Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aldık 22 Temmuz'u ...


bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

Son yazısıydı...
Turgay Ciner in dişiyle tırnağıyla Türkiye nin en büyük gazetesi yaptığı ama 1 günde TMSF ye geçen Sabah'ta son yazısıydı ve ardından istifa etti.

Ne yazmıştı en muhalif yazarlarımızdan Yılmaz Özdil ,

Al sana 22 Temmuz

15 yıldır İstanbul'dayım...
Böyle bir temmuz sonu görmedim.
Trafik kilit.
Yazları alışık olduğumuz rahatlamadan eser yok. Kalabalığa bak, zannedersin şubat.

Canım İzmir'im desen...
Temmuz sokaklarında kedi bile bulamazsın, normalde... Okullar kapandı mı, ahali yazlığına vınlar, eylüle kadar gelmezdi...
Geldiler!

Ankara?
Ha keza.

Emel hanım...
Doğma büyüme İstanbullu. 83 yaşında. İnternet sevmez. Oğlunun işyerinden zarif fakslar çeker, o şahane Türkçesi'yle... Bodrum'da yazlığı var. Nisan başında gider, ekimde döner. Uçağa binemez. Korkusu var. İlk kez oy kullanacak olan torunu gitti, otomobiliyle almaya... Yolda... 83 yaşında.

Babadan dededen bakkal...
Çeşme Ilıca'da. Çocukluk arkadaşım. emik gibi yurtsever... Dediği şu: "İn cin top oynuyor. Bugün bir tane su, bir tane gazete, bir tane ekmek satamadım. Hayatımda ilk kez, siftah yapamadığım için mutluyum kardeş."

Osman hoca...
"Telefon akrabam" derim ben ona. Sık sık arar. Emekli öğretmen. Ayağa kalkıp, ceket iliklersin konuşurken... Dün gene aradı.
"Evlat" diyor...
"Hangi sandıktan oylarla birlikte 20 lira çıkarsa, bil ki, o benim sandık... "
Niye hocam?
"Çünkü, harca harca bitiremedim... Oyumla birlikte, emekli zammı olarak verdikleri 20 lirayı da iade edeceğim!"

Hay kurban olayım ben sana.

Adı bende saklı... Rusya'da iş yapıyor.
"Atatürk"de, gözleri dolar. Çağlayan mitingine gelmişti, işi gücü bırakıp, o gün tanışmıştık... Bu sefer, 5 mühendisini, 43 işçisini getirdi, salı günü geri götürecek. Cebinden.

Bakın, son seçim anketi şu...
Otobüs, yüzde 100.
Uçak, yüzde 100.
Dolu!
Antalya semaları bayram arefesi gibi. Neredeyse, pilotların yanına tabure koyacaklar.
Vaziyet o halde.
Fırsat bu fırsat, çaktılar zammı tabii... 68 lira olan uçak bileti, 180 liraya çıktı. Çıksın... Veriyor millet. Hem küfrediyor, hem veriyor.
Bir tane oyu var.
Fiyatı yok!

Özetle...
Seçimi, değil yazın göbeğinde...
İstersen, kutuplarda yap.
Tutmadı küçük hesap!

Avantaya, yalakaya, kömüre, bulgura direniyor bir millet... Pes ettiğini tarih yazmadı bugüne kadar.... Teslim olmayacak.



Aldık Yılmaz abi 22 temmuzu hemde köküne kadar aldık.
Tarihimizde asla pes etmedik milletçe şanlı tarihimizi her fırsatta anlattık yabancılara.

Ama Tarihimizde milletçe arkadanda vurulmadık.Oyunlarada gelmedik.

Şimdi milletimiz tarihiyle onur duyan gurur duyan milletimiz
"Ananıda al git" "Sende işsiz kal kardeşim" "Sayın Öcalan kelle aldı" "Askerlik yan gelip yatma yeri değil"
vecizelerine sahip kişiyi başımıza tac etti.

O büyük Milletimiz cumhuriyetin bekçisi olan milletimiz ,

"Sen güzel konuşuyosun kardeşim ,
Dünya bombok olsada Pembe gözlükleri taktırdın bize her taraf çiçek böcek.
Saol varol.Bu yüzden tekrar başta ol."

