Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Half Life 2 Orange Box


Masticore

Öne çıkan mesajlar

said:
3. episode son episode olacak diyorlar da gman kim ne iş yapar , combine ne , biz niye konuşmuyoruz , konuşmadığımız halde nasıl muhabbet ediyorlar bizimle vs vs bir sürü şey var açığa kavuşmamış. 3. episode ile yarısını gösterirler sonra hl3 çıkar onu da bilgisayarım kaldırmaz falan fıstık :


anlatılmayan hikayeler varken, gelip böyle basit konulara takılman komik olmuş.

1- 3. episode, half-life 2'nin hikayesinin bittiği episode olcak.
2- gman kim, ne iş yapar, half-life 1'de de belli değildi. romanlarda felan da herşey anlatılmaz. bir giz olarak bırakılmak istenir. belki o karakter hakkında zaten düşündükleri birşey vardır, belki ilerde hikayeyi değiştirmek istediklerinde ellerinde kullanabilecekleri birşey kalsın istiyorlardır. gman'in kim olduğu söylenmiyor, ama alyx'in de nerde doğduğu söylenmiyor mesela.
3- combine bir uzaylı ırkı. bak bu açıklandı ama sen gözden kaçırmışsın demek ki. combine denmesinin nedeni, istila ettiği dünyalarda, kendilerini ordaki canlılarla "combine" ederek yeni ırklar yaratmalarından dolayı. hikayenin başında Xen'e gidiyorlar, orayı işgal edip, başlarına bir bekçi dikiyorlar. Fakat Half-life 1'de olan olaylar sırasında dünya'yı keşfedip buraya yöneliyorlar. Burayı da aynen Xen'i ele geçirdikleri gibi ele geçiriyorlar. Bilmeden de olsa Xen ırklarını kurtaran Gordon Freeman, dünyadaki Combine ırklarını yoketmekle uğraşıyor.
4- biz niye konuşmuyoruz. Half-Life 1'de belki karakteri seslendirmeye üşenmiş olabilirler. Madem öyle, Half-Life 2'de de böyle kalsın demişlerdir. Şöyle bir açıklama hatırlıyorum, "oyuncunun, karaktere kendini daha yakın hissedebilmesi, kendisiymiş gibi düşünebilmesi için".
5- Konuşmadığımız halde bizimle nasıl muhabbet ediyorlar? E biz konuşamasak da onlar konuşabiliyor, di mi?
6- 3. episode ile yarısını göstermezler. Niye göstersinler. Bildikleri hikayenin tümünü HL2 + 3 Episode boyunca anlatacaklar, anlatacaklarını da söylediler. Ha, olur da HL3 çıkarsa, o zaman da hikayeyi geliştireceklerini tahmin etmek zor olmasa gerek. Sonuçta yeni oyun çıkardıkları zaman Fifa serisi gibi aynı şeyi mi sunsunlar?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
çok kısa degilmi oyun.kızın babası öldü oyun bitti.Episode 25 e kadar gitcek galiba.1 senede bu kadar şeymi yapabildiler :S

E zaten Her episode full bir ek paket değil ki?
Yani tutup da Half-Life Opposing Force uzunluğunda, hatta abartıyım, Half-Life 1 uzunluğunda bir görev sunmasını beklemeyin.
Opposing Force'u üçe böldüğünüzü hayal edin.
Half-Life 1 için sadece Aftermath ek paketini çıkartacaklardı.
Ancak Aftermath'ı 3'e bölüp, 2 ayrı ekip tarafından (1 ve 3. Episode valve, 2. episode başka bir ekip yapıyor diye biliyorum ben) hazırlanmasına karar verildi.

İnsanlar her episode'u tam bir expansion pack zannettiği için tüm bu problemler ve şaşırmalar çıktı diye düşünüyorum.
Ama öyle değil, bildiğin tek bir expansion pack'i üçe böldüler (dediğim gibi).

Ha, episode'lar da çok da kısa değil. Öyle 2 saatte bitiriyorsanız helal olsun derim. Size ne oyun verseler hepsi size kısa gelir zaten.

