Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kidou Senshi Gundam 00


Akuma_Blade

Öne çıkan mesajlar

Eps 3 Highlights

- Yeni bir desu-chanımız var artık :>

- Yeni Setsuna = Imba ciddi ciddi. Eskiden olsa "Görev planında yok, Marina'yı kurtarmıyoruz" diyecek adam artık insiyatifi kendi eline alıp kara verebiliyor. Birinci sezon boyunca büyüyen Setsuna'nın karakteri tam gaz yola devam ediyor.

- Allelujah X Soma çiftinin hikayesi devam ediyor ve EDden anladığımız kadarıyla artık canon. Şunlara biraz side material çıkartsalar para verir alırım yeminlen.

- Marina klasik damsel in distres formundan yavaş yavaş anne formuna dönüşüyor.

Setsuna: Why are you crying Marina ?
Marina: Because you aren't.

Yürü be

- Tieria resmen "adam" olmuş. Operasyon sırasında 00'ın önüne geçip tank/artillery modunda "BOK GEÇERSİNİZ" demesi beni benden aldı

- Yeni Lockon için fikir yürütmek için henüz çok erken. Bir yandan işi gerektimi kusursuz yapıyor, öte yandan çoğu yerde şebek gibi acemi taklidi yapıyor. Hele birde 4. bölüm previewındaki sahne cidden oluyorsa seyirci için nefret kusacak bir karakter oluşuyor demektir. İnşallah sonradan kendini feda falan edip Feldt'imin kalbini kırmaz it herif.

- Suuuuuummmmeeeeraaaaaggggiiii. Aşkısı yıktı geçti ortalığı. Resmen bak leloş o iş öyle olmaz böyle olur dedi :>

- Aksiyon ve müzik inanılmazdı. Kenji Kawai topaçı döktürmüş gene.

Şu anda dizi hakkında yakındığım tek bir şey var o da ED. Normalde Chiaki Ishikawa'nın şarkılarının nerdeyse hepsini severek dinlerdim. Namida olsun, uninstall olun, anna ni isshodattanoni olsun playlistimden eksik olmaz ama Prototype aşırı vasat bir şarkı olmuş. İlk defa bir Chiaki Ishikawa şarkısını fastforwardlayıp previewa geçtim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

episode 3 & episode 4 beklentileri


-Kesinlikle averaj değildi ama ileride çok çok iyi bölümler bekliyorum.

-Yeni Lockon'a güvenemiyorum, 3. sezon olacaksa CB'ye ihanet etmesinden çekiniyorum. Bir telefonu kapatıyor başkasıyla konuşuyor, birden çok tarafa oynadığından şüpheleniyorum.

-Arbor Lind gelecek sanırım sonraki bölümde (Innovator'lerle doğrudan bağlantılı birkaç karakterden biri fakat gerçek bir Innovator member değil. -Revolver Ocelot gibi düşünebiliriz sanırım- Yönetmen 2. sezon gizemlerini çözecek birkaç karakterden biri olduğunu söylüyor.

-İlk sezon Tieria ile 2. sezon Tieria ile uçurumlar var. Bir karakter gelişimi olduğu muhakkat fakat ben EVA'daki Rei'lerde olduğu üzere bunların tek karakter olmadıklarını düşünüyorum.

-Gelecek bölümde sıkı bir sualtı Mobile Armor savaşı olacak.

-Ben hala 1. sezon öncesi hakkında uzun flashback'ler gelmesini ve badass ace'lerin geri dönmesini bekliyorum, umarım çok beklemem

-Wang Liu Mei , ileride Surveyor member çıkacak gibi göründü bana, bekleyip göreceğiz: Alejandro'nun ihanetinden sonra işleri devralan "yedek" o olabilir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

SSJSANGOKU +1

bölüm 4

İlk kez saat 14.00'de izledim, yetmedi akşam bir kez daha izleyeceğim. İlk bölüm coşkusunu saymazsak 2. sezonun şu anki çıkan bölümlerini gözümde solda sıfır bırakmış bölümdü. "Olmasa da olur" babında gördüğüm Sumeragi fanservice'i ve bence cidden gereksiz Feld x Lockon sahnesi (Ki teaser görüntüsünden herkes akabinde ne olacağını tahmin ediyordu spoiler okumasa bile) dışında çok çok iyi bir Gundam bölümü nasıl olur'a ideal bir örnekti.

BUSHIDO & MARIE




2 kılıcını da açmış dalışa geçen Setsuna'ya karşı bodoslama dalınabileceğini de görmüş olduk. EFSANESİN MR BUSHIDO Gerçi Innovator'lerde olduğu üzere bu isim çok arandı mı diye düşünmedim değil. Ha bir de maskenin açıkta kalan kısımlarından en azından yanık ve yara izleri filan gözükmesini tercih ederdim.



Bölümün en güzel yeri hiç kuşkusuz belki de şu ana kadarki en doyurucu flashback sahnesini görmemiz oldu. Allelujah x Soma takipçileri adına tüm seride çıkan bölümler içinde en güzel bölüm şüphesiz bu olacaktır, zira sadece bakışlarıyla bile tüm düşüncelerini hissettik. Allelujah'ın aslında kimin verdiği isim olduğunu anladık.



