Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Başlayan Rehberi


Absolut

Öne çıkan mesajlar

Yeni başlayan arkadaşlara burdan kiritik noktaları anlatalım.



LVL 6-7 olduktan sonra artık training groundsdan çıkma vakti gelmiş demektir. XP kazanmak için en hızlı yol mission veya team misson yapmaktır. Bu missionları nasıl alacağınızı anlatayım biraz.
Sehirlerde mission terminal denen bankamatiğe benzeyen şeyler vardır. Oralardan single missionlar alabilirsiniz. Sağ clicklediğinizde size bir menu açacaktır. Burda ortadaki ayar cubugu ile missionun zorluğunu ayarlayabilirsiniz. Tam orta sizin lvlınız demektir. Altta ise mission detaylarını ayarlayabilirsiniz. Burda önemli missionları yarat dedikten sonra her bir missionın üzerine gidip sag click yaparken harita işaretini secerek büyük haritada (P tuşu ile açılan harita)yerini görmek. Missionları çeşitlerini http://www.paticik.com/ao/syf.php?id=44 adresniden detaylı olarak öğrenebilirsiniz. Eğer mission sizinle aynı şehirde ise alın, değilse daha almayın ulaşmanız çok zamanınızı alır ve ölürseniz geri missiona gitmesi zor olur. Kendi şehriniz de bir mission bulunca accept mission secenegi ile missionu alınız. Daha sonra soldan 3. menu ile missionları göreceksiniz . tekrar sag click ile haritayı secin. Şimdi eger hata yapmamış ve kendi sehrinizde mission seçmiş iseniz YÖN göstergenizde (pusulanızda) turuncu bir nokta olarak mission binasının giriş kapısı yönü görülecektir. Missiona başlamadan önce oraya en yakın Save bankamatik aletine giderek charınızı save edin. Bunun 2 yararı var. 1. ölürseniz ordan başlıcaksınız tekrar ve 2. ise daha önceden almış oldugunuz XPler artık ölünce yok olmaz. Daha sonra pusula ile missiona gidip başlayabilirsiniz. Team misson larda ise aynı metod fakat single mission bankamatiği degil team mission bankamatiginden mission almanız veya kim alacaksa onun alması gerekir.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Implantlar hakkında


Implantlar kısacası beleş skill ve stat için vucudumuza yerleştirdiğimiz malzemeler. Kalitesi ve üzerinde takılı olan clustera (yuvarlak bişiler) bağlı olarak verdiği skill ve stat artıyor.
http://www.paticik.com/forum/view.php?id=32618 Topiğinde bayaı bahsedilmiş implantlar hakkında. Ayrıca http://www.paticik.com/ao/syf.php?id=17 AO anasayfasındada implantlar hakkında bilgi mevcut.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bende şunu c/p'liyim bari.. Bunları bulana kadar canım çıktı :-P

shift+click ile istediğin şeyin özelliklerini görebilirsin.
Mesela PC karakterin levelını, özelliklerini felan yazar.
Bankamatik gibi şeylerin üstüne tıklarsan shop veya mission yerin olup olmadığını yazar.

Yaratıklara saldırmak için yaratığı seçiyorsun, Q'ya basıyorsun saldırıyor. Ölünce bir süre bekliyorsun. experience verdiği zaman yaratığın üstüne tıklayınca pencere açılıyor, pencerede birşeyler varsa onları alıp yaratığı lootlamış oluyorsun.

Aşşada INV tuşuna bas. Yukarda da (ilk tab olması lazım) Wear tabına bas. Giysi veya silah değiştirmek için Mesela önce wear'dan kılıcı al inv'ye at. az bir süre geçcek kılıç inventory'de olcak. Sonra silah alıp (tek tık basıp alabilirsin) wear'e koy gene az bir süre geçcek bir bakçan adamının elinde silah var..

Healin için, X ile oturcan. F1'e basıp kendini işaretliycen. Sonra inv açıp ordaki treatment pack'in üstüne çift tıklıycan. Hem nano'lar (mana) hem de hit point artıcak böyle.

Her level atladığında senin karakterinin işine yarıycak skillere ver puanları. Mesela asker olduysan silah skillerine verceksin puanları.
Ayrıca bazı eşyalar min. skille ihtiyaç duyar. Silahların üstüne shift+click yapıp çıkan pencereyi okursan görürsün.
İstersen sırf combat için HP'yi, strengthi felan arttır, gerisini bulcağın itemları kullanabilmek için skill arttırmaya ayır.

