Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Business Plan - İlginizi Çekebilir


Sovereign

Öne çıkan mesajlar

Ya ben bu tür konularda baya bi düşünürüm. Hayal kurarım.. Çok zamanım oluyo genellikle üni derslerinde :)

Eve'e geri dönüyorum falan filan işte hayal gücü 15233 katına çıktı :) Yeni fikirler.. yeni olasılıklar.. falan filan.

Aklıma geldi.. işte bu damar kabarma olaylarından sonra Eve forumlarını didik didik ettim.. Bütün yeni yapılan videoları izledim.. yeni gemi savaşlarında hangi konseptlerin ön plana çıktığına falan dikkat etmeye çalıştım.. Oyundan maksimum zevki almayı da gözardı etmedim tabiki.

Genel olarak fleet battle'larının artık eskisi kadar "süper aşmış muhteşem!! Keşke ben de orda olsaydım!!" gibi bir duygu vermediğini anlamış bulunuyorum mesela.. Eskiden ben Eve oynarken tüm hafta boyunca Tranquility'de maksimum oyuncu sayısının 6bin'i geçmediği günleri hatırlıyorum.. Battleship görmek bile büyük birşeydi o zamanlar. Fleet battle olsa da topu topu 20.. bilemedin 40 battleship falan zor toplanırdı.

Bunun güzel yanı nedir? Lag yok :) Fleet battle'larına girmekten zevk alırdınız.. her anı dolu dolu yaşardınız.. Tabiki bunları ben yaşamadım çünkü bu sadece benim oyuna başladığım zamanlar vardı ve o zamanlar tabiki hiçbir fleet battle'a girmemiştim daha çünkü yeniydim. Bunları kimden mi biliyorum? O zamanlarının fleet battle videolarından ve fleet battlelarda bulunmuş insanlardan..

Şimdi ise fleet battle olacaksa bu tamamen bir tarafın öbür tarafı "outnumber" etmesine bakıyor.. Hep değil ama çoğunlukla böyle. İşte.. kimin en çok capital shipi var kimin fleet leader'ı daha deneyimli falan da filan da. Ve maalesefki bütün bunlar lagın maksimum dereceye ulaşmasını sağlıyor ve daha gık demeden ya geminiz patlıyor ya da bütün savaşı tek bir kareye bakarak geçiriyorsunuz. Heycanlı mı? Bence heycan yerini sinire ve strese bırakıyor. Zevkli mi? Bence hiç değil.

Bunun içindirki daha küçük diyelim 10vs10 gibi savaşları hem taktik hem zevk konusunda herşeyi daha iyi yaşayabilme olanağından daha avantajlı ve yapılabilir gördüm.

Bütün bunları düşünürken aklıma Scorpionların artık eskisi kadar kullanılmadığı geldi. Eskiden yapılan videoları bulursanız ve bi göz atarsanız.. hemen hemen hepsinde en az ama EN AZ 5-6 tane scorpion aksiyonu görürsünüz. Bunun en büyük nedeni Electronic Warfare'in o zamanki haliydi. Bir scorpion 8 tane mid slotuna yeteri kadar jamming aleti takarsa karşıdaki adamı ne yapıp edip shieldına bir gıdım hasar almadan indirebiliyordu.

Bu aralar kimse kullanmıyor.. Neden? çünkü jamming'i nerflediler ayrıca Scorpion'un hasar verebilme özelliği rezalet. Şu aralar savaşlarda istenilen görev/ability'leri bir scorpion'u doldurmaktansa çok daha ucuza ve çok daha az riskle yapabilecek bir sürü başka seçenek var. Şu aralar izlediğim belki 15 videoda belki 2.. bilemedin 4 scorpion gördüm. Shield tanking desen capi yetmez.. damage desen 4 tane torpla hiçbir işe yaramaz.

Bu jamming olayı beni her zaman enterese etmiştir. Girdim baktım ve forumlarda şuandaki jamming olayını en ufak detayına kadar açıklayan çok güzel bir guide buldum.