Ayrıca Ptolemaios'un Archangel kadar über süper aşmış dayanıklı bir gemi olmadığını görmek bile güzeldi. (Bkz GN Field'in delinebilmesi, jel sahnesi) Ayrıca Louise'nin kötü bir Four/Stellar taklidi olmak yerine Allelujah'ın "eline vermesi" de akılda kalıcı sahnelerdendi.

Hayranı olduğum seiyuu Kazuki Yao, Arbor Lind rolünde ilk kez karşımıza çıktı ama nedense sesini pek benzetemedim. Yine de en sevdiğim yan karakterlerden olan Ian'ın en çok diyalogunun bu bölümde olması yönüyle de hafızamda yer edecektir.

Yeni bölümde diğer Innovator'leri de göreceğiz sanırım. (sonunda!) Ayrıca bu özellikle bu bölümde ilk sezonun çeşitli aralıklarındaki boşlukların harika şekilde doldurulduğunu gördük, artarak da süreceğini bekliyorum.

OST 3 için tek kelimeyle yerimde duramıyorum, yeni müzikler tür olarak kendini hiç tekrarlamıyor ve sizi loop'a alıp dinlemeye itiyor.



Teşekkürler Seiji Mizushima
Teşekkürler Kawai Kenji
Teşekkürler Sunrise

9.0/10
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hahaha yok böyle bir gerizekalılık ya

MR BUSHIDO NE ABI DAHA KOTU ISIM BULAMADINIZMI YA. Graham bildiğin Japon özentisi amerikan çıktı resmen. Allah bilir 4chan falan da geziyordur.

Birde söylemeden edemiycem. Pilot kaskına BOYNUZ koymak hangi angutun fikriydi ?

http://img404.imageshack.us/img404/4571/1225107387547eq2.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İsmin yaratıcılıktan yoksun olduğuna ben de katılıyorum da kask olayında bir yamukluk yok. Melee-combat için customizated mech'de pilotunun samurai savaşçısı benzeri kask takması yada samuray benzeri mech tasarımı ilk kez burada yapılan birşey değil.



Ayrıca Graham'ın 4 yıl önceki olaydan sonra ruhsal durum olarak çok çok düzelmiş olacağını beklemiyorsunuz herhalde?


Pardon, herhalde ben yanlış düşünüyorum, gidip de Sumeragi'nin poposundan screencaps koymam lazım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş



Ya inanın ki bu kadar basit konular için birşeyler yazıp birilerini kırmak istemiyorum cidden ama aha bakın bu da temelde samuray maskı referanslı maske, e buna da LOL diyen varsa bir zahmet artık Gundam izlemesin lütfen. Bu kadar basit.

Bir Mecha serisi için 4chan tayfasına göre davranacaksak işimiz var.

Neticede samurai referanslı villain'leri sevdiğim için (Bkz Dragonar) Custom Ahead kötülenecek bir şey değil gibi geldi bana. En azından güç dengesinin tek yönde domine olmamaya başlaması adına takdir bile edebilirim.

Yürü be Bushido!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aahahah adamın canı boynuz koymak istemiş bu kadar basit yani lol. Hoşuna gitmiyor diye saçma demene gerek yok. Ayrıca ben Mini Robotlara saçma demiyorum, top şeklinde mini robotların etrafta mario gibi dolandığı bir seride, kaska takılmış bir boynuza saçma demenin içindeki saçmalığı göstermek istemiştim o kadar.

*Beyenmedim bok atayım mode on* yani.

Yürü be Bushido!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ssj4songoku said:
Aahahah adamın canı boynuz koymak istemiş bu kadar basit yani lol. Hoşuna gitmiyor diye saçma demene gerek yok. Ayrıca ben Mini Robotlara saçma demiyorum, top şeklinde mini robotların etrafta mario gibi dolandığı bir seride, kaska takılmış bir boynuza saçma demenin içindeki saçmalığı göstermek istemiştim o kadar.

*Beyenmedim bok atayım mode on* yani.

Yürü be Bushido!


Ya koysun ama maskesine koysun veya custom aheadine koysun abi. Amaç karşı tarafa gözdağı vermek/korkutmak değil mi ? Robotun içinde seyirci dışında kimsenin görmediğ kaska koymanın anlamı ne estetik kaygısı dışında ? Böyle bir saçmalığı daha önce yapmadılar 00 da. O yüzden diziye dikkat eden insanlara rahatsızlık veriyor. Hoşuma gitmesi, gitmemesi ile alakası yok. Niyet ve uygulama birbirine ters düşmüş. Bu kadar basit.