Nano crystallar var. Bazıları genel bazıları class için. Medic'cen Adventurer için olan crystalları kullanamassın (shift+click yine görmek için). Bunları satabilirsin ya da atabilirsin. Ama kullanabileceklerini, üstüne sağ tuşa tıklarsın, Power tabına eklersin. Power'a basınca (tablar sağ üstte) bazı düğmeler çıkcak, time&space felan. Crystalın sağladığı power (bbd büyü) burda olması lazım. Ayaktayken kullanabilirsin bunları. Healing için yine F1 (ama ayakta) ve ordaki healing butonuna tıkla (eğer healing varsa sende).

Birşey satmak işin, shopta veya vendorlarda alış veriş ederken, alışveriş kısmının üzerine sürükle bırak yöntemiyle, "sell" kısmına atıyorsun, sonla accept diyince satmış oluyorsun.[hline]I will crush yar bones!!! Gaarrr!!!
(İmzamı iyi oku, çok şey var)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada hatırlatmak istediğim birşey var.

OYUNUN BEDAVA OYNANACAK SERVERLARI YOK.

Yani sitesinden kredi kartıyla üye olmanız lazım. 1 haftalık trial (deneme süresi) ardından kredi kartından para çekerler. Bu trial bitmeden önce üyeliğinizi iptal ettirmeniz gerekir. Yoksa kredi kartından parayı çekerler.

3 tane server var. Bunların hepsi zaten oyunu açarken karşınıza çıkar seçebilirsiniz. Hepsini oynamadan önce patch gerekir.

Ayrıca 3 serverda da paralı oynayabilirsiniz.

Freeshard (beleş server) açılamaz. Hadi açtın diyelim, idaresi neredeyse imkansız olur. Kasmayın o kadar, gidin ödeyin, paranıza değer. 1 haftada beğenmesseniz iptal edin. 1 ayda sıkılırsanız sadece 1 aylık paradan olcaksınız, iptal ettirebilirsiniz..[hline]I will crush yar bones!!! Gaarrr!!!
(İmzamı iyi oku, çok şey var)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Shortcut barı kullanmak

http://www.paticik.com/ao/syf.php?id=9
Y tuşu ile açılan menudur. Sık kullandığınız hareketleri buraya yerleştirebilirsiniz. İlk iş neleri koyacagınıza karar verin. Örneğin 1st Aid Kit'imizi buraya koymak istiyoruz diyelim. Yapılacak şey çok basit. I tuşu ile inventory açılır ve 1st aid kit tek clickle alınır daha sonra shortcut barda hangi numarayı istiyorsak oraya bırakılır. Bundan sonra o itemi kullanacağımızda yapacagımız tek şey hali hazırda açık olan shorcut bardan ister mouse ile sag click istersekde direk klavyeden o itemın durdugu numaraya basarak kullanabiliriz. 10 adet shortcut menu var. Bunları arasında shift+numara yazarak açabilir veya direk shorcut menunun yanındaki yukarı aşağı ok ile geçebilirsiniz.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting

[Bu mesaj Absolut tarafından 08 October 2003 13:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

NCU ve NCU Kemerleri nedir nasıl kullanılırlar

Ncu bizim ne kadar nanoyu üzerimizde kullanabileceğimizi belirler. Yani NCU değeriniz 50 ise üzerinize yapılacak nanolar en fazla 50 NCU kullanabilirler daha fazla olamaz. Demekki ne kadar çok NCU o kadar çok nano buff :)
NCUlar kalitesine göre verdikleri NCU degeri değişir. Shadowlands ile yeni tek bir NCU 100 hatta daha çok verebiliyor.
Bu NCUları Belt Component Platform Denen kısacası kemerlere takıyoruz. Bu kemerlerinde kalitesine göre 2den 6 taneye kadar NCU takılabilenleri var. Bir kemeri takmak için Computer Literacy denen skillimizin yetmesi gerekiyor. Bu skill nasıl artar?
1. Comp. Lit Expertise
2. Implantlar
3. Bağlı oldugu statların bufflanması ile azda olsa 1-2 puan
4. Trader veya Agent iseniz özel comp. Lilt Buflları ile.
5. Comp Lit arttıran itemlardan birini kullanarak. Bütün Comp Lit verenler
6. Tabiki en son gereken kısım, o skille IP vererek.
Eksik olan hatırlamadığım noktalar varsa lütfen ekleyiniz.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting

[Bu mesaj Absolut tarafından 08 October 2003 17:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...