Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TTnet adsl


zepan

Öne çıkan mesajlar

Ping'lerin yüksek olması bizim bireysel hızlarla alakalı değil, isterse 10mbit olsun bir yerden sonra mesafe devreye giriyor. Alman'lar falan türk server'lara 150-200 ping ile bağlanıyor yani.

Kablonet 1mbit ile 250-350 ping arası alıyorum ben, genelde yeşil ama bağlantım. Hatta sabahları 150 görüyorum. 4mbit olsa 100ping'den aşağı inmez bence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@mathias

valla başka bi konuda bi arkadaş bulgaristandan 50-60 ms le oynadığını söylemişti yanılmıyosam. ben 100-150 yi geçtim stabil 300-350 spikesız bağlantımız olsun yeter. 2 sene önce ilk wowa başladığımda 128 adsl bağlantım vardı 200-250 di ms. sarı gördüğümü hatırlamıyorum. adamlar altyapı yapmadan hızı döşüyolar da olan playerlara oluyo .

telekom içinde daha derdimizi anlayabilecek bi yetkiliye telefonda rastlayamadım ama bu lat problemi ne zaman telekomun yönetimine MMO oynayan lag mağduru bi kimse gelirse çözülür sanırım :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Lag hızdan kaynaklanmıyor TT nin haricindede aktörler var bu konuda bi arkadaş demiş 128 K internetle bağlantım yeşil olurdu diye evet ben geçen Dial up denedim yeşildi resmen (Dial up farklı bir omurgadan Wow a ulaşıyor teknik ayrıntıya girmeyeceğim) bunun hızla değil pink kaybıyla alakası var ve bu %90 Tellia denen adi şirket (avrupa bağlantıları için onunla anlaşmalıyız) kaynaklı... telekom bu aşamada bişey yapmaz çünkü kendi içinde bağlantılarında sorun yok.

bu arada dialupdada zaman zaman donmalar oluyor Trafiik kaldıramadığından ama bağlantı genel olarak yeşilde.

[ Mesaj 07 Ağustos 2007, Salı - 16:31 tarihinde, oktayca tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya sorun şu: Telekom Bize bandwidth veriyo, ve bunun lagla bi alakası yok. Telekom kendi omurgasında bize isterse 100mbit versin, hiçbi işe yaramıyo. zaten trace ederseniz türkiye içi herhangi bir yer için lag-delay-gecikme(hangisini adlandırırsanız adlandırın): 50ms yi geçmiyo, ama yurtdışına speedtest yaparsanız Amerikaya: 200ms, Almanya: 150ms, Fransa: 600ms. Wow un serverları fransada. bizim telekomla fransa-telia arasında bi bağlantı kısırlığı var ve bu da oyunda laga sebeb veriyo.
ilgili testi http://www.speedtest.net yapabilirsiniz. test etmek istediğiniz başkentlerle deneyin. Cidden bende merak ediyom, ve wow u bırakma sebeblerinden lag, oyun zevkini kaçırıyo.
500 ms üzerindeki bi lagla endgame raid yapmak yada iyi bi arena team olmak cidden çok zor. bi ara bu konuyu ttnetde adam akıllı biri bulabilirsen sormayı düşünüyorum. ama zannetmem anlayacaklarını...

[ Mesaj 07 Ağustos 2007, Salı - 20:51 tarihinde, axicocuk tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 07 Ağustos 2007, Salı - 20:51 tarihinde, axicocuk tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 07 Ağustos 2007, Salı - 20:52 tarihinde, axicocuk tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aynen axicocuk'un yazdığı durum söz konusu, inat gibi fransa ile olan bağlantımızın yavaş olması wow'da bizi hayata küstürüyor. yani blizz'in serverı fransa'da ve özellikle de bi o ülkeyle bağlantı sorunumuz var. yabancı ülkelerle speed test yaparken blizz'in serverının fransa'da oldugunu bildiğimden denedim, şaka gibi yavaş. olay blizz'de fln değil yani, elin gavuru gayet 20ms le oynuyor. biz anlaşmalı olduğumuz firmanın dandikliğinin sıkıntısını yaşıyoruz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Merhaba,

Hem IT sektöründe çalışan biri olarak hem bu işleri detaylı araştıran biri olarak size şunu söyleyebilirim.

Telekom altyapısının tarih öncesi olması kullanılan cihazların kalitesiz olmasının tek bir nedeni vardır, ihaleye fesat karıştırılması. Telekom devlette iken Alcatel firması Telekoma güzelinden bir kazık atmış, 1 liralık kullanımdan kalkmış cihazları 3 liraya satmıştır, tahmin edebileceğiniz gibi sağlam bir vurgun yapılmış bunun sonucunda da en kötü cihazlar bizim kullanımımıza verilmiştir. Bu işin sormlusu Alcatel ve Telekomdaki yiyicilerdir.


Hatlardaki kapasite artırımları ile ilgili olarak da, isterseniz hattınız 128k olsun ister 1 gbit, bu durum latency etkilemez, hat kapasite artımı ping seviyenizi düşürmez, hala aynı konular konusuluyor.

Ancak yurtdışı çıkışları artırılmadan herkesin limitleri arttırıldı bunun sonucunda da insanlar daha fazla internet /download yapmaya başladı, çıkışınız aynı, talep fazla olunca da pingler fırladı, spike dediğiniz (loss) kayıplar yaşanmaya başladı.


Sonuç : Teşekkürler Alcatel, Teşekkürler Türk zihniyeti, Teşekkürler tekel olan kuruluşu özelleştiren zihniyet.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...