Bakınız: Jamming Guide

Her türlü elektronik warfare modüllerinin nasıl çalıştığını falan gösteriyor. Çok da işime yaradı.

Sonra düşündüm.. Jamming eskisi kadar überoverpowered olmasa da hala BAYA güçlü bir avantaj.

Bu aralar kimse kullanmıyor benim anladığım kadarıyla. Tam olarak doğru mu değil mi bilmiyorum. Oyuna tam olarak girme fırsatı bulamadım bilimum sebeplerden dolayı.

Doğal heralde çünkü ne günümüz fleetlerinde aranan bir gemi ne de mining / ratting / misson larda kullanılabilitesi olan bir gemi. Bu sebeplerden dolayı tahminen markette parasını bir minimum değerde satıyor olmaları lazım. En azından maliyetinin çok az üstünde.

Ben de bütün bunların üstüne bir scorpiona yapılabilinecek fittingleri düşündüm.. ve şuanda markette olan modüllerle jamming'in hakkaten güzel sonuçlar elde edebileceği kanısına vardım.

Bu ne demek? Küçük (diyelim 20-30 kişilik) pirating veya pvp şirketlerinin herhangi bir anında online olabilecek 10 pilotu.. hadi onu da unut, 6 pilotun 2-3üne scorp verdin mi.. ve bu gemileri düzgün bir jamming setupıyla donattın mı, 6 kişiyle 10 kişilik düşman task force'larının bile yenilebilineceği kanısına vardım. Yeterki:

1. Kordinasyon (teamspeak/ventrilo)
2. PvP Bilgisi (dikkat ederseniz tecrübe demedim)
3. Düzgün bir fitting
4. Gang liderini dinleyip, sözüne uyan ve günün çoğu zamanı online olabilecek bir avuç dolusu pilot.

olsun.


Hadi diyelim bunların hepsi var. Ne yapıcan?

Bir şirket kurulur.

0.0'da çok da kalabalık olmayan ama o sisteme yerleşicek olan oyuncular için çok kazançlı ve avantajlı olabilecek bir sistem seçilir.

Sistem hangi political entity'nin elindeyse, o alliance / corp'un offline olduğu veya başka bir yerde savaştığı bir zaman seçilir.

Şirketin elemenları tarafından o gün belirlenip kararlaştırılır ve şirket taşınır o sisteme.

İstasyon ele geçirilir. PoS'lar temizlenir. Bookmarklar hazırlanır. Safespotlar ayarlanır. İstasyonda jump clone'lar satın alınır. Ve sistem terörize edilmeye başlanır.

Eee? Ya Alliance işi bitince geri gelirse nolcak?

Sadece bir şirket ve bikaç pilot için fleet yollayacaklarını zannetmiyorum. Diyelim 20 kişi yolladılar. Planlar hazırlanır. Strateji kurulur. Hit and Run taktikleri gibi bilimum stratejilerle düşman donanması sistem içinde tektük veya az bir sayıda yakalanmaya zorlanır.

Sinir olup hakkaten büyük bir fleet mi getirdiler?

Adamlar sıkılıp gidene kdar bekleriz, sadece kazanacağımızdan emin olabileceğimiz savaşlara gireriz. Düşmanı moralmen çökertiriz. Verebileceğimiz en çok hasarı veririz. Bütün bunları yaparken kayıp sayısını da en aza indirgemeye önem gösterilmesi de zor değil. (Bakınız safety carebear modülleri).


Toptan bakınca güzel bir fikir. Ama hataları da yok değil. Şu anda oyuna yeni gelen özellikler yüzünden bilgim tam olmadığı ve cevaplamakta zorlandığım bazı noktalar var.

Mesela:

Sisteme kendi PoS'umuzu kurmak avanjtalı olur mu?


Diyelim kurduk, adamların sisteme capital ship spam'i yapmayacağından nasıl emin olabiliriz?

Cyno field jammer'ı ayakta tutabilirmiyiz?

Sisteme kendi capital gemilerimizi getirmek akıllıca olur mu?