Dedi

Bunu oy veren her iki kişiden biri dedi...

Nerdeydi Çağlayan da ki Tandoğan da ki İzmir de ki Milyonlar ?

Aldık 22 Temmuz u. Sabahınıda aldık öğlesinide ikindisinide akşamınıda yatsısınıda.
Dakika dakika ekran karşısında ağlaya ağlaya hazmederek aldık 22 temmuz u.

Ne demişti Neyzen

"Türk milleti gariptir , ipne dersin kızar... Skersin aldırmaz... "
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

off be ne uzattiniz yazmayim yazmayim diyorum

iyi oldu tayyipin gelmesi insallah 15 sene daha kalir
bu kadar salak bu kadar aptal olurmu insanlar ya

kardesim

tayyip cikiyor diyorki ben yol yapicam ben ev yapicam
sizleri mutlu etmeye calisicam
su vericem egitim yapicam

oburku cikiyor diyorki
rodos a yuzucem
hurriyete ilan veriyor hesaplasma vakti
gel er meydanina
bir diger ip atiyor sokaklarda

zeka ozurlu iki tane adami bulsan desenki biri bunu bunu veriyor biride bunu bunu
baykali onlar bile secmez

yeter ya

bu kadar mi salak oldunuz
sanki illede komur icin verdi halk oyunu, kandirin kendinizi bulgur diye. adam cikti dediki ben is sagliyacam, sizin icin calisacam, ben sizden biriyim.
digeride cikti siz asagilik kurtler susun, siz basi kapilalar olun, siz reinaya gitmeyen insan degilsiniz olun.
bu kadar mi kor oldugunuz hala niye kaybettiginizi bile anlamiyorsunuz , bu kadar mi

P.S ben oyumu AKP vermedim.

[ Mesaj 26 Temmuz 2007, Perşembe - 22:03 tarihinde, matama tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

suçlu chp olduğu kadar, gerçekleri görmeyecek kadar, bu halkı bilinçsiz hale getirenler. bu süreç de çok uzun bi zamanı kapsıyor, miladı 1950 alabiliriz hatta. berbat eğitim sisteminden, kapatılan enstitülerden sonra cahilliğin dibine vuran doğu tarafı ve kırsal kesimden dem vurabiliriz.

sürekli aynı tabloyu bizim cahil halkımıza çizen siyasetçilerden(bkz: menderes misal), öylesi işine geldiği için gerçeği görmeyen, iki dine dair yumuşamaya oy yağdıran "dini bütün" kesimden bahsedebiliriz. alttan ülkeyi oyarken üstten her şeyi çok şirin gösterip halkı bugün olduğu gibi o zaman da kandıranlardan söz edebiliriz.

ki görüyoruz ki, bu pembe tablolara kanmaca genlerimize işlemiş nesiller boyu devam etmiştir. ediyordur.

çalıştığım yerde, akp ye oy veren çoğu insanla konuştum, tartıştım, o kadar anlamıyorlar ki, o kadar niyetliler ki o at gözlüğünü çıkarmamaya, önce seçimlere kadar sabrettim, ama sandıktan çıkan %47 akp ile bu halka olan inancımı tümüyle kaybettim şahsen. adamlara en son, iç borç cari açık vs geçtim artık, borç parayla döndürülen ekonomiyi anlatmayı geçtim, baktım hiç anlaşamayacağız, Atatürk'ü seviyor musun, ışığına inanıyor musun diye sordum. Mübarek adamdı dedi, o olmasa olmazdı. İyi yarın git Atatürk'e ana avrat düz gidip ilkelerini sahip çıkmayanlara oy ver o zaman dedim. ne zaman demiş rte öyle ben hiç duymadım dedi. sen uzayda mı yaşıyorsun allasen? dedim. bana verdiği cevap "ya hemen inanıyorsunuz siz de yazılan her şeye zehirlemişler genç kesimi".

bu cevabın üzerine de bu insanlar için yapacak hiçbir şey kalmadığına karar verdim ben şahsen.

