Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Latency Problemini halletmek için


axicocuk

Öne çıkan mesajlar

Bu yazımın amacı sizlere yardım etmek, okuduktan sonra lütfen duyarlı olun ve bu konuda özveri gösterin, yoksa wow yada ilerki rpg ler hep böyle eziyet olur...

1. Lagın sebebini birçok kişi (nihlathak, ben etc etc)"Latency Problemi "* adlı başlıkda ve diğer başlıklarda anlattı. Sorun belli ve teknik olarak bütün detaylar var aslında ilgili konuda. Sorun telekomun yurtdışı bağlantısının ve özellikle Fransa ile olanın kötü olması.

2. Bunu artık halledebiliriz, çünkü telekom artık özel bir şirket(lütfen bu konuda siyasi bi tartışma açmayın bütün yazımı okumadan), tek yapmamız gereken burda forumda derdimizi kendi kendimize anlatmak yerine gerçektende gidip şikayet etmek. Aynen bi garanti bankasında bir sorun olunca gidip şikayet edebiliyosak aynen öyle,

Şimdi diyeceksiniz ki telekom ilgilenmiyo fln, evet önceden öyle idi, ama artık değişiyor, değişim biraz başdan aşağı(özelleştiği için).

Ben kendi örneğimi vereceğim: Ben forumlarda anlatıldığı gibi teknik detay yazarak şikayet dilekçesi verdim, ve 2-3 gün sonra beni aradılar. önemli olan şikayetinizi belirli bir üste ulaştırabilmek, bunun içinde imzalı dilekçe vermeniz gerek. Gittiğiniz telekom şubesindeki adama derdinizi anlatmaya çalışmayın, direk ben şikayet dilekçesi vermek istiyom deyin, ve verin dilekçeyi. Teknik konularda bilginiz çok deilse bu "Latency problemi"* adlı konudan alıntı yapıp yazabilirsiniz.

Ne cevap verdiler dilekçeme derseniz: sorunu farkettiklerini ve yakın zamanda yurtdışı kapasitesini 2 katına çıkartacaklarını sölediler, karşımdaki kişi teknik olarak anlayan ve yetkili birisiydi. Ben ise 2 katın yetmeyeceğini, hız oranları, lag ve verim için 10 kat gerektiğini anlattım, onlarda inceleyip değerlendirdiklerini söylediler. Şimdi herkes(wow oynayanların 10da 1 i verse inanın düzelir) bu konuda dilekçe vermeye çalışşa ve denese düzelir, çünkü normal kullanıcılarda bu lag sorunu yok, torrentle çatır çatır dl yapılıyo, ama time-critical bağlantılar(örnek wow) çok kötü, bizim yapmamız bunu çok sayıda kişi ile dilekçe verip desteklemek.

3. Biz ingiltere ve diğer üllkeler üzerinden Fransadaki wow serverlarına bağlanıyoruz. Telekom bu aralar PoS(Point of Service) açıyo bazı ülkelere, bağlantıyı düzeltmek için. Bi tane Fransaya açması, sizin 100-150 ms ile oynamanız demek(ciddiyim).


Bu oynu bıraktım, ve en büyük etkenlerinden biri lagdı cidden de. Dolayısıyla lag iyi bişimi kötü mü tartışılır aslında :) . 800ms ile oynarken elin nob bulgarınlarının yapamıyon diye bana laf atmasını yediremedim kendime, ben mobların yerini bile doğru göremiyorken adam 100ms ile oynuyodu.

Ya lütfen telekom berbat, ilgilenmiyolar fln demeyin. bi dilekçe yazın, yurtdışı bağlantılar kötü, Lag-delay-gecikme çok deseniz, özellikle Fransa ile çok kötü diye yazsanız bile yeter, tabi teknik detaylı yazsanız çok daha etkili olur.


* http://forum.paticik.com/konu.php?id=184804

--- bu mesele wow oynayanlar için önemli ve çözüm fırsatı olduğu için yeni konu açtım, ve lütfen yukarıdaki konuşmaların bi yerini siyasete bağlamayın, konu lock yer, sonrada devam edersiniz yine 1kms ile oynamaya...