(Benim karakter mom/carrier/dread kullanabiliyor mesela ama daha ben bu tür gemilerin normal istasyonlara dock olup olamadıklarını bilmiyorum)



Bu yazdığım şirket planı imkansız değil ama yapılması baya zor gibi gözüküyor. (En azından eskisi gibi imkansız şeyleri gerçeğe getirmek için uğraşmıyorum :D:D Bknz. Türk Birliği)


Yukardakini yapmasak da veya yapabileceğimiz zamana kadar daha ufak çaplı birşey olabilir.

Low security sistemlerde VEYA herhangi bir alliance'a ait olmayan ve durmadan çatışmaların olduğu 0.0 sistemlerde milleti yakalayıp bezdirmek.

Ayrıcana amaç direk patlatmak demiyorum. Strateji ve taktikler süper olduğu sürece karşıda kaç kişilik bir grup olursa olsun, kontrol bizim elimizde olur. Kontrol bizde olduğu sürece karşıdakilere herşey yaptırılabilir.

Ben convo açıp para istemekten acayip zevk alırım. Bu yolla çok da iyi para yapılır bence. Onu da bırak arada sırada ağımıza baya iyi implantli bir av yakalanırsa adam podlanmamak için gemisinden eject bile edebilir.

Çok güzel şeyler bunlar dikkatinizi çekerim :)

Neyse yani bunlar şimdilik sadece teoride. Teori geliştirilebilir de, çöpe de atılabilir.

Kiminiz bu tür şeyler yapmış olabilirsiniz. Kiminiz zaten yaptı biliyorum. (/wink Leila Kanz) Konu ile ilgili en ufak bir düşünceniz en ufak bir eleştiri veya öneri varsa LÜTFEN yazmaktan çekinmeyin.

Fly safely.

[ Mesaj 04 Ekim 2007, Perşembe - 04:53 tarihinde, Sovereign tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fleet olayı evet haklıssn katılıyorum tamamen.Scorp un o eski shield bonusu ne gzldi. Ecm bonusa çevirmişler.

dediğin gibi ufak bi topluluk olabilir neden olmasın

Eskiden Jokers nasıldı ? 4 kişi efsaneydi adamlar saygı duyardık. mOo vardı falan.şimdi daha farklı herşey sonuçta oyun büyüo çok insan girdi böle şeyler olması normal ama ileride bunu nası dengelicekler bilmiyorum.bi süre sonra yeni gelenlerde pek çok şey yapıo olcak. bakalım görücez neler olur
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

selam sovereign,

baya zaman oldu gideli tekrar hosgeldin eve online a :)
Dedigin gibi bobdu dot tu buyuk alliance svaslari bloblarin hic bir zevki yok oyunda, saatlerce poslere saldirma, poslari

koruma tam bir basbelasi, veritas immortalisde baya ugrastim bu islerle kesinlikle oyunun eglencesini olduren unsurlar.

Fleetler 30 40i asmadikca hala eglenceli, ben FC oldugum ganglerde limiti 30 tutuyorum kalanlari ikinci bir gang ve fc

ile ya scout yada yem olarak kullaniyorum.

0.0 da station ele ghecirmek cok zor abi, soyle anlatiyim once stationu ele gecirmek icin sistemin souvergnity sini alman

lazim buda demekki dusmandan daha fazla posun olucak sistemde yani dusmanin poslarini yikman lazim. Pos yikimi tam bir

basbelmasi en az 5 6 kisilik capital fleet lazim large pos icin, yikyiktan sonra posdeki strontium(tam adini bilmiyorum)

ne kadarsa pos o kadar ayakta kalio (12 saat fln oluo bu sure) bu sure icinde gelip shieldlari recharge edebiliyorlar

buda basladigin yere donmen demek oluo. 5 bob red alliance bu isi kolay yapio cunku 40 50 dreadnoughtla saldiriolar

sisteme dolayisiyla 20 dakkada bi large pos patlatip digerine geciolar 1 2 gunde sistemi temizliolar vs

