potasyum..
- Deli Cevat
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Okullardaki, müfredattaki tarih bilgileri çok sınırlı ve hatalı.. Türk ve dünya tarihinin 1945 de kitaplarımızda resmen "bitmesi" korkunç bir yanlış. Bu yüzden genç insanların çoğu, bırakın 12 Eylülü, 28 Şubatı, Sovyetleri, Soğuk savaşı, İsrail'in kuruluşunu vb, 2. Dünya savaşını bile neredeyse bilmez oldular.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi asıl Türkiye tarihimizden utanıyoruz ve bu yüzden öğretilmiyoruz o tarihi, ve hala saçma saçma kılıç kalkanla yapılan savaşlardan, tüm dünyayı ele geçirmeye çalışan imparatorluklardan ve artık ortadan kalkmış yönetim biçimlerinden ders çıkarttırmaya çalışmak o kadar saçma bir şeyki.[hline]'Cause everyday we pay the price,
With a little sacrifice...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dmeek istediğim o Bonecrusher
artık dünya değişti şunu anlamamız lazım
kimse artık orduda sayıya bakmıyor, 1000 asker onlara harcanacak paranın yarısına üretilebilecek bir füzeye eşdeğerde artık, klasik bir deyim oldu, bir düme ile bir ülke haritadan silinebilir.
Hilal taktiğini öğretmemeleri lazım bize, bize komplolara karşı nasıl direneceğimizi öğretmeleri lazım[hline]'Cause everyday we pay the price,
With a little sacrifice...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kesinlikle gerekir Bone. Ama "hepsini kestik, süperdik, hava bozdu ondan viyanayı alamadık, kötü avrupa bizi mahvetti!" tarzında bi tarih anlatımıyla ne çeşit bi ders alınır tartışılır... O kadar Osmanlı tarihinden bahseden kitaplar, yükselişe geçen lehistandan, (ki 2. viyana kuşatmasında osmanlı ordusunu onlar dağıttı), korkunç İvan'dan, Prusya'dan (lise son'a kadar adını tarih kitaplarında hiç görmedim), Amerikanın sömürülmesinin detayından hiç mi hiç bahsetmezler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yanlış anladınız,
ben dediğin dönem gereksiz demedim.

Meydan muharebeleri demode oldu tamam. Ama orta-asyada da, osmanlıda da birçok komplo felan vardı. O zamanda da, devletler çıkarları için birbirini satabiliyordu.[hline]Bakıyorum da neşem pek yerinde dii mi canım kendim. Tabi tabi.. Potasyum.. Potasyum..
- Deli Cevat
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

peki onlar mı öğretildi bize 12 sene boyunca? (tüm okul hayatı olarka 12 sene)
hala aynı şeyler
1355(yannış olabilir, umrumda deil) kapitülasyonlar oldu
daha sonra sürekli hale geldi
başımıza bela oldular

hadi sınavda bunun tarihini sorucam
kaitülasyonlar nedne başa bela kendi kelimelerinizle açıklayın yok
eğer kelimesi kelimesine yazmaszan
ve tarihi yannış yazarsan not alamazsın[hline]'Cause everyday we pay the price,
With a little sacrifice...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O komploların tarih kitaplarına yansımasını söyliyim ben sana:
"Kötü pis sinsi çinliler, bize pezevenk gibi prenses kiraladılar bizim gibi süper savaşçıları yenemedikleri için, bizi içten çökertmeye uğraştılar. Yine de süperdik yani yenilmezdik aslında."
Bundan ötesini görmedim ben
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ama tanıdıım en iyi tarih hocası dersanede (mef in bahariyedeki şubesinde). battal gazi ulutürk adamın adı. tanıdıım en kafa insanlardan biri hatta... mükemmel adam ya hehehe
kendi tarih hocası
ama o bile dalga geçio bu durumla falan..[hline][i]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

CEDAY demek istediğim başka bir şey de şu, tarih öyle bi öğretiliyor ki, ne yaparsak yapalım biz süperiz TÜrkleriz Osmanlıyız biz 700 sneelik en baba imparatorluğuz, çağ açtık çağ kapadık hede hödö.

Fransız İhtilali mi daha büyük olaydı İstanbul'un fethi mi, hem genel olarak düşün hem günlerine göre. Onu bırak, kendimden örnek veriyim, okulda iki haftadır, 8. defa (8 senedir) Osmanlı'nın Divan teşkilatını işliyoruz, baydım artık sürekli aynı şeylerin tekrarlanmasından, inan bana 1945 ve sonrasını öğretmeye başlasınlar tarih dersinde, tarih notum yükselir ilgim artar.

Daha da fazlası, bize tarihimiz ders çıkartabileceğimiz şekilde öğretilmiyor ki, tarih dersinden çıktıktan sonra çıkartabileceğimiz tek ders şu: TÜm dünya Osmanlılara karşıydı süper dayandık baba milletmişiz.[hline]'Cause everyday we pay the price,
With a little sacrifice...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bizim tarih hocasıda kastırıyo biraz. sene sonunda butun kitaptan sorumlusunuz diyip test yapıyo dedilerdi isallah doru değildir. ama tabi hocamızın bakkalcı kisiliğini unutmamak lazım para bozdurmak felan gerekirse en cok aranan adam olur kendisi ayrıyetten kantinin işleriylede ilgilenir kendisi :)[hline]Aegean the Sazan King!!!(given by BabacumMostors)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...