[ Mesaj 19 Ağustos 2007, Pazar - 01:08 tarihinde, axicocuk tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 19 Ağustos 2007, Pazar - 01:08 tarihinde, axicocuk tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Önemli olan şu konu: Dilekçe ile mail yada telefon arasında fark var.
Dilekçe: resmidir, üzerinde imzan ve açık kimlik vardır. gerçekten de bir isteği ifade eder
Telefon açmak yada Mail: gerçekten de bir resmiyeti yoktur, herhangi birisi sapıklık olsun diye bile mail atar yada telefonla rahatsız eder müşteri hizmetlerini ve bu türkiyede çok olmaktadır. Bu tip başvurudu başvuranın kimliğindne emin olamazlar.
onun için dilekçe verdiğinizde cidden işlerin çok farklı yürüdüğünü anlıyorsunuz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence bir fark yok. adsl de nasıl bilmiyorum ama kablo internette kullanıcı hizmet numaranı söylemeden bir şey anlatmıyorlar sana.

fark olmayan bir nokta da adamların şu an tekel olması ve sizi sallamayacak olmaları. yapacakları her şey planlı zaten şu an.

turksatta durum farklı gerçi. adsl e geçerim diye bir tehdit savurabilirsiniz ve etkili olur. adsl kullanan adam ama kabloya geçeceğim derse adamlar güle güle der. çünkü zaten kabloya telekom satıyor bütün altyapıyı.

yani tepki göstermek güzel ama bir işe yaramıyor çünkü adamlar başka bir yerden internet hizmeti alamayacağınızı biliyorlar. işe yarayacak en güzel tepki bunu basına duyurmak olacaktır. bence dilekçe filan yazmak yerine basına yollayın. Adamların milyar dolarlık karlarından, altyapı kurmadan verdikleri iğrenç hizmetten bahsedin. neden bunlara yer vermiyorsunuz gazetelerinizde vs diin. Tekel olmasından bahsedin vs.

Eğer basın sürekli bunlara yer verirse telekom bir şeyler yapmak zorunda kalacaktır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ozel olmasi bisey farketmiyor

sebebi tekel olmasi tamamen

ama dilekceleri yollayin yani bu kondua bir sikinti oldugunu anlasinlar

garantide sorunum su diyince yardim ediyor cunki her an parami cekip baska bankaya yatiririm tehtidinde bulunabiliyorsun

internette ise telekomdan baska alternatifin yok
cikiyorum uyelikten tehditi yaparsan internet olmayacagi anlamina gelir bu :P

tabi uydudan filan ugrasmiycaksan
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dilekce sart bende gidiyorum bi arkadasimla simdi vermeye.

Dilekce arkadasimizin da dedigi gibi resmidir. Sallamamak, takmamak gibi bi opsyonu olmayan biseydir. Hilal cebecinin degisiyle ipe ipe cevap vermek zorundalar.

Ha bu arada, biz dilekce vermeye usenirsek, max yarim saatlik is gozumuzde buyurse, emin olun ki TELEKOM bizden yuz kat fazla usenir bu hatlari duzeltme konusunda. Bekleyelim, birileri ugrasir mantigi ile bi yere gidilmez arkadaslar, herkes bir bireydir ve herkes ancak birlesip tepki gosterdiginde biseyler degisebilir.

Ha bu laflari okuyunca kimi gulup gececek kimide gidip dilekce vermek icin ustunu giyecek. Yapacak bisey yok, ama eger usenenlerdenseniz, bilin ki bu internetin boyle olmasinda tuzunuz var, sakin lag mag die kalkip sizlanmayin, surunun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Diğer yandan, 1 ay gibi kısa bir zaman dilimi içerisinde, Amsterdam ve Londra’da, ilerleyen günlerde de New York ve Paris’te POP noktaları kuracak olan Türk Telekom, kısa sürede 5 ülkede IP POP noktası kurulumlarının tamamlanmasını hedefliyor.

Keşke ilk parti içinde Paris olsaydı. Ama bu cidden iyi bir haber gibi. Yoksa bizler de mi artık 50ms pingle oyun oynayacağız? :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...