Sana onerim pos isine bulasma hic delikanli adami bozuo :) ha 0.0 da guzel bos bir sisteme bir pos koyup oplari ordan

yonetmek bir opsiyon olabilir ama herzaman icin cilgin bir alliancin dreeadlerle kafaniza binip butun scokladiginiz

gemileri ve modulleri kaybetme riskiniz var. Soyledigin gibi 0.0 sistemde terror sacmanin en guzel yolu o regionda bir

npc stationuna yerlesmek. Guzel bir zaman secip carrierlarla herseyi tasiyip ortamda terror estirmek en kolay secenek,

boylece ne koruyucak nede yikicak bir posunuz olucak, isler zora binincede dock olabiliceginiz bir station (mesela

greatwildlans, mesela curse, mesela syndicate)

Tabi bu fikri uygulayan bir cok korsan sirket ve alliance var (mesela benimki :) ) Dolayisiyla once bir iki ayni boyda

sirketle nap yapmak iyi bir fikir olabilir.
Dipnot 1 : ecm jammerslar eskisinden daha guclu (artik ecm daha guclu cunku rig+low slot modulleri var + rook ile racial jammer ile %80 jamsansin var) ancak ecm gemileti (bb, falcon, rook, scorp) cok kirilgan gemiler oldugu icin ve her daim primary olduklari icin kimse ucmak istemiyorum. En moda ve basarili ew sensor dampeners su anda, sensor dampeners ile bs lock range i 9kmnin altina dusurebiliosun dolayisi fleetlerde dampeners kullanmak standard bir

setup haline geldi, caldari pilotlari shield tanklarini azaltip dampenersa yoneldi (bakiniz alliance tournements, o kadar

cok dampeners kullanilioduki kimse kimseyi target edemiodu)
Dipnot 2: Logistic gemileri fleet actionda bir numara, eger ekibinde iki logistic gemisi varsa karsi tarafta logistic

yoksa savasi kesinliklme birinci ekip kazanio cunku primary asla olmuo capi bitmiyor cunku logisticler birbirine cap

transferi ile 0dan cap yaratiolar.

simdi isteyim daha uzun yazarim sonra

tekrar hosgeldin :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok güzel yazmışsın.. oturup sıkılmadan. Takdir ettim. Hoşbulduk :) Daha güzel bi fikrimiz oldu bu konuda.

Merak ettiğim tek bi konu var:

Herkes sensor dampener'a abandı dedin. Fleetlerde herkes en azından 1 tane takar onu anladım da, genellikle böyle daha ufak savaşlarda her gemiye kaçar tane koyduruosun?

Çünkü ben de düşndüm aynı şeyi de sonra Scorp fitttingi yaptım her scorpa 2x racial jammer ve 2x sensor dampener koysan.. adamı 1 kerelik jamledikten sonra 1x sensor dampener bilmem kaç saniye boyunca tekrar locklamasını çok rahat engeller diye düşündüm. Böyle bir jamming modülü birden fazla target'ı etkisiz hale getirmeye yarayabilir. Kaldı ki racial jammer modüllerinin skillsiz ve hiçbir başka modüle gerek kalmadan olan optimal range'i 54km ise skill ve modüllerle olan range'i rahat bi 70-90 civarını bulur. Rook'un jamming bonusu mu daha iyi yoksa scorpunki mi şuanda bakma fırsatım yok derse yetişmem lazım ama dediğim gibi jamming olayı çok viable :)

alliance turnuvasını da izledim.. dediğin gibi 2x logistic büyük iş yapıyor. Haklısın da bakalım logistic kullanmak isteyecek biri çıkmaz genellikle gibi geliyo bana neyse.

Bu arada existing bir corpa girip en azından paslanmayı gidermek istiyodum :) Napıosun? Hala Veritas mı yoksa mortis mi bi annat bakalım napıonuz.. son durumlar neler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi plana cok dikkatli bakamadik acikcasi :) bakicam ama biraz karisik geldi gecenin bu sagatinde :)

Abi ben mortis angelusda ceo oldum veritasda iken aman ne zor ismis o aglar bu sikilir vs + olarak ise basladim zamanim yoktu o yuzden ayrildim ceoluktan daha sonrada mortisden bazi anlasmazliklardan dolayi mortisde 80 90 kisi var simdi baya iyi gidiolar 2 directoru turk. Ben infodda directorluk yapiyorum mortis ve infodla beraber alliance kurduk The church die, ucuncu bir corp daha var mean corp die, great wildlandsde teror estiriyoruz.