Episode 1'i 3 günde felan bitirmiştim. Tabii devamlı bir şekilde oynasaydım herhalde 24-30 saat felan ederdi toplam.
Hileyle oynasam bile kısa sürmez.

Ha bir de, episode episode ayrılmasının şu olayı var, her episode yeni bir grafik özelliği sunuyor, ve her episode yanında küçük oyunlar getiriyor.

Örneğin, Episode 1: HDR getirdi, Lost Coast geldi.
Episode 2: Parallax Mapping getirdi, Portal ve TF2 geldi.
Episode 3 daha belli değil, ama eminim onda da güzel sürprizler vardır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dün oynama fırsatı buldum episode2'yi. başından kalkamadım ya tüm cumartesimi yedi oyun :D çok iyi yapmışlar. ep1 biraz hayal kırıklığı yaşatmıştı, bunun müzkleri olsun, savunma kapışmaları, bölümler olsun çok güzeldi. tek eksik gene oldschool zıplamalı atlamalı puzzlelar yoktu :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:
1 ve 3. Episode valve, 2. episode başka bir ekip yapıyor diye biliyorum ben

yok, hepsi valve
Bone said:

Episode 1'i 3 günde felan bitirmiştim. Tabii devamlı bir şekilde oynasaydım herhalde 24-30 saat felan ederdi toplam.
Hileyle oynasam bile kısa sürmez.

ciddi misin? ep1 yaklasik 4-5 saatte bitirmistim. steam'in sitesinde stats kisminda insanlar kac saatte bitirmis goruluyor. ortalama 5 saat, o da hilesiz genelde. bence ep1 diger valve oyunlarina gore basarisirdi, ama orange box inanilmaz bisey.

ep2 de yaklasik 6-7 saat surdu benim icin. yine, hilesiz.
portal 4 saat falan surmustu.

baska oyunlarla (veya hl2'yle) karsilastirinca kisa olsalar da bence tam olmus. oyunda gereksiz uzunlukta veya zorlukta kisimlar hic yoktu, hep akiciydi. muzik gaza getirdikten sonra tak diye olmuyodum, oyunun tum gazi rezil olmuyodu. veya sacma boyutlardaki ortamlarda kaybolup saatlerce nereye gidecegimi anlamaya calismiyodum.

mesela bioshock oynarken cok kez sikintidan oyundan ciktim. hatta yarida biraktim resmen keyif vermedi orange box'tan sonra.

bi de episot olayi sayesinde 10 yil beklemeye gerek kalmiyo, her sene hikaye devam ediyo, insanlarin oyuna/dunyaya ilgisi ucup gitmiyo. bi de haliyle source motorunu surekli guncelledikleri icin eski oyunlar da yakinda yeni teknolojilerden yararlancak(mis).

ep3 bittikten sonra uzulcem ama, cunku bu sefer hl3 icin gene 7 sene beklicez heralde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

simdi ben de almayı dusunuyorum da, steam'in sitesinde steam'den alınca herhangi bir bilgisayardan giris yapıp oyunu indirebilirsiniz falan diyor, o zaman tek bir orjinal oyunla birden fazla kisi oynayabilir... buna karsı koruyucu bir onlem var mı ? varsa bu onlem ben format attıktan sonra kendi bilgisayarıma tekrar yuklerken mesela sorun cıkartır mı ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
mavishop said:
Bu ürün stoklarımıza 23 Kasım 2007, Cuma günü gelmesi beklenmektedir.
Dilerseniz ön sipariş verebilirsiniz. Ön siparişler öncelikli olarak gönderilmektedir.

demiş altındada
said:
Electronic arts tarafından üretimi ve dağıtımı yapılan bu oyun üretim hatası ve üreticinin yanlış üretim oyun göndermesinden dolayı half life 2 orange box oyunu Türkiyedeki satış tarihi ertelenmiştir.Electronic Arts tarafından yapılan bu hatalardan dolayı sizlerden EA adına özür dileriz.

demiş bakalım ne zmn gelicek

ewt haklısın silphatos aral sorunu acıklamıs forumunda ztn sanırım mavi shopa a oyunları gonderende aral olduuna gore aralın soledii şeyler mavi içinde gecerlidr gibi gozukuo
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...