çok üzülüyorum çok...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

matama gayet gereksiz bir çıkış yapmış. Yazısında iş bulcam diyomuş çalışıcam diyomuş gibi bi kaç defa geçen garip cümleler var.Senin işsizlik rakamlarında haberin var mı?!

yoksa ananıda al git diyenlerden misin sen? Yol yapıp bize iş bulurken Allah'ın peşmergesi kafa tutar oldu be, yol yapıp iş bulurken ülke 36 etnik unsura bölündü, yol yapıp iş bulurken yandaşlarının cebi doldu, yol yapıp iş bulurken millete sövdü.Ama yine noldu millet biraz daha uyut bizi dedi uyut ki sen rahat rahat amacına ulaş dedi.

Ne yazık ki!!!!

@utopia, güzel bir yazı gerçekten.Bende oyunu akp ye verecek olan birisiyle güzel bir tartışmaya girip neyin ne olduğunu anlatmaya çalışmıştım ama ne yazık ki senin bahsettiğin at gözlüğüyle bende karşılaştım. İnsanlar gerçekten uyutuluyor ve gün geçtikçe güzel ülkem karanlığa çekiliyor.

[ Mesaj 26 Temmuz 2007, Perşembe - 23:48 tarihinde, cherokee tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bana sorarsanız bu adamların tekrar seçilmesi iyi oldu. İlk dönemlerinde yaptıklarının cezasını ikinci dönemlerinde çekecekler. Çok da sert bir şekilde.

Bu adamlar Türkiye'yi parça parça yurt dışına satarak Türkiye'ye aşırı bir yabancı para akışı içine soktular. Şu an normali 1,60 ytl olan dolar 1,23 ytl de geziniyor. Borsa tavan yaptı. Eski hükümetlere dönüp "sizin döneminizde 222milyar dolar olan dış ticaret hacmini 400milyar dolara çıkardık" diyebiliyorlar. Fakat önümüzdeki kısa süre içinde satacakları şeyler bitecek. Geçenlerde Fatih Altaylı'nın söylediği bir laf vardı; "Türkiye 10 senede bir krize girmeden aklı başına gelmiyor". Satacakları bittiği zaman Türkiye çok büyük bir krizle karşı karşıya kalacak. Bunun olması sattıkları hıza bakılırsa en geç 2009 gibi gözüküyor. İşte o krizin patladığı gün tayyip ve kardeşlerinin hükümetinin düştüğü gün olacak.

Eğer CHP veya başka bir parti gelseydi iktidara bu olaylar onların başında patlayacaktı ve bir dahaki seçimlerde %70leri bulan bir oyla iktidara gelecekti AKP.

Her ne kadar Cumhuriyetçi olup da TV karşısında sinir krizleri geçirmiş de olsam bana göre iyi oldu. Yaptıkları pisliklerde boğulmalarını izlemek kolay olmayacak olsa da güzel olacak emin olun.

[ Mesaj 26 Temmuz 2007, Perşembe - 23:47 tarihinde, MrLevie tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

haberlerde,gazetelerde sürekli "2 kişiden biri oyunu akp ye verdi" diye geçiyor.peki diğer vermeyen akp karşıtı değil mi?elbet farklı partiler farklı görüşler ama sonuçta akp ye vermedi.o kadar ballandıra ballandıra yazılıyor,çiziliyor ki bu olay.ha umarım oyunu akp ye veren diğer kişide ileride anlar hatasını.çıkıp hebele hübele diyecekler kesin ama durum bu ister kabullenin ister kabullenmeyin."türkiye'de ki laik azınlıklar" bile denmeye başlandı.zaten türkiye'nin yarısından fazlası satıldı.daha ne gerek milletin uyanması için bilmiyorum.

ha şunu da söylemeden edemeyeceğim; yok 50 yıllık rekor, menderes'ten sonra iki defa oyunu katlayıp iktidara gelen bla bla deniyor.menderes'in sonunu da hatırlatmak gerek böyle yazan,çizenlere.

edit: levie 2009 da kriz falan demiş.aklıma geldi söyleyeyim.hollanda genel kurmay başkanıydı sanırım;"2009'da türkiye'de iç savaş çıkacak" diyor.düşünün bunu kim diyor.ben olaydan ziyade kimin dediğine dikkat çekmek istiyorum.bu adam bile çıkıp böyle birşey diyebiliyor çok rahat.ilginç.

[ Mesaj 26 Temmuz 2007, Perşembe - 23:56 tarihinde, Pyro tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...