-v- ile firendliyiz ayni istasyondayiz bol bol pvp anliycagin. bunun disinda yeni patchle gelicek tech II battleshiplere hazirlaniyorum genel olarak oyunun durumu bu. Bi dahada solicem sen sen ol ole buyuk bir alliance a giriyim deme ya pos kapisi beklersin yada oldurcek adam bulamassin heyer masmavidir.

Yasasin korsanlik diyorum ve yatiyorum daha kalkip calisicam off of : /
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oncelikle wellcomeback (turkcesini yazııyım dedim cok sacma oluyor)
neyse şu anda oyundaki en iyi gangler dedigin gibi 10 20 aralıgında olan gangler ama bs kullanmak hem cok pahalı hemde cok agır kalması nedeniyle sıkıcı..Genelde recon ship yada hac kullanılıyor bu ganglerde 1 veya 2 interdector 3 4 arası recon 1 inty geri kalan hac çok yıkıcı gangler oluyor..
bunun yanında 3 4 kisilik recon gangler oluyor herseyi yapabiliyorsun firepower cok yuksek olmasada reconların ozellikleri karsı tarafı bitiriyor kısacası recon>hemen hemen all ship
scorpion dusunuyorum demissin bence geregi yok onun yerine falcon yada rook denemeni tavsiye ederim cok daha olumcul gemiler ayrıca cokda hızlı olmaları sayesinde gayet basarılılar
beraber oynamak isterdim ama yaklasık 1 yıl uzakkalacam (askelik vs) donene kadar belli bi plan yaptım arkadaslar o dogrultuda biseyler yapacaklar
Gorusunceye kadar iyi oyunlar
ps:Ktoz gaydir
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fleet battleların canına okuyan sovereignity sistemi, CCP sov el değiştirmesini gittikçe zorlaştırdı oyunculardan gelen yakınmalar nedeniyle görünüşe göre ( 1.5 yıldan öncesini bilmiyorum o yüzden anladığım bu) zorlaştıkça daha fazla gemi/adam kullanmak gerekiyor buda lag demek.
Bir istasyon ele geçirme işine gelince şevkini kırmak gibi olmasın ama bunun için nerden baksan 150/200 adam lazım carrier/dread /bs ve support olarak.Pos indireceksin ilk önce posları reinforcement moda sokacaksın ama asıl savaş bu poslar reinforcement moddan çıkınca olacak karşı taraf elinde ne varsa getirecek mutfaktaki çatal kaşığa kadar :P .Birde kime saldıracaksın güneyde iki block var bu blocktakilerden birine saldırsan hepsi gelecek ,kuzey desen bir sürü alliancetan meydana gelmiş bir napland eve argosuyla.drone regionlar yine öyle bir napland.
En güzeli leilanın dediği gibi bir npc sitemde vur/kaç olur.Yada istasyon olmayan bir sisteme atacaksın posu kelleyi koltuğa alıp burdan vur/kaça girişeceksin
dampenerların durumuna gelince şöyle diyeyim 0.0 dayken sstandart caracal fittingim 1 sensor booster 4 sensor dampenerdı :)

[ Mesaj 05 Ekim 2007, Cuma - 12:09 tarihinde, jagd tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca degisik fittingler cıktı yer yuzune birine gecen sahit oldum smartyphoon
high full smartbomb 1cloakingdvice med ve low slotları orenemedim henuz forumlarda olabilir buyuk ihtimal bu karı yuzunden typhoon a bi nerf gelecek yakın zamanda nanophoon'un bokunu cıkaran bu hatun du zamanın da

Cult Of War dan Kaar olması lazım cok izbe oynuyor oyunu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Smart domi ve smart mega gördüm hatta smart megayı birisi forumda anlatmıştı nasıl 0.0 gatelerde decloak edip milleti bombaladığını ,muhtemelen oradan kapmıştır.
Smart fitting için en güzeli apoc bildiğim kadarıyla ,non-stop kullanabiliyorsun.

