Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Syberia - Arcane adventure oynuyor


arcane

Öne çıkan mesajlar

Grimfandango ve Faust u bitirememiştim ve bir oyunu yarım bırakmayı sevmiyordum.Faust çok kazıktı.. ona rağmen becerebilmiştim ama bu seferde oyun bozuldu.Grimfandango Faust'a göre çok daha kolay olmasına rağmen klavye kontrolü beni deli ettiğinden oyunu her seferinde yarım bırakıyordum.

Sonunda geçen gün Syberia ve Post Mortem'ı satın aldım.Daha önce çıkması nedeniyle Syberia'dan başladım.

İlk izlenim:
----------
Başlangıç demosu görsel bir ziyafet olmasına rağmen oyunun konusuna dair hiçbir ipucu vermiyor.Oyuna başlayınca ne olduğumuzu ve amacımızı öğreniyoruz.Kate isimli bir avukat ı kontrol ediyoruz.Kendisi bir oyuncak (aslında oyuncak denemez automaton denen robota benzer mekanizmalar) fabrikasını müşterisi adına satın almak için Fransa'da garip bir kasabanın yolunu tutuyor.Oraya vardığında fabrika sahibi hanımın öldüğünü ve fabrikanın varisine devredildiğini öğreniyor.İşin ilginç kısmı kadın fabrikayı kardeşine bırakmış ama kasabadaki herkes kardeşini ölü sanıyor.Adam kısacası ortalarda yok ve amaç onu bulmak.Bu da bana başka mekanlara da uğrayacağımı söylüyor.

Grafikler çok hoş.Mekanlar render edilmiş.Karakterler 3d ve iyi modellenmiş.Diyaloglarda konuyu seçiyorsunuz ve Kate o konu hakkında soru soruyor ki gayet güzel olmuş.Oyunun dikkatimi en çok çeken yönü ise ses efektleri.Tek kelime ile muhteşem.Ama müzikler için aynı şeyi söyleyemiyeceğim çünkü onları pek duymadım açıkçası.Atmosfer gayet iyi ama müzikle desteklenmeliydi.Beş çekmeceli bir dolapla karşılaştım.Çekmeceleri açınca açılma animasyonu yok.. direk açılmış halini gösteriyor.Aynı şekilde kapanırken de.Yıllar öncesinin Faust'unda bile yapılmış birşeyin çok sonra çıkan bir oyunda olmadığını görmek üzücü.

Senaryo bana şimdilik çok bayık geldi.Oyun da bayık geldi aslında, ama daha başındayım.Genel bir yorum yapmak için erken.[hline]Kings Of Chaos - Tıklayın, dünyayı birlikte yönetelim!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Biraz daha oynadım.Grafikler resmen seyirlik.Bak bak doyamıyorsun.Mekan tasarımları inanılmaz derecede güzel ve gerçekçi.Çok mekan gezmeme rağmen çok az bulmaca ile karşılaştım onlar da baya kolaydı.Çalan tek müzik var.Arada bir çalıyor.Atmosferik sayılır ama müzik açığını kapatmaya yeterli değil.
Senaryo hakkında daha fazla bilgi sahibi oldum.
Ölen fabrika sahibinin 1930-1938 yılları arasında yazdığı 36 sayfalık günlüğünü okumuş olmamın bunda baya bir etkisi var :).[hline]Kings Of Chaos - Tıklayın, dünyayı birlikte yönetelim!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunun adının neden Siberia değilde Syberia olduğunu hala anlayamadım.Grafikler coştukça coştu.Bulmacalar kolay ama çok fazla geziyorsunuz ve oyunda tek tıklamada bir başka yere gitmeniz mümkün değil (monkey island'taki süper sağ tık olayı).Çok zaman kaybediyorsunuz çünkü yollar çok uzun.Mekanlar çok büyük olmalarına rağmen etkileşime girebileceğiniz obje veya kişi sayısı çok çok az.Oynarken araya bir cutscene girdi...Güzeldi, devamı gelir umarım.[hline]nukbasliklikiz, 03 Şubat 2003 22:37 tarihinde demiş ki:
kapadım konuyu
mesaj atmayın PlSsss

kings of chaos
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...