Robotun top şeklinde olmasının bir sakıncası mı var ? Köşeli mi olsaydılar ? ÇOCUKLAR OYNUYOR BUNLARLA TEHLİKELİ ÖYLE SİVRİ KESKİN ŞEYLER. Ayrıca dünyada mario misali hop hop zıplamıyorlar. O dediğin eski dandik UC serileri ile SEEDde falan var. Uzayda yerçekiminin olmadığı yerde uçmaları da normal.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş



Darth Vader'in de vücudu vaşat oldu, psikolojisi büyük ölçüde bozuldu, hatta yönetmence bunu yansıtmak için olsa gerek* samuray referanslı düşünülmüş maske filan taktı ama hiçbir aklı başında izleyici o kask yüzünden bok atmıyor Vader'e. Tamam, her anime mevzusunda 4chan tarzı davranmak hoşunuza gidiyor tamam da gözünüzü seveyim, bu kadar kolay olmasın popoya screencaps alıp post kasmak, birşeylere bok atmak...

Cümle arasında bile adam UC'ye bok atıyor ya :p , yok abi, valla yok, bişi yazmicam. Tamam ben de çok çok seviyorum 00'ı ama UCye bok atmanın yeri burası değil. Gundam sevgisi bu değil.

(SW - samurai referansları için : The Hidden Fortress... Gerçi 4chan'de bu tür filmler izlemezler ki... )
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bende diyorum ki. Adamın canı kaskına boynuz takmak istemiş. İlla ki karşıyı korkutmak için birşey yapmak zorunda değil ki. Adamın robotu Samurai gibi. Kaskı da uygun gitsin diye yapmıştır lol. Bu tip şeyleri neden bu kadar kafaya takıyorsunuz ki. Sanki herkesin yaptığı herşey birbirine uyuyor da, bir adamın kaskı kaldı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya adamın canı kaskına boynuz takmak istemiş diye bir sebep olabilirmi ?

Adamın canı boynuz takmak istese, maskesine takar. Bütün A-LAWS görür. Bütün dünya görür. Adamın canı boynuz takmak istese custom aheadine koyar. Rakipleri görür. Hani "samuray zırhı" havası verir. O kaskı görenler animeyi izleyenler, başkası değil. Daha önce de seyirciye oynadılar ama kitabına göre. Dizinin yarattığı bütünlüğü bozarak değil. Geass değil bu, 00.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oluyor işte. Adamın canı kaskına boynuz takmak istemiş. Bak şöyle bir örnek vereyim

Ahmet: Abi niye tazmanyalı boxer alıyon ki. Kimse görmüycek.
Hasan: Olsun abi canım tazmanyalı boxer istedi.

Yakında sizler neden Setsuna 2 tane "yuvarlak daire" kullanıyor da diğerlerinde tek "daire" var diye de söylenirsiniz ahahha.

Yani kasktaki boynuzdan Anime bütünlüğü bozulduğunu da ilk defa duydum lol.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Olmuyor işte, oldumu da böyle forumlarda, imageboardlarda dalga konusu oluyor.

"lol çizgifilm işte" diyebilirsin eğer izlediğin dizi "lol çizgi film" olsaydı. Burda Sunrise klasik trollerinden, FABULOUSluklarından, gökkuşağına doğru robot sürmelerinden bahsetmiyoruz. Burda şu ana kadar kendi içinde tutarlı olmuş, olaylara gerçekçi yaklaşan bir diziden bahsediyoruz. Dikkat ettiysen gerçekçiliğine karşı koyduğun argümanların çürüdü zaten.

Sen oturup ahmetin donunu izlemiyorsun burda. Yönetmen kaynaklı yapılan bir hata var. Bu kadar basit.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Konuya yazdığı mesajların tamamına yakını image post olanın bunu yazması asıl inandırıcı gelmiyor.

Atıyorum seriyi iyi izleyenler Graham'ın solak olduğunu gördüler ki hala öyle. Birileri de tutmuş burada "kaskta niye boynuz var lol" mesajları atıyor.

Gökkuşağına doğru MS sürmek de ayılıp bayıldığım bir şey değil Lyle'ın ilk combat'da kill ratio alması da... Twin Drive'ın hala stabil çalışmaması yada yazıldı mı bilmiyorum, Ptolemaios'un Archangel'in aksine über süper hiper dayanıklı olmamasıdır hoşuma giden şey. Yada atıyorum bir bridge staff'ın upuzun bir diyalogunun olması, serinin kendi öyküsü dışında fakat soruları gidermek adına uzun bir yeni flashback eklenmesidir. Rahatsız olabileceğim şey sadece serinin kendi bütünlüğünün anlatılanlar yada drama olgusunun bizzat senaristlerce sabote edilmesi yoluyla bozulmasıdır. Sen de dedin zaten bu Geass değil 00 diye. Hala da öyle, iyi ki öyle.

Şu an bu yazıları okuyan çoğu kişi ilk 14 bölümde bu nasıl Gundam demiştir herhalde, ben öyle düşünmemiştim çünkü seriye inanmıştım yanılmadığımı da gördüm. Hala da düşüncemi sarsacak birşey görmedim, onu da ifade edeyim. "Sunrise mentalitesi" gibi bir argüman negatif yönde kullanılmış bir de. O cümleyi kullananlar lütfen Ryousuke Takahashi'nin Sunrise'de yaptığı ve yapmaya devam ettiği serileri izlesin. Burası 4chan yada işine gelmeyene atıp tutma, bok atma yeri değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...