[ Mesaj 05 Ekim 2007, Cuma - 14:16 tarihinde, jagd tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya şu zamanında nano gemiler falan vardı diyorsunuz o konuyu biraz açsanıza forumlarda da gördüm bahsedildiğini ama tam olarak anlamadım.. Tek anladığım low slota takılan geminin inertia'sını azaltan nano modüllerinin abuse'u olduğu..

Yani genel olarak abuse edilidği zaman noluyodu?

Bi de hakkaten ilginç bir setupmış o smartbomb olayı.. targeting gerektirmiyo.. gemiye hardener ve recharger tak.. bi de mwd tak ondan sonra adamın üstüne çullan.. adamın kurtulma şansı yok
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nano gemiler hala var ,abuse zamanında olan her tür gemiye nanofifer/overdrive gibi mass düşürücü hız artırıcı modülleri takıp üzerine bilumum hardwire ve snake set( hız artıran buydu galiba emin değilim) rig ve leadership bonuslarıyla dudak uçuklatan hızlara çıkıyordu arkadaşlar .
Şu anda sorun minmatar/angel gemileriyle sınırlı görünüşe göre vagabond /machariel başta hurricanede nano setup yapıyorlar galiba.birde interceptorler var bütün interceptor pilotları hız manyağı zaten :)
gariban bir caldari pilotu olarak daha fazla bilgi veremeyeceğim :) nano pilotu arkadaşlar ayrıntılı bilgi verir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

nano shipler haddinden cok cok fazla hızlı gemilerdi 9000 ustu hızlarda giden typhoon ve dominix.
0 tank oluyordu bu gemilerde dominix nos drone typhoon nos missle ile canını alıyordu =)
genelede cok zor oluyor olmasına ragmen minmatar reconların degere binmesini sagladılar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Eskiden gerçekten keyifliydi, 5-10 gemi çıkardık, hostile bölgelerde vur-kaç taktiği ile deli eğlenirdik artık bir yerden başka yere gitmek için bile ciddi riskler alıyoruz.

Özellikle IAC - BoB arasındaki savaşta ön saflarda yer aldığımız için son zamanlarda gemi yetiştiremez olduk. Sistemde 800 kişi gördüm bana yetti zaten kapatıp çıktım.

1 full fitli abso'mu bob'n titan'ına kurban ettim, baba sistemde DD patlattı :(

Eskiden en keyifle yaptığım iş pilgrim ile solo takılmaktı. Sabırla avımı arar bulur tepesine binerdim artık 3 jump öteye bile gidemez hale geliyorsun. Her gate'de 100 kişi. Fantazi olsun diye gate'in etrafına 85 tane buble açmışlardı. Lag desen cabası, öle bir gate camp'e düştüğünde daha bırak tepki vermeyi overview'de adamları görmeden patlıyorsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten leila ile aynı alliancedayız ama ben de fikirlerimi yazayım :).Ben de recon/hac/dictor ganglerine FClik yapıyorum genelde.30 kişiyi geçerse olay bloba dönüştüğü için genelde 10-20 kişi filan alıyorum,zaten o da yetiyor.Carrier,dread vs yakalarsak hemen intel kanallarından dostları çağırıyoruz,herşey güzel ve lagsiz oluyor böylece.Bence en zevki pvp bu şekilde oluyor.

Nano gemilerin hastasıyım bir de :).Vaga,sabre,rapier süper gemiler.Speed tanking olayı çok güzel.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o kadar mmorpg oyun uvar hepsine girip bakarım nedir ne değildir die . Tek okuduğumda resmen hiç bir şey anlamadığım oyun Eve Online =)

2002 de mi ne Beta'sında oynamıştım 1 hafta o zaman okul falan yalan olmuştu da. Çok da ilgimi çekiyor ama öğrenmem aylarımı alır herahlde bu oyunu :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...